Mi-am făcut card Revolut pentru plăți pe internet și internațional

Revolut
Revolut

Folosesc Revolut deja din decembrie 2017 și pot să spun că sunt un client încântat și am economisit și bani de când folosesc aplicația și cardul.

Motivele țin mai ales de faptul că am economisit la curs valutar în vacanțe sau tranzacții pe internet în monedă străină.

De asemenea, am putut să retrag minimul de cash de care aveam nevoie, iar aplicația Revolut m-a ajutat și în viața de zi cu zi cu transfer foarte facil de bani către prieteni.

Inițial, am ajuns să folosesc Revolut pentru că una dintre supărările mele este conversia valutară atunci când vine vorba de plăți cu cardul extern sau pe internet, mai ales în cazul biletelor de avion sau atunci când cumpăram servicii sau produse de pe site-uri internaționale precum AliExpress.

Uneori, ajungi la un curs RON – EUR care te duce aproape de 5 lei pentru că unele bănci practică, de exemplu, o conversie inițială RON – EUR la un curs extrem de prost. Iar Cardul Revolut mă ajută să economisesc prin cursul valutar la fiecare plată în străinătate sau pe internet, la comercianți din afara țării.

În plus, dat fiind faptul că foarte mulți oameni și-au făcut cont în aplicația Revolut, o altă facilitate este cea de transfer bani rapid, fie către prieteni, în contul lor Revolut, fie spre conturi bancare, fără comision.

Adică poți bine mersi folosi aplicația gratuit și să te ajute și fără să mergi prin vacanțe sau să faci tranzacții consistente pe internet. Mai nou poți cumpăra și criptomonede sau chiar investi pe bursă, direct din aplicație, pentru amatori.

Ce nu are însă Revolut este o aplicație sau un site web pe care să îl accesezi de pe internet. Adică toată interacțiunea se desfășoară doar de pe telefonul mobil.

Cuprins articol

Ce este Revolut
Cum încarci Revolut
Cele mai frecvente întrebări
Comandă cardul Revolut

Ce este Revolut?

Revolut este o aplicație de tip fintech. Aplicațiile de tip fintech combină tehnologia curentă și te ajută să îți fie mai ușor să econimisești și cheltuiești bani într-un mod inteligent.

Ai o mulțime de opțiuni de a avea mai multe monede asociate aceluiași cont, un excelent curs valutar, transfer bancar către conturi proprii sau cu prietenii și multe altele.

Cu Revolut primești și un card virtual și unul fizic, astfel că este o metodă ideală de a face cumpărături pe internet sau chiar și la magazinele fizice.

Are marele avantaj unui curs valutar foarte bun, aproape de cel al BNR, astfel că la orice plată în afara țării poți să economisești.
În plus, poți să ai un singur cont disponibil în zeci de monede. Trebuie să precizez că acel curs valutar foarte bun este în timpul săptămânii, pentru că în weekend există un comision suplimentar.

De asemenea aplicația oferă și opțiuni de securitate. Poți să blochezi cardul din aplicație instant când nu îl folosești și să îl deblochezi la fel de instant. Este un feature de securitate extrem de bun.

De-a lungul anilor am văzut tot mai des această opțiune și la bănci dar implementarea Revolut a tuturor funcțiilor este excelentă și foarte facilă. Aplicațiile băncilor în schimb, deși tot mai bune, încă sunt în spatele experienței de utilizare Revolut, din punctul meu de vedere.

Aplicația oferă un transfer foarte comod de bani între prieteni

Un alt mare avantaj îl reprezintă transferurile de bani instante în aplicație între utilizatori.

Este ca și cum ți-ai scoate 20 lei din buzunar și i-ai da unui amic ca să îți plătești prânzul.

Diferența este că poți face asta la virgulă, fără să ai cash la tine, direct din aplicația Revolut.

O să vă placă la nebunie această funcționalitate și este foarte probabil ca transferul rapid de bani și cursul valutar bun să te fi făcut să auzi deja de Revolut.

Personal îmi place să folosesc și opțiunea de a cere bani prietenilor care uită să transfere datoria. Pe de altă parte, recunosc că și eu mai pățesc asta.

Deși ai această facilitate foarte bine implementată și la bănci precum ING, personal am întâlnit că mai mulți prieteni folosesc și Revolut decât doar o bancă la care am eu cont.

Poți avea un card virtual sau unul fizic

Dacă tot aminteam de carduri. Poți avea în aplicație un card virtual, care are număr, serie, este emis de Mastercard sau Visa, dar nu ajunge să fie livrat. Este ideal, de exemplu, pentru plăți pe internet.

De asemenea, poți avea și un card fizic, la care va trebui să plătești livrarea (vreo 20-25 lei), dar nu este obligatoriu.

De multe ori însă sunt campanii cu livrare gratuită în ultima perioadă. Poți să folosești și linkul meu de invitație, în general Revolut îndeamnă utilizatorii să își invite prietenii în platformă oferindu-le livrarea gratuită a primului card fizic (nu știu dacă promoția e activă și acum).

Personal am optat și pentru un card livrat și fizic, ca să pot face cumpărături zilnice cu el.

Toată folosirea Revolut este gratuită pe planul standard – care acoperă toate întrebuințările curente.

Tehnic vorbind, cardul Revolut este tratat ca un card prepaid, doar că are atașat un nume pe el. Nu este însă nici o diferență față de un card de debit în utilizarea zilnică.

Cu cardul fizic, poți retrage și de la orice bancomant cash, dar suma limită este mică, până în 800 lei/lunar.

Peste această sumă se aplică un comision de retragere cash de 2%. Dacă călătorești în străinătate, chiar și cu comisionul acela de 2%, poate fi mai ieftin decât să retragi numerar la cursul băncilor din România.

Atenție, în 2021 au introdus un comision minim de 3 lei de la a 6-a retragere sau retragerea peste 800 lei, posibil să se tot scumpească această facilitate.

Poate vă întrebați din ce face Revolut bani dacă ești un utilizator care stă în planurile gratuite. Principala lor sursă de venit este din planurile Premium sau Metal.

Versiunile premium oferă diverse facilități precum limite crescute la retrageri, posibilitatea de a schimba fără comision sume mai mari, transferuri bancare mai rapide dar și alte beneficii exclusive sau posibilitatea de a investi în acțiuni, cumpăra criptomonede fără comision șamd.

Revolut și-a făcut un obicei din a adăuga destul de multe facilități utilizatorilor pe planuri plătite.

Poți să ai nevoie de planurile Premium dacă de exemplu folosești mult cursurile valutare (există o limită la ele) sau dacă ai nevoie de alte mici beneficii.

Marele avantaj Revolut vine prin cursul valutar

Cel mai simplu mod prin care poți să faci economii cu Revolut este dacă plătești în străinătate, fie pe internet, fie în vacanțe.

Cursul valutar este excelent, mult mai bun decât ce oferă în mod standard majoritatea băncilor. În ultimii ani și băncile au început să ofere facilități mai bune de schimb valutar, dar a fost doar după ce Revolut a câștigat o importantă cotă de piață.

Pe contul gratuit, ai tranzacții între monede echivalente de aproximativ 5.000 lei lunar/gratuit (în trecut era chiar 20.000 lei). Adică schimburi RON – EUR – USD, în orice variantă.

Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să faci transferul în timpul săptămânii, pentru că în weekend există un mic comision de schimb valutar.

Conturi IBAN  în RON și EUR, dar Revolut nu este o bancă

Revolut nu este o bancă (sau cel puțin nu ar trebui să fie văzută așa, chiar dacă și-au luat licență bancară între timp, în Estonia). Nefiind o bancă, cred că poartă și riscurile uzuale ale unei aplicații, am văzut că au mai avut situații în care nu funcționau plățile, dar pentru o soluție de plată de tip on the go pare să fie excelentă.

Nu plănuiesc, de exemplu, să țin pe cont mai mult de echivalentul a 500-1000 lei, practic pentru cumpărăturile lunare, asta când nu călătoresc. Probabil folosit mai mult atunci când am nevoie de mutat rapid bani dintr-o valută în alta, la cumpărături.

Desigur, și pentru bilete de avion pe viitor, că din păcate condițiile pentru cardul de credit pe care îl foloseam s-au schimbat.

De curând poți avea cont IBAN în RON și EUR.

Contul IBAN în EUR îmi este găzduit în Lituania, dar contul IBAN în lei românești are IBAN al Libra Bank.

Poate deveni un portofel virtual

Cu Revolut poți să trimiți bani instant către prietenii care au Revolut și li se creditează instant creditul în cont. Sigur, veți putea spune că și prin aplicațiile băncilor faci același lucru. Exact. Dar nu este la fel de simplu, ai contul IBAN, practic aici pui suma, selectezi din lista de contacte și dai send money. Doar cu numărul de telefon.

