Mi-am făcut cont pe Revolut pentru plăți internaționale și pe internet

Revolut
Revolut

Una dintre supărările mele este conversia valutară atunci când vine vorba de plăți cu cardul extern sau pe internet, mai ales în cazul biletelor de avion. Uneori, ajungi la un curs RON – EUR care te duce aproape de 5 lei pentru că unele bănci practică, de exemplu, o conversie inițială RON – EUR la un curs extrem de prost (mascat aici pe tab-ul curs standard), apoi la un curs la fel de prost, fac transferul, de exemplu, din EUR în USD.
Dar hey, retrageri gratuite la ATM-uri oriunde în lume, nu-i așa? Ce glumă bună, mai ales când ai două cursuri paralele.

Nici nu vreau să știu câți bani mi-a luat banca din conversia valutară până să îmi fi făcut contul în Danemarca la Danske Bank, asta deși, precaut, mi-am făcut la ei un cont din România de EUR, pentru a avea un curs mai aproape de normalitate.

Eh, dacă pentru transfer de bani în țară am început să folosesc TransferGo, am avut nevoie și de o soluție mai convenabilă pentru a putea jongla între monedele pe care le folosesc, fie acasă, fie prin călătorii, fie pur și simplu pentru comenzi online.

Soluție

Așa am ajuns la Revolut.

Ce este Revolut?

Practic, aș putea să îi spun că e o aplicație de tip PayPal, diferența este că pe lângă faptul că ai un cont virtual, primești și un card bancar (virtual sau fizic).

Poți avea un card virtual sau unul fizic

Poți avea în aplicație un card virtual, care are număr, serie, este emis de Mastercard, dar nu ajunge să fie livrat. Este ideal, de exemplu, pentru plăți pe internet.

Personal am optat pentru un card livrat și fizic, ca să pot face cumpărături zilnice cu el.
Primul card fizic este gratuit, dar plătești o taxă de livrare de aproximativ 5-6 EUR (25 lei în România).

Poți retrage și de la orice bancomant cash, dar suma limită este foarte mică, până în 1.000 lei/lunar. Nu este un card bun pentru retrageri de numerar, decât pentru sume mici, ocazional (aș spune bani de taxi). Chiar nu aș recomanda retrageri cash – pentru că comisionul perceput îl întrece pe cel câștigat prin conversia valutară.

Tehnic vorbind, este tratat ca un card prepaid, doar că are atașat un nume pe el. Nu este însă nici o diferență față de un card de debit în utilizarea zilnică.

Marele avantaj vine prin cursul valutar

Partea frumoasă este că ai parte de un curs valutar foarte bun, calculat la cursul interbancar, mult mai mic decât cel practicat de exemplu de către bănci. Astfel faci economii consistente, mai ales dacă alimentezi cu RON și cheltui în USD sau EUR. Sau vreo altă valută exotică.

Practic, cum eu folosesc mai multe monede, pot să încarc contul cu coroane daneze și să le convertesc imediat în lei, iar în țară să plătesc în lei – cu un singur card.

Pe contul gratuit, practic ai tranzacții între monede echivalente de aproximativ 20.000 lei lunar/gratuit. Adică schimburi RON – EUR – USD, în orice variantă. Mă aștept ca limita aceasta, totuși, să o ridice, dar pe de altă parte – (din păcate) nu simt că am nevoie de mai mult.

Nu ai cont IBAN în lei, dar poți face plăți către un cont IBAN. Și poți să ai IBAN în EUR.

Revolut nu este o bancă, așadar nu ai un cont IBAN în lei. Nefiind o bancă, cred că poartă și riscurile uzuale ale unei aplicații, am văzut că au mai avut situații în care nu funcționau plățile, dar pentru o soluție de plată de tip on the go pare să fie excelentă.

Nu plănuiesc, de exemplu, să țin pe cont mai mult de echivalentul a 500-1000 lei, practic pentru cumpărăturile lunare, asta când nu călătoresc. Probabil folosit mai mult atunci când am nevoie de mutat rapid bani dintr-o valută în alta, la cumpărături.

Desigur, și pentru bilete de avion pe viitor, că din păcate condițiile pentru cardul de credit pe care îl foloseam s-au schimbat.

UPDATE: De curând poți avea cont IBAN în EUR. Este găzduit în Marea Britanie și se activează instant.