Cardul fizic îl folosesc pentru cumpărăturile zilnice.

Aplicația este extrem de interesantă

Pe lângă funcția de transfer bani instant către alte persoane care folosesc Revolut, aplicația este foarte interesantă. Practic cu asta se laudă orice fintech, că îți oferă o experiență de utilizator mai bună.

Dacă te interesează pe ce îți cheltuiești banii, Revolut oferă posibilitatea de a avea niște statistici interesante. Ai split-ul de cheltuieli și cât ai cheltuit pe luni sau all time la fiecare comerciant sau în fiecare țară.

revolut 1
revolut2

Ca orice lucru bun, are câteva dezavantaje

Pentru a putea face un card e nevoie de o alimentare inițială cu 60 lei (în România). Unii spun că ar fi mai puțin, dar zic eu că ar fi bine să fiți pregătiți. Oricum banii se pot cheltui imediat ce i-ai alimentat și ai numărul de card (emis imediat după verificarea identității – chestie de zeci de minute).

Cardul ajunge să fie livrat în aproximativ una-două săptămâni dacă optezi pentru cel fizic, dar cel virtual este gata de a fi folosit imediat ce ai identitatea verificată (upload de un document și un selfie).
Pentru cei care optează pentru pachetul premium, livrarea se realizează în două zile prin DHL.

Trebuie spus că am citit foarte multe recenzii negative legate de customer support-ul aplicației. Este o părere larg acceptată că produsul este foarte bun atâta timp cât nu ai nevoie de serviciul clienți sau… nu ești blocat de la folosirea aplicației (pentru că sunt cazuri în care oamenii au fost blocați sau au trebuit să demonstreze sursa fondurilor).

Personal trebuie să spun că am avut experiențe pozitive cu suportul de clienți și când am mutat țara de domiciliu (m-am mutat din Danemarca în România) și când nu reușeam să înțeleg de ce aveam o tranzacție de 90 lei la Uber (s-a dovedit că am comandat totuși eu, mâncare, la Uber Eats).

În trecut au fost și probleme legate de dubla conversie, dar în timp s-a rezolvat cu majoritatea băncilor (în cazul meu, Unicredit).
Puteți citi mai multe aici despre experiența de atunci, legată de dublă conversie, care e posibil să mai existe răzleț pe la niște bănci.

Câteva update-uri după ce am folosit mai mult cardul Revolut

Am trecut pe premium

Revolut-card-premium-livrare

Motivele ar fi două.

Am pierdut cardul inițial, ceea ce a făcut să am nevoie de un nou card. Din păcate, taxa de emitere pentru al doilea card de 27 lei + taxa de transport rapid 54 lei mi s-a părut cam mult. Dacă ai cont premium, livrarea rapidă este gratuită și poți avea două carduri.
Premium costă aprox 29 lei/lună sau 299 lei/an. Atenție, când faci premium pare că te obligă să rămâi premium un an.
Creșterea limitei de la 800 lei la 1600 lei pentru retrageri de la ATM este iarăși binevenită, doar că nu cred că voi profita de ea.

De asemenea, asigurarea de călătorie oferită prin pachetul premium este ceva foarte binevenit. Așadar, cei aprox 300 lei plătiți pe premium se vor amortiza în câteva luni. Iar dacă mai cumpăr online din străinătate vin amortizări și de acolo, practic scopul produsului.

Cardul bancar care a venit cu pachetul premium mi s-a părut mai urâțel decât cel de la planul standard. Numărul de card este tipărit pe spate. Arată cumva diferit de restul cardurilor pe care ai toate detaliile cu privire la expirare și număr pe față.
Am ales varianta gri, deși recunosc că mă tenta și varianta roz.

Card-Revolut-Premium-MasterCard

Livrarea premium este foarte rapidă. Am comandat cardul luni, miercuri a ajuns în țară prin DHL.

Cardul pentru planurile gratuite arată mult, mult mai bine decât modelele Premium.

Dacă vă doriți un card foarte frumos, există această posibilitate prin a comanda un card Metal – dar acela nu este gratuit.

Atenție la zilele nebancare..care nu sunt cele din România

Înainte de Paște am vrut să transfer niște bani în contul de ING, așadar am optat pentru un transfer.. parcă joi. Mi-a dat estimat de livrare miercurea următoare, așadar mi s-au aprins niște beculețe. Doar ce era Paștele în Marea Britanie. Scris repede pe chatul de suport cu rugămintea de a anula transferul și am scos cash de la ATM, deci din nou o experiență pozitivă la suport clienți.

Atenție la retragerile cash de la ATM și opțiunile oferite de bănci

Am vrut să scot cash, și am avut două opțiuni. Am rămas un pic mindblown, dar repede am făcut conexiunea la un articol de pe blogul Revolut în care aceștia avertizau asupra faptului că băncile ar dori ele să facă conversia valutară. Dar când am lei în contul Revolut și vreau să scot lei, nu e nici o conversie. Așadar alegeți moneda locală pentru cursul Revolut.

Conversie-valutara-Revolut

Scuzați poza mizerabilă de mai sus, dar bătea soarele pe bancomat.

Pierderea cardului

Mi-am pierdut cardul fizic inițial, dar cu toate acestea l-am mai folosit online după pierdere. Doar aveam grijă să fie mereu blocat când nu îl foloseam.

După ce am raportat în aplicație cardul pierdut, acesta a dispărut din aplicație. Dacă l-aș găsi aș putea să îi dau re-link.

Limitele de top-up

De ceva vreme mă confrunt cu o limită de top-up de pe cardul ING în EUR. Nu înțeleg de ce, dar nu pot încărca cu mai mult de 2.000 lei de pe cardul de EUR (nu am încercat cu cel de RON).
Aparent există niște limite de alimentare a contului Revolut de pe orice card bancar nou. Întâi alimentezi cu o sumă mai mică și abia pe urmă cu sume mai mari.

Cum încarci cardul Revolut?

Pentru că în comentarii apare destul de des întrebarea aceasta, haideți să o lămurim un pic mai mult.

Ai două opțiuni principale de încărcare a contului Revolut:

 • transfer bancar, exact cum faci o plată din internet banking spre un cont. Nu recomand această variantă pentru că ai comision de plată de la bănci și durează până se efectuează plata.
 • plată online. Din aplicația Revolut ai opțiunea să faci top-up, exact o plată online, suma fiind disponibilă imediat în contul Revolut. Îți folosești exact cardul tău.

Ar mai fi și varianta ca cineva să îți transfere din contul propriu Revolut. Este extrem de simplu să faci transfer către un alt utilizator de Revolut, practic doar din numărul de telefon faci asta.

RUGĂMINTE

În ultimele săptămâni 90% dintre comentariile la acest articol reiau aceleași și aceleași subiecte la care am răspuns în articol și în comentarii.
Știu că articolul și comentariile sunt lungi, dar aș prefera să îl citiți pentru a înțelege mai bine Revolut și abia apoi să puneți întrebările. Pentru a nu dilua comentariile voi începe să nu aprob comentariile care reiau cele mai frecvente întrebări (mai jos).

CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI ÎN COMENTARII DESPRE REVOLUT

1. Există comision de transfer internațional?
Nu, nu există comision de transfer internațional. Durata de procesare este cea care variază dacă sunteți pe cont Revolut gratuit sau plătit.
Se poate transfera spre orice IBAN, total gratuit.

2. Care sunt limitele de transfer?
Nu există limite de transfer, dar la început nu veți putea alimenta cu sume foarte mari contul Revolut (peste 1.000 EUR).
În situația în care mișcările de sume sunt foarte mari și deodată, există posibilitatea să vă pună cei de la Revolut câteva întrebări prin care vă verifică sursa fondurilor. Dacă explicațiile nu sunt acceptate de Revolut, vă puteți trezi cu contul închis.

3. Transferul între utilizatorii Revolut este și el gratuit.

4. Cursurile valutare Revolut sunt cele interbancare, aproape de cele BNR de luni până vineri. Sâmbătă și duminică se aplică un +2%, dar oricum e un curs bun. Cursul valutar alături de transferul internațional gratuit sunt principalele motive pentru care să îți faci card Revolut.

5. Limitele de retragere la ATM-uri sunt inexistente. Există un comision de 2% peste 800 lei retrași pe lună de utilizatorii pe plan gratuit (+minim 3 lei peste această sumă din martie 2021).
Există bancomate care comisionează separat.
Întotdeauna refuzați cursul oferit de bancă la retragere.