IBAN Revolut EUR

Poate deveni un portofel virtual

Ce îmi place în Danemarca este că în 6 luni nu cred că am plătit de mai mult de 5 ori cash. Zilele trecute am plătit prima dată cash la supermarket, că aveam niște monede rămase de la spălătorie.
Și nu am necesitate pentru că acolo folosesc la magazine cardul, iar pentru plăți între prieteni pentru note de plată există aplicația MobilePay care este sincronizată cu banca și ai tranzacții instante, folosind fix numărul de telefon. Este mai simplu, mai genial și mai util decât vă pot explica. Un fel de BT Pay lansat recent de Banca Transilvania, dar acceptat pe mai multe bănci și cu focus pe transferuri între utilizatori – nu neapărat pe plăți la comercianți.

Iar Revolut ar putea face aceeași chestie, dacă ar fi adoptat la scară largă. Practic, trimiți bani instant. Sigur, veți putea spune că și prin aplicațiile băncilor faci același lucru. Exact. Dar nu este la fel de simplu, ai contul IBAN, practic aici pui suma, selectezi din lista de contacte și dai send money.
Înțeleg de ce Facebook prin Messenger vrea o felie din zona asta. Este cu un potențial uriaș și indiscutabil este viitorul plăților. Nu ai nevoie de criptocurency când defapt poți deja să digitalizezi aproape complet cash-ul.

Aplicația este extrem de interesantă

Pe lângă funcția de transfer bani instant către alte persoane care folosesc Revolut, aplicația este foarte interesantă.
Oferă posibilitatea de a avea niște statistici interesante, îți arată split-ul de cheltuieli și cât ai cheltuit pe luni sau all time la fiecare comerciant sau în fiecare țară.

revolut 1 revolut2

Ca orice lucru bun, are câteva dezavantaje

Pentru a putea face un card e nevoie de o alimentare inițială cu 250 50 lei (în România). Unii spun că ar fi mai puțin, dar zic eu că ar fi bine să fiți pregătiți. Oricum banii se pot cheltui imediat ce i-ai alimentat și ai numărul de card (emis imediat după verificarea identității – chestie de zeci de minute).

Cardul ajunge să fie livrat în aproximativ două săptămâni dacă optezi pentru cel fizic, dar cel virtual este gata de a fi folosit imediat ce ai identitatea verificată (upload de un document și un selfie).

Multe discuții legate de faptul că întârzie livrarea în România, cardul fiind livrat prin Poștă, în cutia poștală.

Și am citit foarte multe recenzii negative legate de customer support-ul aplicației. Este o părere larg acceptată că produsul este foarte bun atâta timp cât nu ai nevoie de serviciul clienți.

De aceea, recomandarea mea este să îl folosiți punctual pentru tranzacții zilnice sau pe internet în monedă străină.

Câteva update-uri după ce am folosit mai mult cardul Revolut

Am trecut pe premium

Revolut-card-premium-livrare

Motivele ar fi două.

Am pierdut cardul inițial, ceea ce a făcut să am nevoie de un nou card. Din păcate, taxa de emitere pentru al doilea card de 27 lei + taxa de transport rapid 54 lei mi s-a părut cam mult. Dacă ai cont premium, livrarea rapidă este gratuită și poți avea două carduri.
Premium costă aprox 29 lei/lună sau 299/an. Atenție, când faci premium pare că te obligă să rămâi premium un an.
De asemenea, aveam nevoie de o soluție pentru a transfera rapid bani din contul de DK în cel de RO. Am trimis către Transfergo de două ori un act de verificare a adresei, nu am auzit de la ei înapoi, așadar nu mi-am bătut capul. Transferwise este ceva mai scump.
Cu Revolut pentru transferuri bancare nu plătesc nimic iar cursul este foarte OK.

Creșterea limitei de la 800 lei la 1600 lei pentru retrageri de la ATM este iarăși binevenită, doar că nu cred că voi profita de ea.

De asemenea, asigurarea de călătorie oferită prin pachetul premium este ceva foarte binevenit. Așadar, cei aprox 300 lei plătiți pe premium se vor amortiza în câteva luni. Iar dacă mai cumpăr online din străinătate vin amortizări și de acolo, practic scopul produsului.

Cardul bancar care a venit cu pachetul premium mi s-a părut un plastic ieftin. Numărul de card este tipărit pe spate, probabil din motive logistice. Arată cumva diferit de restul cardurilor pe care ai toate detaliile cu privire la expirare și număr pe față.
Am ales varianta gri, deși recunosc că mă tenta și varianta roz.

Card-Revolut-Premium-MasterCard

Livrarea premium este foarte rapidă. Am comandat cardul luni, miercuri a ajuns în țară prin DHL.