7. Pot adăuga cash pe cardul Revolut?
Nu, singurele moduri de a alimenta contul Revolut sunt prin top-up cu un card bancar existent (funcționează ca orice plată online) sau prin transfer bancar internațional (cu un comision din partea băncii). Cel mai avantajos mod este indiscutabil alimentarea prin card existent.
Alternativ, poți ruga un prieten cu un cont existent Revolut să îți transfere suma respectivă prin aplicația Revolut.

8. Unde găsesc IBAN-ul asociat conturilor sau SWIFT-ul?

Găsești aici toate informațiile legate de IBAN și SWIFT.

Ultima actualizare a articolului – februarie 2021.

 • am scos referințele la dubla conversie, majoritatea băncilor nu cunosc să mai practice această conversie
 • Începând din martie 2021 vor fi niște comisioane noi la retrageri de la bancomat (2% peste 800 lei, nu mai puțin de 3 lei)
 • am sesizat modificări ale limitelor pe versiunea gratuită, în trecut limita de schimb valutar neconomisionat era la 20.000 lei, acum în aplicație e 5.000 lei

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

522 de comentarii

 1. De acord cu tot ce ai scris, il folosesc in UK. Suma ceruta de ei pt a emite cardul fizic imi apare ca fiind £10 sau 50 RON. In UK (nu stiu daca se aplica si in alte parti) as mai mentiona la avantaje:
  – posibiliatea e a avea conturi in 130 de valute printre care si RON
  – poti avea mai multe card-uri atasate la acelasi cont
  – suport pentru Android Pay (poti plati cu el, dar il poti si alimenta cu Pay)
  – posibilitatea de a cumpara BTC, LTC si ETH
  – asigurare pt telefon cu screen&liquid damage covered (OnePlus 5T £0.88/week, £27 excess)
  – asigurare de calatorie (pe baza de geolocatie, £0.99/zi, poti adauga si prietenii pe ea)

  Exista si un cont Premium cu £6.99/luna cu mai multe beneficii, dar nu este necesar.

 2. Si o intrebare: ai reusit sa transferi RON dintr-un cont in lei din Romania in contul de RON Revolut? In cazul meu contul IBAN pe care mi-l pun la dispozitie este la o banca germana si are 22 de caractere, iar ING Romania imi spune ca codul IBAN nu este complet (cel romanesc are 24 de caractere).

  • Nu am încărcat personal cu RON, dar știu alte persoane care au încărcat cu RON folosind cardul românesc (inclusiv de ING).
   Nu înțeleg de ce ai vrea să transferi prin IBAN și nu prin card, având în vedere că procesarea plății prin card e instantă, pe când plata prin transfer banca durează, mai ales că este o plată internațională și costă suplimentar minimum 10 EUR.

  • Sa spunem ca cineva trebuie sa imi transfere o suma in lei direct in contul de Revolut, deci nu am acces la card-ul respectiv… anywaym suma nu e mare, era mai mult un experiment. Mi-a scapat treaba cu transferul international, deci da, nu mai are rost sa incerc. Multumesc.

  • Pentru a face lucrul acesta trebuie sa faci plata in valuta unde valuta este RON. Am patit si eu la fel la BT. Printre altele a trebuit sa vb cu ei sa imi activeze RON pentru plata in valuta, pentru ca nu imi aparea acolo.

  • Nu poti transfera LEI din cont ING in cont Revolut RON.
   Insa daca ai un card atasat la contul de lei de la ING, poti face topup.
   Banii ajung instant.

 3. Foarte interesanta solutia asta pentru plati in alte monde.

  Totusi, alimentarea cardului cum o faci, printr-o plata online cu cardul? In cazul asta ING-ul considera tranzactie internationala si pentru o plata in lei iti face dubla conversie (lei -> euro si euro -> lei). Astfel beneficiu cursului de schimba se pierde la alimentare.

  Tu cum ti-ai alimentat cardul si ce comisioane ai platit pentru asta?

  • Da, alimentarea este printr-o plată online simplă cu cardul.
   Nu am auzit vreodată ca ING să facă dublă conversie pentru plăți cu cardul în RON, fie ele externe. Poți să-mi dai mai multe detalii? Adică dacă încarc cu 500 lei, mă aștept să am 500 lei și în ING, fiind plată în RON.
   Menționez însă că eu încarc acest cont folosind un card de altă monedă.

  • Nu e adevarat ce afirmi. Poti face topup direct lei folosind un card in lei. Nu exista nici o conversie si nici un commission. Ulterior, in contul de Revolt poti converti acei lei in orice moneda doresti insa aceasta conversie nu are nici o legatura cu topup-ul.

 4. Dubla conversie am patit-o o data, cand mi-am luat un telefon de pe gearbest, sau un site de genu.

  Plata am facut-o cu cardul in lei, si am observat ca suma debitata a fost cu aproximativ 60-70 de lei mai mare decat cea ceruta initial. Uitandu-ma pe extrasul de cont am vazut dubla conversie de care iti spuneam (lei-euro si euro-lei).
  Am contactat serviciul clienti de la ING iar raspunsul lor a fost ca e considerata tranzactie internationala, iar acestea se fac doar in EURO, de aici si dubla conversie.

  Ce mi se pare foarte ciudat e ca mi-au returnat diferenta de bani rezultata din conversie, deci am platit doar suma solicitata initial, si mi-au spus sa nu mai fac plati internationale in lei 🙂

  Nu stiu cat de legal e ce fac ei, din moment ce mi-au returnat banii…

  • Au scos dubla conversie cei de la ING pentru platile in valuta cel putin. Si eu mi-am luat-o in urma cu ceva ani cand am comandat un OnePlusOne si m-au scuturat de 140 lei.
   Legat de Revolut, pana la urma ti se ofera si un cont IBAN in cazul in care vrei sa pui bani pe card printr-un transfer bancar sau nu?

  • Momentan nu ai un IBAN al tău, poți să transferi în IBAN-ul lor și îți vor credita în cont.
   IBAN-ul este străin, deci atenție că e un comision de minimum 10 EUR de la bancă. Cam așa arată meniul cu instrucțiuni din app pentru încărcare prin transfer bancar, ca să îți faci o idee.
   Pentru sume mici nu rentează să încarci prin transfer bancar. Singurul mod pe care îl văd eu avantajos este să alimentezi prin cardul bancar – simplu, ca orice plată online.

 5. Folosesc revolut de ceva timp. Pana acum am facut top up in RON de 2 ori prin plata direct cu cardul debit BancPost. Insa banca a facut conversie ron-eur, cel putin asa imi apare in internet banking, astfel la 1000 de lei top up, mi-a luat 1012 lei de pe card. Desi oriunde citesc la Revolut sau intreb la customer service, ei zic ca top up in RON este posibil fara fee. Stie cineva de ce imi face totsi conversia?

  • BUNA ZIUA,

   la fel am patit si noi cu transfer din Unicredit. Ati reusit sa aflati daca e normala aceasta conversie sau noi nu procedam bine?

   multumesc

  • Dar iti arata direct din aplicatia Revolut cat va fi comisionul, atunci cand vrei sa faci top-up.
   Eu folosesc un card de la BT si la 1000 lei tot 12 lei mi se adauga.
   Daca as retrage de la ATM cei 1000 lei, comisionul bancar ar fi muuuuuuult mai mic!

 6. Nu e adevarat mitul legat de serviciul clienți. Sunt foarte profi si rapizi in rezolvarea problemei, asa ca nu credeti gurile rele.. apropo e mai ok sa astepti la telefon 15 minute sa-ti raspunda banca, sau 1 minut sa iti raspunda revolut pe chat?

 7. Mi-am facut si eu cont, ami mult pentru a transfera RON in contul de aici de EUR. Pana acum sunt multumit ca nu platesc niciun fee, dar cursul de schimb e ceva mai mare ca cel oficial (4.70 vs 4.65). Pentru cheltuielile zilnice voi ramane insa la N26, ofera aceleasi functionalitati (statistici etc) dar in plus au licenta bancara.

 8. Mi-am facut si eu un cont pentru ca am bani care vin in Paypal ocazional si dureaza cam 3 zile minim sa-mi intre in cont ING si cu ceva taxe. Vreau sa vad daca in revolut ajung mai repede si mai multi, mai intai. Apoi iau nimicuri de pe Aliexpress si iar e o tema de cercetare, daca sunt mai apropiat de suma de pe site la plata sau nu. A treia tema e asigurarea mobilului: ok, o faci, dar cum iti recuperezi banii in caz de catastrofa? La noi se poate asigura doar daca e nou, aici cum e? Si poti asigura un mobil chiar daca nu ai acte pe el? Gen l-am luat sh si nu e nimic pe numele meu sau nu am nici macar factura originala? Unde te poti lamuri cu astea? Si ultima, nu am decat card virtual si din cate am inteles numarul se schimba de la plata la plata. Cum fac sa imi ramana constant, acelasi numar?

  • Nu sunt sigur cum funcționează asigurarea pentru telefonul mobil.
   Cât privește numărul cardului – nu, acesta rămâne la fel, îți este emis ție. Au avut săptămâna trecută o promoție prin care puteai comanda cardul total gratuit și în format fizic (și e un card ca oricare altul, contacteless dar și cu chip).

  • 1. tot cam 3 zile dureaza sa intre de pe PayPal… e de la ei 😛
   2. Am cumparat online ceva din Romania, dupa care am dat cancel si cand mi-au facut refund am primit cu 7 pence in plus
   3. “You can make a claim either online or via the phone directly with Simplesurance. You can find the contact details in the Revolut app or the confirmation email you receive as soon as you activate your insurance. Go to the ‘More’ tab on the main navigation bar of your app, tap ‘Insurance’, select your mobile insurance, and press ‘Get help’.”

  • Cactus, aoleu, nu mai trage bani din Paypal in contul ING. Au un comision de conversie valutara care te priveaza de 60-70 de lei la fiecare retragere de 500 USD. Au adaugat prostia asta prin 2014 parca, brusc primeam mai putini bani. Asa ca m-am dus la BT, mi-au zis ca ei nu au acest comision si asa a fost, la BT primesti banii la cursul (sau f apropiat) de cursul BNR.

   Am mai incercat acum cateva luni o tranzactie la ING sa vad daca au scos mizeria aia de taxa si nu au scos-o, tot mai putini bani am primit.

   Deci recomand Paypal – BT sau orice alta banca_care nu are comision de conversie valutara. Poate Revolut nu il va avea, dar altfel, primeste sfatul meu de om batran 🙂

 9. E foarte ok suportul, mi-am facut cont ieri la ei si am avut nevoie de doua ori la suport:

  1. nu imi luase recomandarile prietenilor care s-au inregistrat ca sa pot cumpara crypto – s-a rezolvat la suport
  2. am citit aici la tine pe blog ca vine cardul cu Posta Romana si m-am panicat, ca eu am dat adresa cladirii de birouri unde lucrez si stiam clar ca nu ma suna nimeni de la Posta. Am aflat de la suport ca vine cu DHL si nu trebuie sa ma panichez.

  In primul caz mi-a raspuns cam intr-o ora. In al doilea aproape instant.

  • Da, am avut și eu nevoie să apelez la suport zilele trecute, să schimb țara și s-a rezolvat aproape imediat 🙂
   Cât ai plătit pentru livrare? Am vrut să mai adaug un card și prețul era de 54 lei livrare și încă 20 și ceva pentru extra card fee. Mi s-a părut foarte mult. Probabil au renunțat la Poșta Română și mai nou vin doar cu DHL.

 10. Daca am si lei si euro in cont pot scoate de la ATM suma in lei fara conversie sau trebuie sa imi coverteasca banca ,al carui ATM este, suma echivalenta in GBP in lei pentru a-mi elibera RON ?

  • Răspunsul pe scurt este că poți scoate suma în lei fără conversie dacă ai suma respectivă în cont. Ideea este să ceri LEI.

   Unele bancomate (cum am pățit la BRD – voi actualiza în articol) te pot pune să alegi dacă vrei să retragi suma în lei (automat cu cursul valutar al băncii tale – în cazul acesta Revolut) sau suma în GBP (Revolut fiind din UK) la cursul băncii (în cazul acesta BRD). Alegerea evidentă este că vrei să retragi suma X lei afișată, cu cursul emitentului.

 11. Info : durata transfer din paypal( Euro ) pe IBAN – Revolut( Euro ) aproximativ 1 zi .
  Trebuie sa adaug, am reusit cu ceva timp in urma, sa adaug IBAN ul de Revolut in contul de Paypal, dupa o saptamana sau doua, am incercat sa fac acceasi operatiune pe contul unui prieten, nu mai accepta cei de la Paypal .( la carduri Revolut adaugate in contul de paypal , nu e problema ) .

 12. Salutare!
  Am vazut ca ai experienta cu Revolut si cu Transfergo. Pentru transfer periodic dintr-un cont in Ero din Germania/Austria intr-un cont inr RON din Romania, ce recomanzi?

  • Foloseam regulat Transfergo (era f ok transferul rapid), dar după aceea am avut niște situații cu Transfergo- nu reușeam validarea adresei, dar nici nu m-am chinuit prea mult. Așadar am migrat ușor, spre finalul perioadei în care am avut nevoie de transfer din afară în RO spre Revolut. Mi se părea mai complet Revolut.

 13. De aproape doi ani am cardul fizic Revolut ( fiind un card simplu fara nimic special-cardul albastru) si am putut retrage numerar,bineinteles in limita baniilor din cont,orice suma lunara de la bancomat,limita aceea de 1000 lei sau mai mult fiind doar pentru suma lunara pana la care Revolut nu percepe comision.La retragere,daca nu ai in cont decat lire,euro sau dolari, bancomatul (Bancpost exemplu)te intreaba daca accepti cursul emitentului cardului sau pe cel al bancii la momentul respectiv,dar poti orcand sa iti faci tu “acasa” tranzactia pentru suma ce o vrei in moneda in care platesc bancomatele aici (sau in alta tara in care se intampla sa te afli in trecere) si apoi sa mergi sa iti ei din acei bani, de la bancomat, ca si cu un card local obisnuit.Avantajul acestui fapt este ca poti sa urmaresti din timp cel mai bun curs pentru o tranzactie si apoi folosesti banii online sau scoti banii cand si cati doresti.De curand pentru 27 lei am deschis si cardul virtual, acela fiind perfect pentru platile online pentru ca il ti blocat (de fapt pe amandoua poti sa le ti blocate) il deblochezi instantaneu,faci plata, sau diferite altele,dupa care poti sa il blochezi imediat pentru a evita vreo eventuala clonare,ceea ce cu un card de salariu este mult mai greu.Plus ca, in cazul in care se pierde cardul fizic,banii nu mai raman blocati pana la obtinerea unui alt card fizic,ei putand fi transferati,in caz de vreo urgenta, prin cardul virtual,(pentru ca sunt toti intr-un cont comun),pe cardul altei persoane,spre exemplu,in contul si pe cardul sotiei,sau al…soacrei(:-)).

 14. ING are limita de 1000 de lei pe zi, pentru tranzactiile care le foloseste revolut, prin optiounea de Top Up.
  Dezavantaj de la ING.

 15. Miam luat si eu un card revolut premium,l-am incarcat dar nu am putut cumpara nimic cu el, neacceptandu-mi plata.cand am verificat in aplicatie spunea ca trebuie unfreze card. Am facut unfrezze si iar nu mia acceptat plata, spunandu-mi acelasi lucru. Ce recomandati?

  • Vezi ca ai chat in aplicatie, vorbeste cu cei de la suport, sunt ok
   More > Help > Chat to us

  • Fa o prima extragere la un bancomat ca sa se activeze cardul si dupa at trebui sa mearga

 16. Mare grija cu crypto la ei ca e tzeapa.

  Daca cumperi prin ei, nu cumperi nimic practic, pentru ca moneda virtuala nu o poti transfera, nu o poti converti in alte monezi care ei nu le au in lista (si poti face nimic cu ea.

  Doar o ai marcata in cont si atat, astepti sa creasca cat sa acopere diferenta intre vanzare si cumparare.
  Care e destul de mare: adaosul lor e cam de 4.5% la cumparare, cred ca la fel si la vanzare.

  La fel si la cursul valutar, au o diferenta intre vanzare cumparare de 2%.
  Alte banci de pe la noi cam 3%.
  La Exchange probabil iesitio idee mai bine.

  Alta chestie nasoala, aveti limite severe de topup – anuale si zilnice.
  ex. 50.000 an/ 1000 zi.
  Indiferent ca e cont premium sau nu.
  Desi ei zic ceva de genul 3000 lire/zi si etc.
  Povesti – algoritmul dupa care impun limitele il tin secret, cica se pot schimba limitele in timp dar nu e sigur si cat.

  Din ce am inteles, la carduri nu au 3D secure si deci unele plati nu vor fi posibile.
  Altele, si fara sa ceara 3D secure s-au plans unii ca nu se pot face.

  In rest par ok, am inchis optiunea de premium si au raspuns f. prompt, fara comentarii ca de ce si etc. returnand si banii.
  Poti renunta la premium fara costuri suplimentare in primele 14 zile.
  Daca ai apucat si ai facult cheltuieli specifice premium, alea ti se scad din suma returnata (ex. ti-au livrat card de premium)

  • Cred că asta cu limitele de top-up e foarte recentă, m-am lovit și eu astăzi la un top-up anume, deși anterior făceam tranzacții mult mai mari cu ei. Practic nu m-au lăsat să fac top-up de pe cardul de EUR (pe care de altfel l-au văzut ca RON – ING) de o sumă mai mare de 2000 lei.