Atenție la British Bank Holidays – zilele nebancare nu sunt cele din România

Înainte de Paște am vrut să transfer niște bani în contul de ING, așadar am optat pentru un transfer.. parcă joi. Mi-a dat estimat de livrare miercurea următoare, așadar mi s-au aprins niște beculețe. Doar ce era Paștele în Marea Britanie. Scris repede pe chatul de suport cu rugămintea de a anula transferul și am scos cash de la ATM.

Atenție la retragerile cash de la ATM și opțiunile oferite de bănci

ING nu mi-a acceptat la un bancomat cardul, ceea ce a fost destul de dubios. Voi mai încerca când voi avea ocazia. Nu prea îmi place ideea că unele bănci nu ar accepta aceste carduri.
Așadar m-am îndreptat la un BRD.

Am vrut să scot cash, și am avut două opțiuni. Am rămas un pic mindblown, dar repede am făcut conexiunea la un articol de pe blogul Revolut în care aceștia avertizau asupra faptului că băncile ar dori ele să facă conversia valutară. Dar când am lei în contul Revolut și vreau să scot lei, nu e nici o conversie. Așadar alegeți moneda locală pentru cursul Revolut.

Conversie-valutara-Revolut

Scuzați poza mizerabilă de mai sus, dar bătea soarele pe bancomat.

Pierderea cardului

Mi-am pierdut cardul fizic inițial, dar cu toate acestea l-am mai folosit online după pierdere. Doar aveam grijă să fie mereu blocat când nu îl foloseam.

După ce am raportat în aplicație cardul pierdut, acesta a dispărut din aplicație. Dacă l-aș găsi aș putea să îi dau re-link.

(nu câștig nimic din acest articol, dar îmi place statistica, de aceea unele link-uri vor părea de tip affiliate)

Limitele de top-up

De ceva vreme mă confrunt cu o limită de top-up de pe cardul ING în EUR. Nu înțeleg de ce, dar nu pot încărca cu mai mult de 2.000 lei de pe cardul de EUR (nu am încercat cu cel de RON).

Cum încarci cardul Revolut?

Pentru că în comentarii apare destul de des întrebarea aceasta, haideți să o lămurim un pic mai mult.

Ai două opțiuni principale de încărcare a contului Revolut:

 • transfer bancar, exact cum faci o plată din internet banking spre un cont. Nu recomand această variantă pentru că ai comision de plată de la bănci și durează până se efectuează plata.
 • plată online. Din aplicația Revolut ai opțiunea să faci top-up, exact o plată online, suma fiind disponibilă imediat în contul Revolut. Îți folosești exact cardul tău.

Ar mai fi și varianta ca cineva să îți transfere din contul propriu Revolut. Este extrem de simplu să faci transfer către un alt utilizator de Revolut, practic doar din numărul de telefon faci asta.

61 Comments on Mi-am făcut cont pe Revolut pentru plăți internaționale și pe internet

 1. De acord cu tot ce ai scris, il folosesc in UK. Suma ceruta de ei pt a emite cardul fizic imi apare ca fiind £10 sau 50 RON. In UK (nu stiu daca se aplica si in alte parti) as mai mentiona la avantaje:
  – posibiliatea e a avea conturi in 130 de valute printre care si RON
  – poti avea mai multe card-uri atasate la acelasi cont
  – suport pentru Android Pay (poti plati cu el, dar il poti si alimenta cu Pay)
  – posibilitatea de a cumpara BTC, LTC si ETH
  – asigurare pt telefon cu screen&liquid damage covered (OnePlus 5T £0.88/week, £27 excess)
  – asigurare de calatorie (pe baza de geolocatie, £0.99/zi, poti adauga si prietenii pe ea)

  Exista si un cont Premium cu £6.99/luna cu mai multe beneficii, dar nu este necesar.

 2. Si o intrebare: ai reusit sa transferi RON dintr-un cont in lei din Romania in contul de RON Revolut? In cazul meu contul IBAN pe care mi-l pun la dispozitie este la o banca germana si are 22 de caractere, iar ING Romania imi spune ca codul IBAN nu este complet (cel romanesc are 24 de caractere).

  • Nu am încărcat personal cu RON, dar știu alte persoane care au încărcat cu RON folosind cardul românesc (inclusiv de ING).
   Nu înțeleg de ce ai vrea să transferi prin IBAN și nu prin card, având în vedere că procesarea plății prin card e instantă, pe când plata prin transfer banca durează, mai ales că este o plată internațională și costă suplimentar minimum 10 EUR.

  • Sa spunem ca cineva trebuie sa imi transfere o suma in lei direct in contul de Revolut, deci nu am acces la card-ul respectiv… anywaym suma nu e mare, era mai mult un experiment. Mi-a scapat treaba cu transferul international, deci da, nu mai are rost sa incerc. Multumesc.

  • Pentru a face lucrul acesta trebuie sa faci plata in valuta unde valuta este RON. Am patit si eu la fel la BT. Printre altele a trebuit sa vb cu ei sa imi activeze RON pentru plata in valuta, pentru ca nu imi aparea acolo.

  • Nu poti transfera LEI din cont ING in cont Revolut RON.
   Insa daca ai un card atasat la contul de lei de la ING, poti face topup.
   Banii ajung instant.

 3. Foarte interesanta solutia asta pentru plati in alte monde.

  Totusi, alimentarea cardului cum o faci, printr-o plata online cu cardul? In cazul asta ING-ul considera tranzactie internationala si pentru o plata in lei iti face dubla conversie (lei -> euro si euro -> lei). Astfel beneficiu cursului de schimba se pierde la alimentare.

  Tu cum ti-ai alimentat cardul si ce comisioane ai platit pentru asta?

  • Da, alimentarea este printr-o plată online simplă cu cardul.
   Nu am auzit vreodată ca ING să facă dublă conversie pentru plăți cu cardul în RON, fie ele externe. Poți să-mi dai mai multe detalii? Adică dacă încarc cu 500 lei, mă aștept să am 500 lei și în ING, fiind plată în RON.
   Menționez însă că eu încarc acest cont folosind un card de altă monedă.

  • Nu e adevarat ce afirmi. Poti face topup direct lei folosind un card in lei. Nu exista nici o conversie si nici un commission. Ulterior, in contul de Revolt poti converti acei lei in orice moneda doresti insa aceasta conversie nu are nici o legatura cu topup-ul.

 4. Dubla conversie am patit-o o data, cand mi-am luat un telefon de pe gearbest, sau un site de genu.

  Plata am facut-o cu cardul in lei, si am observat ca suma debitata a fost cu aproximativ 60-70 de lei mai mare decat cea ceruta initial. Uitandu-ma pe extrasul de cont am vazut dubla conversie de care iti spuneam (lei-euro si euro-lei).
  Am contactat serviciul clienti de la ING iar raspunsul lor a fost ca e considerata tranzactie internationala, iar acestea se fac doar in EURO, de aici si dubla conversie.

  Ce mi se pare foarte ciudat e ca mi-au returnat diferenta de bani rezultata din conversie, deci am platit doar suma solicitata initial, si mi-au spus sa nu mai fac plati internationale in lei 🙂

  Nu stiu cat de legal e ce fac ei, din moment ce mi-au returnat banii…

  • Au scos dubla conversie cei de la ING pentru platile in valuta cel putin. Si eu mi-am luat-o in urma cu ceva ani cand am comandat un OnePlusOne si m-au scuturat de 140 lei.
   Legat de Revolut, pana la urma ti se ofera si un cont IBAN in cazul in care vrei sa pui bani pe card printr-un transfer bancar sau nu?

  • Momentan nu ai un IBAN al tău, poți să transferi în IBAN-ul lor și îți vor credita în cont.
   IBAN-ul este străin, deci atenție că e un comision de minimum 10 EUR de la bancă. Cam așa arată meniul cu instrucțiuni din app pentru încărcare prin transfer bancar, ca să îți faci o idee.
   Pentru sume mici nu rentează să încarci prin transfer bancar. Singurul mod pe care îl văd eu avantajos este să alimentezi prin cardul bancar – simplu, ca orice plată online.

 5. Folosesc revolut de ceva timp. Pana acum am facut top up in RON de 2 ori prin plata direct cu cardul debit BancPost. Insa banca a facut conversie ron-eur, cel putin asa imi apare in internet banking, astfel la 1000 de lei top up, mi-a luat 1012 lei de pe card. Desi oriunde citesc la Revolut sau intreb la customer service, ei zic ca top up in RON este posibil fara fee. Stie cineva de ce imi face totsi conversia?

  • BUNA ZIUA,

   la fel am patit si noi cu transfer din Unicredit. Ati reusit sa aflati daca e normala aceasta conversie sau noi nu procedam bine?

   multumesc

 6. Nu e adevarat mitul legat de serviciul clienți. Sunt foarte profi si rapizi in rezolvarea problemei, asa ca nu credeti gurile rele.. apropo e mai ok sa astepti la telefon 15 minute sa-ti raspunda banca, sau 1 minut sa iti raspunda revolut pe chat?

 7. Mi-am facut si eu cont, ami mult pentru a transfera RON in contul de aici de EUR. Pana acum sunt multumit ca nu platesc niciun fee, dar cursul de schimb e ceva mai mare ca cel oficial (4.70 vs 4.65). Pentru cheltuielile zilnice voi ramane insa la N26, ofera aceleasi functionalitati (statistici etc) dar in plus au licenta bancara.