 17. salut, o sa incep un job remote din romania insa voi fi platit in euro prin aplicatia companiei. din aplicatia respectiva am posibilitatea de a transfera in contul din euro in romania sau in contul de lei din romania insa ma gandeam daca nu ar fi mai bine sa folosesc revolut ca intermediar. exista un cont iban atasat cardului revolut in care sa pot transfera euro si mai departe sa pot converti euro-ron in revolut si apoi sa trimit banii in contul de lei din romania? multumesc pentru ajutor!

  • Există un cont IBAN de Marea Britanie atașat contului în EUR. Aș recomanda întâi să testezi cu o sumă mică și dacă totul este în regulă go ahead. Cursul e foarte avantajos în zilele lucrătoare.

 18. Cardul virtual nu stiu cat e de folositor pentru ca daca e vorba de returul banilor in ce cont ti-i vireaza daca vechile date nu mai sunt valabile? Regula spune ca banii se inapoiaza in acelasi card de unde s-a platit.

  • Există două tipuri de carduri virtuale. Cel „virtual” și cel „disposable”. Cel virtual are același număr/date pentru orice; cel disposable se schimbă la fiecare plată.
   Nu prea îl folosesc pe cel disposable decât ca fun. Am plătit cu el doar mărunțișuri și probabil 1-2 facturi de utilități.

  • Nu poți alimenta cu numerar. Eventual poți ruga un prieten care are cont să îți transfere în contul tău de Revolut, dar alimentare directă cu cash nu este posibilă.

 19. Salut. Am si eu o intrebare. Daca alimentez cardul Revolut cu lei, in tara, in momentul in care ies afara si fac plati – in Ungaria cumpar combustibil – platesc cu cardul Revolut, schimbul se face automat? Iar de pe card se ia corespondentul sumei platite in HUF la cursul BNR, sau foarte apropiat ? La fel daca ma duc in Austria apoi, se face conversia in EURO si daca ma duc in Elvetia se face automat conversia in Franci elvetieni fara sa mai fie necesar sa fac nimic, decat sa am leii in contul de card Revolut ?

  • În timpul weekendului (sau în zile nebancare – de ex de Paște) conversia se face la un curs + 2%. De aceea este bine să îți faci conturi în EUR sau ce valută urmează să folosești, deși dacă ai de ex o singură plată, nu m-aș obosi.

  • Deci daca in cardul, care e in lei, am 5000 lei, si de acolo cumpar de 500 lei forinti, de 1000 lei Franci elvetieni si de 2000 lei cumpar euro si mai raman 500 lei,care sunt toti in contul meu, in momentul in care fac o plata, se ia automat din disponibilul existent in valuta din care fac plata?Adica in Ungaria se iau forinti, in Germania euro, etc,..

  • Dacă nu ai valuta aceea setată în cont și alimentată (se poate face conversie în aplicație din timp), se ia în lei, sau ce valută ai tu în cont, la cursul din acel moment (care în weekend nu e atât de avantajos).
   Descarcă aplicația, e gratuită și te lămurești imediat.

   Mai nou am înțeles că există o limită de alimentare cont de 2.000 lei de pe carduri noi. Am pățit-o și eu, deși folosesc activ serviciul de mai bine de jumătate de an.

  • In aplicatie, la Help My account, pe langa contul de RON care banuiesc ca ti l-a facut implicit, poti adauga cont in EUR, HUF etc. Ei, cand mergi de exemplu in Ungaria, si platesti cu cardul, iti verifica daca ai HUF disponibil in cont. Daca ai cheltuie HUF, fara nici o conversie, daca nu ia din RON la cursul de schimb. La fel si la EUR. Asa ca, sa eviti conversiile, inainte sa pleci, intrii tu in aplicatie si muti din RON in valuta tarii unde mergi, intro zi lucratoare cand cursul este mai bun.

 20. Salut,

  Am si eu card revolut, am facut topoff de pe ING la x lei, oricum peste 2000 lei (legat de limita pe care o ziceati voi, la mine nu s-a aplicat); dupa care i-am convertit in EUR si acum as vrea sa scot lunar cate 200 EUR, aveti idee de la ce bancot merge sa fac asta?
  Am incercat ING si nu ma lasa sa scot decat RON.

  Multam! 🙂

 21. Buna,
  Mi-am comandat si eu un card Revolut si nu prea stiu sa il folosesc. Stii cumva daca prin coinflux pot sa trimit euro pe el. Are cont iban atasat? Si daca da cum il gasesc.
  Multumesc!

 22. Buna. Tocami ce-am primit si eu cardul…asa ca o sa incep si eu cu intrebarile. Care e varianta cea mai buna pentru alimentarea lui? Inteleg ca varianta cu ING Internet Banking nu ar fi ideala, din cauza comisioanelor percepute de banca la transferurile catre conturi intrenationale (IBANul Revolut fiind de UK). Deci…cum e mai convenabil sa mut niste RON din contul de ING in ala de Revolut? Merci!

 23. buna ziua,
  asa am facut si noi doar ca cu card de Unicredit. dar din pacate se face conversia din lei in eur la Unicredit(la un curs ff dezavantajos ) si apoi invers la Revolut.
  oare noi nu procedam ceva corect sau asta e procedura?

  • Carmen, trebuie sa faci topup in LEI. Daca faci TOPUP in lei cu cardul de lei nu exista nici o conversie.

  • Marian ,

   asa am facut si din pacate exista. cel putin din Unicredit. si nu stiu daca asa trebuie sa fie sau e o eroare.
   am alimentat de 2 ori cu lei din Unicredit si la fel s a intimplat.

   Multumesc

 24. Buna,

  Am si o nelamurire.
  Imi fac cont la revolut, apoi imi transfer din ing banii in contul revolut ( se plateste comision pentru acest lucru) si apoi din contul revolut pot trimite banii in cont paypal( ce comision platesc pt aceasta tranzactie)?Merci!

  • Sorina,
   Transferul de bani din contul de ING în cel de Revolut se poate face printr-o plată online cu cardul, nu este nevoie să intri în HomeBank pentru a transfera. Așa este gratuit. Dacă vrei să transferi din HomeBank ca o plată, se aplică comisioanele standard ING.
   Ulterior cum transferi în Paypal nu cunosc, dar cred că e aceeași procedură și nu ar trebui să fie comision.

  • Eu am adaugat cardul meu virtual care il am in dolari si ron in paypal si sa alaturat ,urmeaza sa fac comenzi pe online sa vedem daca percepe comision sau ceva taxe .?

 25. Bună,

  Mi-am transferat bani de pe contul Revolut pe cel de la ING pe data de 27 si data estimarii efectuarii transferului era 29 iunie, insa suntem in 2 iulie si tot nu vad nimic.

  Timpul de asteptare este normal?

  Multumesc pentru raspuns

  • Ai făcut transfer bancar prin ING?
   Pe de altă parte ai luat în calcul că sâmbăta și duminica sunt zile nebancare?

 26. M-am uitat si eu acum pe tranzactii la ING, la tranzactia de 50 de lei pe care am facut-o in momentul in care am creat contul ca sa imi poata emite cardul. Banii i-am adaugat in cont prin top-up cu cardul de lei ING. Nu vad nicio conversie ciudata. Am incarcat cu RON folosind in card in RON si nu mi-a luat nimic in plus banca, gen cum am vazut mai sus la cineva de la Unicredit.

  • Cred ca atunci cand salariul este incasat in banca din care se efectueaza transferul catre cardul Revolut, nu exista comisioane. Vorbim despre facilitatile bancii fata de clientul ei.

 27. Buna !
  Sunt nou in domeniu Revolut si am nevoie de putin ajutor daca ma poate ajuta cineva va rog….
  Am deschis un cont pe Revolut ,am urmat toti pasi necesari deschideri contului, verificare aprobata ,cardurii… cel fizic si cel virtual… ce.i drept unu free… etc…
  Am alimentat contul fiind avand nevoie de achizitionarea unui contract in domeniul cryptomonedelor…. si afland dupa ca nu pot face acest lucru de pe Revolut… am convertit lei in USD ca sa mi transfer intr.un cont deschis la PAYEER pt k de aiceea imi permite sa fac achizitia necesara… problema e k nu pot transfera bani din revolut in payeer… nusj daca a mai patit cnv asa cv sau are niste info ce imi lipsesc mie… in peyeer am folosit cardul virtual pt a.mi face tranzactia … dar nu ma lasa…
  Cine are cv info va rog sa ma ajute si pe mn … va multumesc si bafta la toata lumea ….