 8. Mi-am facut si eu un cont pentru ca am bani care vin in Paypal ocazional si dureaza cam 3 zile minim sa-mi intre in cont ING si cu ceva taxe. Vreau sa vad daca in revolut ajung mai repede si mai multi, mai intai. Apoi iau nimicuri de pe Aliexpress si iar e o tema de cercetare, daca sunt mai apropiat de suma de pe site la plata sau nu. A treia tema e asigurarea mobilului: ok, o faci, dar cum iti recuperezi banii in caz de catastrofa? La noi se poate asigura doar daca e nou, aici cum e? Si poti asigura un mobil chiar daca nu ai acte pe el? Gen l-am luat sh si nu e nimic pe numele meu sau nu am nici macar factura originala? Unde te poti lamuri cu astea? Si ultima, nu am decat card virtual si din cate am inteles numarul se schimba de la plata la plata. Cum fac sa imi ramana constant, acelasi numar?

  • Nu sunt sigur cum funcționează asigurarea pentru telefonul mobil.
   Cât privește numărul cardului – nu, acesta rămâne la fel, îți este emis ție. Au avut săptămâna trecută o promoție prin care puteai comanda cardul total gratuit și în format fizic (și e un card ca oricare altul, contacteless dar și cu chip).

  • 1. tot cam 3 zile dureaza sa intre de pe PayPal… e de la ei 😛
   2. Am cumparat online ceva din Romania, dupa care am dat cancel si cand mi-au facut refund am primit cu 7 pence in plus
   3. “You can make a claim either online or via the phone directly with Simplesurance. You can find the contact details in the Revolut app or the confirmation email you receive as soon as you activate your insurance. Go to the ‘More’ tab on the main navigation bar of your app, tap ‘Insurance’, select your mobile insurance, and press ‘Get help’.”

  • Cactus, aoleu, nu mai trage bani din Paypal in contul ING. Au un comision de conversie valutara care te priveaza de 60-70 de lei la fiecare retragere de 500 USD. Au adaugat prostia asta prin 2014 parca, brusc primeam mai putini bani. Asa ca m-am dus la BT, mi-au zis ca ei nu au acest comision si asa a fost, la BT primesti banii la cursul (sau f apropiat) de cursul BNR.

   Am mai incercat acum cateva luni o tranzactie la ING sa vad daca au scos mizeria aia de taxa si nu au scos-o, tot mai putini bani am primit.

   Deci recomand Paypal – BT sau orice alta banca_care nu are comision de conversie valutara. Poate Revolut nu il va avea, dar altfel, primeste sfatul meu de om batran 🙂

 9. E foarte ok suportul, mi-am facut cont ieri la ei si am avut nevoie de doua ori la suport:

  1. nu imi luase recomandarile prietenilor care s-au inregistrat ca sa pot cumpara crypto – s-a rezolvat la suport
  2. am citit aici la tine pe blog ca vine cardul cu Posta Romana si m-am panicat, ca eu am dat adresa cladirii de birouri unde lucrez si stiam clar ca nu ma suna nimeni de la Posta. Am aflat de la suport ca vine cu DHL si nu trebuie sa ma panichez.

  In primul caz mi-a raspuns cam intr-o ora. In al doilea aproape instant.

  • Da, am avut și eu nevoie să apelez la suport zilele trecute, să schimb țara și s-a rezolvat aproape imediat 🙂
   Cât ai plătit pentru livrare? Am vrut să mai adaug un card și prețul era de 54 lei livrare și încă 20 și ceva pentru extra card fee. Mi s-a părut foarte mult. Probabil au renunțat la Poșta Română și mai nou vin doar cu DHL.

 10. Daca am si lei si euro in cont pot scoate de la ATM suma in lei fara conversie sau trebuie sa imi coverteasca banca ,al carui ATM este, suma echivalenta in GBP in lei pentru a-mi elibera RON ?

  • Răspunsul pe scurt este că poți scoate suma în lei fără conversie dacă ai suma respectivă în cont. Ideea este să ceri LEI.

   Unele bancomate (cum am pățit la BRD – voi actualiza în articol) te pot pune să alegi dacă vrei să retragi suma în lei (automat cu cursul valutar al băncii tale – în cazul acesta Revolut) sau suma în GBP (Revolut fiind din UK) la cursul băncii (în cazul acesta BRD). Alegerea evidentă este că vrei să retragi suma X lei afișată, cu cursul emitentului.