 28. Salut! o scurta intrebare: daca transfer in contul revolut lei si ii transfer in euro (sa zicem), acei euro pot sa-i trimit intr-un alt cont (la ing sa zicem)? Se percepe vreo taxa pt chestia asta?

  • @Sorin – se poate, Revolut nu iti percepe comision pentru transfer bancar. Dar sa stii ca dureaza cateva zile.

  • Eu am transferat lei pe contul meu Revolut comision 0 dar chind am transferat din revolut 10 lei inapoi pe cardul meu BCR mia luat comision 4 lei . WTF BCR

 29. si cind ati transferat lei pe revolut din banca din care ati transferat a plecat doar suma transferata sau o suma mai mare reprezentnd diferenta de curs? Noi cind am alimentat cu 700 lei revolut din Unicredit ni s a retinut 714 lei , 14 lei fiind diferenta de conversie leieuro si apoi euro lei

  • Am un cont in Lei pe Revolut si un cont in Dolari, dar am bagat 1300 lei din card BCR in card vitual revolut lei si a venit 1300 lei nu mia luat comision
   dar daca bag in cont revolut in dolari se tranfera la un curs bun si se retrage comision de la bcr eu recomand sa introduceti lei in cont revolut si apoi sai schimbati in euro sau dolari la un curs mai bun .

 30. salut prieteni va rog sa ma informati si pe mine ca nu am inteles bine faza cu economisirea de pina la euro pe zi punind banii in seif ..adica de la o trenzactie sa spunem ca ar fi de 33,96 se rotunjeste la 34 platesc 34 si acesti 4 banuti se duc in seif ???? sau cum ca nu inteleg ..

 31. buna ziua,
  Ma puteti ajuta cu o informatie pentru Revolut for Business, ma intereseaza in mod particular daca IBAN-ul in RON il deschid la o banca din Romania sau nu.

  • În acest moment IBAN-ul de RON, din ce știu, este deschis la o bancă din UK. Dar nu cred că este personal, că dacă vrei să transferi în acel cont trebuie să pui o referință, care probabil îți identifică contul de Revolut. În altă ordine de idei nici nu știam că există Revolut for Business.

 32. Salut am si eu o problemă, mi-au blocat cardul cei de la revolut pe motiv nustiu care poate sa fie ca am scos sume mari într-o zi și ce sa fac acum ajutor….

  • Salut. Îți recomand să intri în legătură cu suportul de clienți de la ei, din aplicație.

 33. Problema de utilizator incepator Revolut: tocmai am primit cardul fizic. Cum fac top up pentru el ? Daca apas “+” face top up numai pentru cardul virtual pe care l-am folosit pana acum.

  • Când faci top-up poți folosi creditul pe toate cardurile. Practic toate cardurile sunt legate spre aceeași sursă de credit pe care o ai în aplicație.

  • Foarte puțin probabil. La închirierea unei mașini de regulă ai nevoie de un card de credit, Revolut este un card de debit/prepaid.

 34. Am transferat lei din ing in revolut. Acum vreau sa-i trimit in contul de £ ai fiicei mele din UK. Intai fac conversie si apoi ii trimit? Poti sa mai explici odata, te rog?

  • Da, faci conversia în aplicație și pe urmă trimiți spre contul bancar corespunzător din UK.

 35. Salut!
  Recent mi-am si eu cont si as avea o intrebare:
  Daca mi-am bagat 100Ron in cont si vreau sa cumpar online ceva ce este in moneda EURO, este indicat din RON sa imi convertesc in EURO si apoi sa platesc sau pot plati direct din RON!?
  tia

  • Dacă este în timpul săptămânii nu are importanță, convertește automat la un curs foarte bun, în weekend îți ia +2% comision de schimb valutar, dar tot e ok.
   Cel mai bine însă da, ca să eviți comisionul din weekend este să ai moneda respectivă gata schimbată în aplicație.

 36. Buna,

  Zilele trecute am efectuat o plata catre EMAG, comandand un produs la care ulterior am renuntat. EMAG sustine ca banii au fost returnati insa la mine nu apar nicaieri pe contul REVOLUT.
  S-a mai confruntat cineva cu problema asta…eventual vreo solutie ?
  Mentionez ca au trecut 5 zile (3 lucratoare) de la primirea mesajului de restituire.

  • Eu am avut un refund de la Amazon/Audible si a functionat perfect. Poate e nevoie de mai multe zile. Iti sugerez sa intri in legatura si cu suportul clienti de la Revolut, poate ei te pot lamuri cu privire la timpul obisnuit de asteptare pentru un refund din lei.

  • Situația s-a rezolvat la puțin timp după ce am scris mesajul.
   Mulțumesc pentru răspuns.

 37. Buna seara!
  Am facut top-up cu ING- lei. Am trimis apoi acei lei de pe Revolut pe ING-euro, convertiti, desigur, convenabil, automat, de catre Revolut. Ramane de vazut cand vor ajunge in ING si daca banca romaneasca va comisiona transferul. Inainte de asta, insa, am facut un top-up si am convertit personal leii in euro, intentionand sa ii trimit in ING-euro. Nu pot! Atunci cand doresc sa fac un transfer, aplicatia imi pune la dispozitie doar leii, nu si euro. Stie cineva de ce? Este posibil sa fie ceva legat de optiunile de transfer SWIFT/SEPA ?

 38. A functionat! Ura! Multumesc nespus!
  Primul transfer ( cel de lei trimisi direct in contul de euro ING) am fost anuntata ca va fi finalizat luni, 13 august. La acesta, de euro trimisi in contul de euro ING, am primit notificare ca s-a efectuat turbo transfer(nu am optat eu pt. el!) si banii vor sosi vineri, 10 august!

 39. Am interact sa face o plata internationala (in grecia pentru o rezervare) si mi-a fost blocat contul “for security reasons”. Acum nu am niciun fel de asistență pentru deblocare. Se pare ca voi pierde rezervarea. A fost o idee foarte proastă sa apelez la serviciile lor

  • Poate spun ceva gresit, dar, pentru card avem posibilitatea sa blocam sau nu tranzactiile online. Nu imi amintesc daca la mine erau blocate initial sau nu. Poti verifica statusul acestora accesand pictograma de jos, “card”. Eu am dezactivat deocamdata tot ( folosesc cardul doar pentru schimb valutar si incarcare cont euro ING).Daca ai aceste tranzactii off, atunci poate acesta este motivul blocarii.

  • Eu am facut plata astazi catre un hotel in Grecia , initial si mi mi-a fost blocat contul for security reason , dar s-a rezolvat in 10 minute cu ajutorul celor de la suport . Apoi a mers fara probleme plata.

 40. Gheorghe Pavel , am gasit vineri ambele sume in contul de euro ING. Am gasit tot atat cat am trimis, deci nu au comisionat niciunul dintre cele doua transferuri. La rubrica “Data valutei” este 9 august 2018. Inclin sa cred ca banii au ajuns chiar pe 9.

  • mie mia luat comision am transferat de la revolut la card bcr 10 lei si mia luat bcr comision 4 lei , e cea mai dean pula banca bcr …

 41. salut, am mai multe intrebari, sper sa aveti rabdarea sa ma ajutati:))
  Mentionez ca Revolutul inca nu are activat cardul fizic, nici cel virtual.
  1.Pot transfera din PayPal bani in Revolut (ma intereseaza sa transfer cei 50 de lei pentru a-mi face cardul fizic)?
  2.Dupa ce am cardul fizic, daca din PayPal transfer in Revolut in euro, eu pot sa ma duc la orice ATM sa retrag lei (+ce comisioane se percep?)?
  3.Daca nu merge sa alimentez cei 50 de lei din PayPal, voi v-ati alimentat din propriul cont bancar?

  Mersi mult:)

  • http://www.dincartier.com/totul-despre-revolut-si-monese/

   spune asta:

   Puteți retrage bani din PayPal în contul Revolut fără să se mai aplice comision la retragere. În mod normal, dacă aveți card la una din băncile din România, se percepe un comision de retragere de 2 euro (ceea ce înseamnă 200 de euro dacă realizați 100 de retrageri într-un an). Eu am retras bani din PayPal în contul Revolut și pot confirma că nu a fost aplicat comision de retragere, banii ajungând cam în decurs de două zile.

  • Marius Dragomir, poti alimenta revolut din propriul cont bancar ( de fapt, ti se va cere numarul de card, nu de cont, codul cu acele trei cifre de pe spatele cardului, data expirarii acestuia si numele de pe card, exact ca la o cumparatura online). Numarul de cont iti trebuie daca intentionezi sa virezi bani de pe revolut in contul tau de la banca.