 11. Info : durata transfer din paypal( Euro ) pe IBAN – Revolut( Euro ) aproximativ 1 zi .
  Trebuie sa adaug, am reusit cu ceva timp in urma, sa adaug IBAN ul de Revolut in contul de Paypal, dupa o saptamana sau doua, am incercat sa fac acceasi operatiune pe contul unui prieten, nu mai accepta cei de la Paypal .( la carduri Revolut adaugate in contul de paypal , nu e problema ) .

 12. Salutare!
  Am vazut ca ai experienta cu Revolut si cu Transfergo. Pentru transfer periodic dintr-un cont in Ero din Germania/Austria intr-un cont inr RON din Romania, ce recomanzi?

  • Foloseam regulat Transfergo (era f ok transferul rapid), dar după aceea am avut niște situații cu Transfergo- nu reușeam validarea adresei, dar nici nu m-am chinuit prea mult. Așadar am migrat ușor, spre finalul perioadei în care am avut nevoie de transfer din afară în RO spre Revolut. Mi se părea mai complet Revolut.

 13. De aproape doi ani am cardul fizic Revolut ( fiind un card simplu fara nimic special-cardul albastru) si am putut retrage numerar,bineinteles in limita baniilor din cont,orice suma lunara de la bancomat,limita aceea de 1000 lei sau mai mult fiind doar pentru suma lunara pana la care Revolut nu percepe comision.La retragere,daca nu ai in cont decat lire,euro sau dolari, bancomatul (Bancpost exemplu)te intreaba daca accepti cursul emitentului cardului sau pe cel al bancii la momentul respectiv,dar poti orcand sa iti faci tu “acasa” tranzactia pentru suma ce o vrei in moneda in care platesc bancomatele aici (sau in alta tara in care se intampla sa te afli in trecere) si apoi sa mergi sa iti ei din acei bani, de la bancomat, ca si cu un card local obisnuit.Avantajul acestui fapt este ca poti sa urmaresti din timp cel mai bun curs pentru o tranzactie si apoi folosesti banii online sau scoti banii cand si cati doresti.De curand pentru 27 lei am deschis si cardul virtual, acela fiind perfect pentru platile online pentru ca il ti blocat (de fapt pe amandoua poti sa le ti blocate) il deblochezi instantaneu,faci plata, sau diferite altele,dupa care poti sa il blochezi imediat pentru a evita vreo eventuala clonare,ceea ce cu un card de salariu este mult mai greu.Plus ca, in cazul in care se pierde cardul fizic,banii nu mai raman blocati pana la obtinerea unui alt card fizic,ei putand fi transferati,in caz de vreo urgenta, prin cardul virtual,(pentru ca sunt toti intr-un cont comun),pe cardul altei persoane,spre exemplu,in contul si pe cardul sotiei,sau al…soacrei(:-)).

 14. ING are limita de 1000 de lei pe zi, pentru tranzactiile care le foloseste revolut, prin optiounea de Top Up.
  Dezavantaj de la ING.

 15. Miam luat si eu un card revolut premium,l-am incarcat dar nu am putut cumpara nimic cu el, neacceptandu-mi plata.cand am verificat in aplicatie spunea ca trebuie unfreze card. Am facut unfrezze si iar nu mia acceptat plata, spunandu-mi acelasi lucru. Ce recomandati?

  • Vezi ca ai chat in aplicatie, vorbeste cu cei de la suport, sunt ok
   More > Help > Chat to us

 16. Mare grija cu crypto la ei ca e tzeapa.

  Daca cumperi prin ei, nu cumperi nimic practic, pentru ca moneda virtuala nu o poti transfera, nu o poti converti in alte monezi care ei nu le au in lista (si poti face nimic cu ea.

  Doar o ai marcata in cont si atat, astepti sa creasca cat sa acopere diferenta intre vanzare si cumparare.
  Care e destul de mare: adaosul lor e cam de 4.5% la cumparare, cred ca la fel si la vanzare.

  La fel si la cursul valutar, au o diferenta intre vanzare cumparare de 2%.
  Alte banci de pe la noi cam 3%.
  La Exchange probabil iesitio idee mai bine.

  Alta chestie nasoala, aveti limite severe de topup – anuale si zilnice.
  ex. 50.000 an/ 1000 zi.
  Indiferent ca e cont premium sau nu.
  Desi ei zic ceva de genul 3000 lire/zi si etc.
  Povesti – algoritmul dupa care impun limitele il tin secret, cica se pot schimba limitele in timp dar nu e sigur si cat.

  Din ce am inteles, la carduri nu au 3D secure si deci unele plati nu vor fi posibile.
  Altele, si fara sa ceara 3D secure s-au plans unii ca nu se pot face.