  • Alimentarea cu bani dintr-un cont ( card) se face in aplicatia de pe telefon. Utilizezi pentru asta pictograma cu semnul”+” din stanga ( este intr-o bulina albastra).Te va ghida aplicatia in continuare, cerandu-ti datele necesare.

   In legatura cu Pay Pal, sunt persoane care afirma ca au reusit ceea ce doresti tu. Altii spun ca au reusit sa retraga fara comision de la bancomate ale BT. Nu am incercat niciuna dintre cele doua variante, dar daca rascolesti putin prin forumuri, gasesti informatii.

 42. Eu,intampin probleme de ceva zile cu Revolut.Chiar azi am vrut sa-mi iau un bilet de avion de la Ryanair si nu se face tranzactia,desi pana acum n-am avut nici-o problema.
  Un prieten de-al meu nu poate face top up mai mult de 1000 de roni.
  Stiti ceva de asta?

 43. Salutare!
  Am in aplicatia Revolut conturi GBP, Eur, RON active. Contul GBP l-am alimentat apoi am convertit partial in RON si Euro.
  Intrebare: am un cont IBAN si un Card la ING. Doresc ca 1600 RON sa ii trimit catre contul ING. Cum fac asta ? Sunt taxat pentru aceasta tranzactie ? MEntionez ca in contul activ in RON am suma respectiva. Multumesc.

 44. Gheorghe Pavel, imi pare rau ca ti-au luat comision. Am verificat din nou atat contul de lei, cat si cel de euro si ING nu au incasat niciun comision pentru tranzactiile mele. Nu stiu cum sa atasez foto, ca sa iti arat.

 45. Tot nu reusesc sa fac top up pe cardul fizic. Daca apas pe acel + se face top up doar pe cel virtual. Si nu vad nicio indicatie. Putin ajutor ?

  • Suma este comună pentru tot contul, oricare card pe care îl ai din Revolut poate folosi orice sumă din cont.

 46. Salut,
  Am făcut acum câteva zile top-up 50 lei de pe contul UniCredit. Banii au ajuns în contul Revolut lei, dar când m-am uitat in aplicație de internat bancking, am văzut că de fapt am platit 51.45 lei pt ca 50 lei să ajungă în Revolut. UniCredit a folosit un cursul lor de vânzare euro pt transfer. Am greșit eu ceva? Mi se pare exagerat de mult sa plătesc 1.45 lei extra pt încărcare cu 50 lei

  • S-ar putea ca Unicredit să considere tranzacție internațională și se debiteze în euro. Ceea ce nu este corect și/sau legal dacă Revolut cere decontare în lei, fă-le o reclamație. Am mai auzit chestiuni similare.

  • Am facut transfer bancar din aplicatia de la Unicredit.
   Nu am vrut sa imi pun datele de la card in aplicatia Revolut.
   Se pare ca cei cu care am mai discutat, au cardul bagat in aplicatia Revolut…

 47. Pana la urma am bagat datele cardului de la CEC in aplicatia Revolut si am transferat 100 RON fara comision. Deci fara transfer bancar de acum inainte…

  • Da, este total dezvantajos să faci transfer bancar spre Revolut, fiind considerată o plată externă. Pentru plățile cu cardul nu ar trebui să îți ia niciun comision, deși văd că Unicredit și Bancpost ar considera plăți externe și decontează în EUR, ceea ce este cel puțin discutabil dacă este legal.

 48. In primul rand felicitari pentru articol si rabdarea pe care o ai pentru multi care intreaba aici, desi multe raspunsuri se gasesc deja in articol, dar asa e trend-ul mai bine intrebi decat sa citesti cu atentie.

  Ce parere ai despre “Metal”, renteaza?, sincer pe mine nu ma convinge, recunosc cardul arata foarte bine.

 49. Doua intrebari, 1. Daca transfer bani din ING in Revolut, in cat timp se efectueaza tranzactia, adica in cat timp vad banii in Revolut. 2. Daca transfer din Paypal in Revolut, la fel, in cat timp se face transferul ?

  • Dacă faci transfer bancar din ING în Revolut nu aș putea să îți spun, că e posibil să îți ia și comision de transfer interbancar și durează și 1-2 zile lucrătoare; cel mai bine e să faci top-up folosind cardul ING și e instant transferul în acest caz.

 50. Salutare din nou,

  Va multumesc pentru suportul acordat in intrebarile mele. Intampin urmatoarea problema. Am incercat sa transfer bani din contul meu PayPal (setat in Romania) in contul Revolut Lei. Pentru a realiza acest transfer am pus in PayPal IBAN-ul din contul Revolut Lei. In Revolut Lei am un reference number, insa PayPal in completarea tranzactiei nu mi-a cerut acel reference number… De asemenea vad ca in Revolut Euro eu sunt trecut ca beneficiar (in Revolut Lei era trecut Revolut).
  Intrebarile mele sunt:
  1. Este posibil sa fii pierdut banii? (au trecut 3 zile de la transfer)
  2. Ar trebui pe viitor sa transfer banii doar catre conturile unde eu apar ca beneficiar?

  Am trimis mesaj si pe chat-ul lor, momentan niciun raspuns.

  Mersi mult

  • Conturile în lei de fapt nu există pe numele tău, ele sunt un fel de cont colector pentru toată lumea, adică s-ar putea ca toată lumea să aibă pe lei același cont IBAN, diferența o face acel reference number ca să știe Revolut cui să aloce sumele reespective.
   În mod normal, având în vedere că tu nu ai trecut reference number, tranzacția nu se va credita în contul tău Revolut, ar trebui însă să îi primești înapoi în PayPal. Sugestia mea este ca în câteva zile să iei legătura cu PayPal dacă li s-a întors suma respectivă.

   În mod normal banii nu ar trebui să se evapore, doar că este posibil să dureze până ți se întorc în PayPal sau în contul Revolut.

   Pentru conturile în EUR, este clar, IBAN-ul e al tău, nu e obligatoriu reference number fiind nominal contul.

   Să ne ții și pe noi la curent cu rezolvarea.

  • Am facut o plata cardul Revolut fiind agatat la paypal,com pe siteul gearbest ,dupa ceva timp comanda a fost anulata din alte motive dar banii nu sau intor pe card revolut desi paypal imi arata ca banii sau intors adica arata + 365 dolari refound in contul meu revolut . a trecut doua saptamani dar bani nu sau intors in revolut. sugestii ?.

 51. Am plătit cu revolut la Lid și Penny în Budapesta și am retras fără comision forinti(direct din lei, fără sa convertesc personal) la un ATM al OTP. Cursul aplicat de Revolut a fost 0,01433 ieri și azi, 24 august.

 52. Salutare,

  Revin cu rezolvarea problemei mele (o puteti gasi mai sus). Am discutat in chat si mi-au localizat transferul si mi l-au atribuit in cont. Pe viitor, ca sfat daca doriti sa transferati din PP in revolut, transferati in contul in care sunteti beneficiar. La mine a functionat instant in contul euro (unde sunt beneficiar). Voi aveti idee unde se introduce acel reference number in PayPal?

 53. Buna. Stie cineva care e cursul de schimb folosit in cazul in care folosesc Revolut in afara (EUR) in cazul in care moneda tarii respective nu e printre cele in care pot fi preschimbati banii? Si…cum e mai convenabil sa platesti in cazul asta…EUR, USD sau RON? De exemplu, daca vreau sa merg in Bulgaria, si LEVA nu e printre monedele in care se poate face conversia, e mai convenabil sa platesc in EUR, RON, GBP sau USD (stiu, varianta cea mai convenabila ar fi sa platesc cu leva, cash 🙂 ) si care ar fi cursul? Si, o a doua intrebare: Cand am fost in Georgia am primit mesaj de la Revolut “Acum beneficiati de curs bun la GEL…..” (GEL, moneda georgiana, nu e printre cele din aplicatia Revolut). Intrebarea e…ce curs de schimb? EUR/GEL, USD/GEL, RON/GEL, GBP/GEL…? Mersi

 54. Magazie, răspunsul la întrebarea ta îl poți afla accesând site-ul Revolut. Acolo poți vedea ce conversie te avantajează (exista undeva, în josul paginii posibilitatea efectuării unui exercițiu de conversie). Dar, dacă nu greșesc, este mai profitabil sa convertești în valuta care te interesează moneda folosita la top up. Altfel vei ajunge sa faci dubla conversie. În orice caz, întra pe site și vei vedea.