  In rest par ok, am inchis optiunea de premium si au raspuns f. prompt, fara comentarii ca de ce si etc. returnand si banii.
  Poti renunta la premium fara costuri suplimentare in primele 14 zile.
  Daca ai apucat si ai facult cheltuieli specifice premium, alea ti se scad din suma returnata (ex. ti-au livrat card de premium)

  • Cred că asta cu limitele de top-up e foarte recentă, m-am lovit și eu astăzi la un top-up anume, deși anterior făceam tranzacții mult mai mari cu ei. Practic nu m-au lăsat să fac top-up de pe cardul de EUR (pe care de altfel l-au văzut ca RON – ING) de o sumă mai mare de 2000 lei.

 17. salut, o sa incep un job remote din romania insa voi fi platit in euro prin aplicatia companiei. din aplicatia respectiva am posibilitatea de a transfera in contul din euro in romania sau in contul de lei din romania insa ma gandeam daca nu ar fi mai bine sa folosesc revolut ca intermediar. exista un cont iban atasat cardului revolut in care sa pot transfera euro si mai departe sa pot converti euro-ron in revolut si apoi sa trimit banii in contul de lei din romania? multumesc pentru ajutor!

  • Există un cont IBAN de Marea Britanie atașat contului în EUR. Aș recomanda întâi să testezi cu o sumă mică și dacă totul este în regulă go ahead. Cursul e foarte avantajos în zilele lucrătoare.

 18. Cardul virtual nu stiu cat e de folositor pentru ca daca e vorba de returul banilor in ce cont ti-i vireaza daca vechile date nu mai sunt valabile? Regula spune ca banii se inapoiaza in acelasi card de unde s-a platit.

  • Există două tipuri de carduri virtuale. Cel „virtual” și cel „disposable”. Cel virtual are același număr/date pentru orice; cel disposable se schimbă la fiecare plată.
   Nu prea îl folosesc pe cel disposable decât ca fun. Am plătit cu el doar mărunțișuri și probabil 1-2 facturi de utilități.

  • Nu poți alimenta cu numerar. Eventual poți ruga un prieten care are cont să îți transfere în contul tău de Revolut, dar alimentare directă cu cash nu este posibilă.

 19. Salut. Am si eu o intrebare. Daca alimentez cardul Revolut cu lei, in tara, in momentul in care ies afara si fac plati – in Ungaria cumpar combustibil – platesc cu cardul Revolut, schimbul se face automat? Iar de pe card se ia corespondentul sumei platite in HUF la cursul BNR, sau foarte apropiat ? La fel daca ma duc in Austria apoi, se face conversia in EURO si daca ma duc in Elvetia se face automat conversia in Franci elvetieni fara sa mai fie necesar sa fac nimic, decat sa am leii in contul de card Revolut ?

  • În timpul weekendului (sau în zile nebancare – de ex de Paște) conversia se face la un curs + 2%. De aceea este bine să îți faci conturi în EUR sau ce valută urmează să folosești, deși dacă ai de ex o singură plată, nu m-aș obosi.

  • Deci daca in cardul, care e in lei, am 5000 lei, si de acolo cumpar de 500 lei forinti, de 1000 lei Franci elvetieni si de 2000 lei cumpar euro si mai raman 500 lei,care sunt toti in contul meu, in momentul in care fac o plata, se ia automat din disponibilul existent in valuta din care fac plata?Adica in Ungaria se iau forinti, in Germania euro, etc,..

  • Dacă nu ai valuta aceea setată în cont și alimentată (se poate face conversie în aplicație din timp), se ia în lei, sau ce valută ai tu în cont, la cursul din acel moment (care în weekend nu e atât de avantajos).
   Descarcă aplicația, e gratuită și te lămurești imediat.

   Mai nou am înțeles că există o limită de alimentare cont de 2.000 lei de pe carduri noi. Am pățit-o și eu, deși folosesc activ serviciul de mai bine de jumătate de an.

  • In aplicatie, la Help My account, pe langa contul de RON care banuiesc ca ti l-a facut implicit, poti adauga cont in EUR, HUF etc. Ei, cand mergi de exemplu in Ungaria, si platesti cu cardul, iti verifica daca ai HUF disponibil in cont. Daca ai cheltuie HUF, fara nici o conversie, daca nu ia din RON la cursul de schimb. La fel si la EUR. Asa ca, sa eviti conversiile, inainte sa pleci, intrii tu in aplicatie si muti din RON in valuta tarii unde mergi, intro zi lucratoare cand cursul este mai bun.

 20. Salut,

  Am si eu card revolut, am facut topoff de pe ING la x lei, oricum peste 2000 lei (legat de limita pe care o ziceati voi, la mine nu s-a aplicat); dupa care i-am convertit in EUR si acum as vrea sa scot lunar cate 200 EUR, aveti idee de la ce bancot merge sa fac asta?
  Am incercat ING si nu ma lasa sa scot decat RON.

  Multam! 🙂

 21. Buna,
  Mi-am comandat si eu un card Revolut si nu prea stiu sa il folosesc. Stii cumva daca prin coinflux pot sa trimit euro pe el. Are cont iban atasat? Si daca da cum il gasesc.
  Multumesc!

 22. Buna. Tocami ce-am primit si eu cardul…asa ca o sa incep si eu cu intrebarile. Care e varianta cea mai buna pentru alimentarea lui? Inteleg ca varianta cu ING Internet Banking nu ar fi ideala, din cauza comisioanelor percepute de banca la transferurile catre conturi intrenationale (IBANul Revolut fiind de UK). Deci…cum e mai convenabil sa mut niste RON din contul de ING in ala de Revolut? Merci!

 23. buna ziua,
  asa am facut si noi doar ca cu card de Unicredit. dar din pacate se face conversia din lei in eur la Unicredit(la un curs ff dezavantajos ) si apoi invers la Revolut.
  oare noi nu procedam ceva corect sau asta e procedura?

  • Carmen, trebuie sa faci topup in LEI. Daca faci TOPUP in lei cu cardul de lei nu exista nici o conversie.

 24. Buna,

  Am si o nelamurire.
  Imi fac cont la revolut, apoi imi transfer din ing banii in contul revolut ( se plateste comision pentru acest lucru) si apoi din contul revolut pot trimite banii in cont paypal( ce comision platesc pt aceasta tranzactie)?Merci!

  • Sorina,
   Transferul de bani din contul de ING în cel de Revolut se poate face printr-o plată online cu cardul, nu este nevoie să intri în HomeBank pentru a transfera. Așa este gratuit. Dacă vrei să transferi din HomeBank ca o plată, se aplică comisioanele standard ING.
   Ulterior cum transferi în Paypal nu cunosc, dar cred că e aceeași procedură și nu ar trebui să fie comision.

  • Eu am adaugat cardul meu virtual care il am in dolari si ron in paypal si sa alaturat ,urmeaza sa fac comenzi pe online sa vedem daca percepe comision sau ceva taxe .?

 25. Bună,

  Mi-am transferat bani de pe contul Revolut pe cel de la ING pe data de 27 si data estimarii efectuarii transferului era 29 iunie, insa suntem in 2 iulie si tot nu vad nimic.

  Timpul de asteptare este normal?

  Multumesc pentru raspuns

  • Ai făcut transfer bancar prin ING?
   Pe de altă parte ai luat în calcul că sâmbăta și duminica sunt zile nebancare?

 26. M-am uitat si eu acum pe tranzactii la ING, la tranzactia de 50 de lei pe care am facut-o in momentul in care am creat contul ca sa imi poata emite cardul. Banii i-am adaugat in cont prin top-up cu cardul de lei ING. Nu vad nicio conversie ciudata. Am incarcat cu RON folosind in card in RON si nu mi-a luat nimic in plus banca, gen cum am vazut mai sus la cineva de la Unicredit.

 27. Buna !
  Sunt nou in domeniu Revolut si am nevoie de putin ajutor daca ma poate ajuta cineva va rog….
  Am deschis un cont pe Revolut ,am urmat toti pasi necesari deschideri contului, verificare aprobata ,cardurii… cel fizic si cel virtual… ce.i drept unu free… etc…
  Am alimentat contul fiind avand nevoie de achizitionarea unui contract in domeniul cryptomonedelor…. si afland dupa ca nu pot face acest lucru de pe Revolut… am convertit lei in USD ca sa mi transfer intr.un cont deschis la PAYEER pt k de aiceea imi permite sa fac achizitia necesara… problema e k nu pot transfera bani din revolut in payeer… nusj daca a mai patit cnv asa cv sau are niste info ce imi lipsesc mie… in peyeer am folosit cardul virtual pt a.mi face tranzactia … dar nu ma lasa…
  Cine are cv info va rog sa ma ajute si pe mn … va multumesc si bafta la toata lumea ….

 28. Salut! o scurta intrebare: daca transfer in contul revolut lei si ii transfer in euro (sa zicem), acei euro pot sa-i trimit intr-un alt cont (la ing sa zicem)? Se percepe vreo taxa pt chestia asta?

  • @Sorin – se poate, Revolut nu iti percepe comision pentru transfer bancar. Dar sa stii ca dureaza cateva zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*