 55. Am retras coroane cehe (tot fără sa fac conversie anterioara) la un bancomat cu sigla asemănătoare cu a BCR (Ceska sporitelna). Mi-a convertit 270,59 lei în 1500 coroane(0,1804lei o coroana). BNR afisa 0,1800 lei pentru o coroana, iar la BCR, de ex. era 0,1870.

  • Bancomatul m-a întrebat și dacă doresc sa schimb GBP(nu aveam în con asa ceva) în coroane. Am optat pt. a retrage direct coroane. Bănuiesc ca asa apare mult blamata dubla conversie.

 56. Pot face top up de pe un card de credit emis de Bancpost? As dori sa-mi platesc rata la Banca Romaneasca, in franci elvetieni, dar folosind cardul de credit Wizz de la Bancpost. Daca este posibil, se percepe ceva comision pe cardul de credit? Dar la intrarea francilor in contul de la Banca Romaneasca?

 57. Știți cumva dacă BCR și Alpha bank iau comision pentru într as te banii în cont în Euro din Revolut. Deci transfer EUR din Revolut la BCR sau Alpha bank. Multumesc

 58. A mai întâlnit cineva problema ca un top-up sa fie comisionat de banca ?
  Raiffaisen, BRD percep cam 1% din suma alimentata, ing in schimb nu percepe nici un comision .
  Comisionul e ascuns in sensul ca tu faci top-ul cu 50 lei și pe tranzacția băncii apar 50.5 lei.
  Am un prieten care a sunat la BRD și a intrebat care e motivul iar cei de acolo i/au spus ca nu știu nici ei .

  • Legat de comisionarii banilor la intrare , cei de la Raiffensen sustin ca produsul lor Gold este văzut ca un card de credit de către Revolut și aceștia ar avea comision …
   Treaba e ciudata totuși pt ca pe statement apare suma din top-up fără comision …

  • La BRD top-up nu este comisionat, in schimb transferul bancar din Revolut in cont curent personal, in lei, in cazul meu, a fost comisionat cu 4 lei.

 59. Pe site-ul lor vad ca exista limita de retragere la bancomat de 200 euro pe luna. Nu zice nimic de vreo limita de transfer. Ma intereseaza daca pot sa incarc contul revolut cu lei, fac conversia in 300 euro si apoi ii transfer in contul de euro ca sa-mi platesc rata. Merge sa transfer 300 de euro?

  • Există o limită anuală pe cont de vreo 30.000 sau 60.000 lei. Este cam singura limitare, dar și aceea după verificări suplimentare se poate scoate.
   Dar da, ce vrei să faci tu nu văd de ce să nu poată 🙂

 60. Salut,

  Astazi am primit card-ul fizic Revolut. Acesta a ajuns mult mai devreme decat data estimata de ei.
  Intrebare: 1. pentru plati la comercianti in tara, cum pot activa facilitatea contactless?
  2. Daca in aplicatie am freeze ambele card-uri, atat cel fizic cat si cel virtal, pot realiza o astfel de plata? sau trebuie unfreeze card-ul respectiv.

  multumesc,
  B

  • Salut,
   1. Plățile contactless le activezi din aplicație, dar la prima plată indiferent de valoare probabil că va cere pin-ul.
   2. Dacă ai freeze la ambele carduri nu poți să plătești. Trebuie să ai unfreeze la cardul cu care vrei să plătești în orice situație. Freeze-ul practic dezactivează cardul temporar.

 61. Salut,

  Multumesc frumos pentru info.
  Presupun faptul ca, dupa ce aprob prima tranzactie cu pin-ul, pot efectua si setari in tag-ul security, setari ref la plati pe internet, contactless, etc..

  • daca ai fi citit ce scrie in aplicatie si inclusiv pe cutiuta in care primesti cardul nu mai puneai atatea intrebari puerile…

 62. Buna,
  In momentul in care am descarcat si configurat aplicatia am facut una nefacuta si anume am dezactivat posibilitatea de verificare a identitatii. Acum ma aflu in situatia in care nu pot activa cardul pentru ca nu pot sa verific identitatea. Stie cineva ce este de facut pentru a rezolva aceasta situatie de impas ? Am apelat la ajutor asistat din partea lor, dar nu am primit un raspuns pe situatia concreta. Daca as dezinstalez aplicatia si o reinstalez, corect de data aceasta mi-as pastra calidatea de utilizator sau ar fi ca si cum as fi un nou utilizator……

 63. salut.

  o sa merg la anul cu rucsacul in spate prin america de sud aprox 3-4 luni.

  chiar ma gandeam cum sa fac cu cardul/banii. eu am cont la BT in lei, ma gandeam sa imi deschid inca un cont in USD cu card fizic la el pe care sa-l iau cu mine, sa-i las contul principal in lei fratelui meu care sa-mi transfere 100-200 USD pe el cand am nevoie.

  suna ciudat? poate, dar ma gandeam la varianta asta ca masura de siguranta, sa nu-mi fie clonat si sa-mi ia toti banii de pe el.

  nu stiu cat e comisionul pentru astfel de tranzactii la BT dar ar fi o varianta mai rentabila revolut? in cazul meu ar tranzactii in america de sud in USD sau moneda locala nu mai mari de 1000 lei ca valoare individuala dar destul de multe in timp. exista comision pentru asta?

  multumesc

  • Cred ca ai fi castigat mai mult prin Revolut. Zic sa mentii si o varianta de back-up, dar Revolut este faorte convenabil ca poate oricine sa iti transfere instant bani (daca are si el bani pe Revolut) doar cu numarul de telefon.De asemenea, poti sa „incarci” cardul Revolut in timp real, fara sa fie nevoie sa astepti timpii de procesare interbancari.

   Singurul dezavantaj la Revolut este ca ai o limita de tranzactii pe an (60.000 lei, succes sa ii atingi 🙂 ) si ca retragerile peste o anumita valoare ti le comisioneaza cu 2% (dar tot am calculat ca ies mai ieftin decat la ING, nu stiu cum e la BT).

   Ai grija prin America de Sud si cu cash-ul ca am auzit povesti(vezi la lipa-lipa.ro). E bine sa ai backup la backup, din perspectiva Revolut nu vad niciun motiv pentru care nu ti-ai activa.

   Si calatorie placuta! 🙂

 64. Salutare! pe data de 28 septembrie am aliementat cardul revolut prin TOP UP cu suma de 356 lei. Astazi pe data de 1.10.2018 l-am alimentat iar cu 57 de lei.
  Acum vine partea interesanta! Am sunat la UNICREDIT deoarece am sold negativ in valoare de 15 lei, tipul de la telefon mi a spus ca s a facut schimbul valutar si ca banii au fost capturati in data de 1.10.2018 iar pe data de 28 septembrie cica erau in asteptare ceea ce este total eronat pentru ca in aplicatia de la Unicredit nu-mi aparea asta, avand in vedere ca Revolut are contul in Euro dar eu am facut TOp up in contul de lei. Tipul de la telefon m-a pus pe mut vreo 10 minute pentru ca nu stia ce sa -mi spuna. Intrebarea mea este, ce este de facut si unde ar trebui sa ma duc sa reclam prostia bancii Unicredit pentru faptul ca m-a comisionat desi nu era nevoie, lasandu-ma cu sold negativ?

  • Am înțeles și de alți utilizatori că Unicredit ar deconta plata către Revolut în EUR sau ceva de genul. Adică ei consideră că pentru faptul că este o plată externă ar trebui să deconteze în EUR.

 65. Salutare,

  Periodic primesc niste bani in contul de PayPal, daca imi fac cont Revolut pot transfera bani din Paypal? Daca da, care este comisionul?

  Multumesc,
  Cristi

 66. Hello all,

  Si eu am probleme cu Unicredit inca din aplirie. Cu comisioanele lor.

  Am vb la unicredit, ei fac un dinamic currency conversion.

  Acum vb cu cei de la revolut. Ei zic ca nu inteleg de ce face asa banca.

  Mergem la superiori;)

  Keep you updated.

  • Stefan, am facut reclamatie la ei, si le-am spus ca in mesajul de 3d secure ei mi-au cerut sa semnez o plata de 100 de lei. La 3 zile ei mi-au deconatat 102.5 lei. (Mi-au facut conversia la euro cu un curs de 4.72).
   Cineva mi-a furat cei 2 lei pe care eu nu i-am semnat. Daca semnam o plata in euro, era alta discutie si stateam in banca mea. 🙂

 67. Am comandat si eu un card fizic Revolut dar nu am primit nici un feedback ca a fost primita cererea mea. Cum procedez sa stiu ca voi primi cardul?

 68. Si eu am comandat cardul fizic Revolut prin oferta celor de la vola.ro. Am transferat din conul Ing cei 50 de lei si astept cardul. Intre timp vreau sa stiu daca activez un card virtual trebuie sa platesc sau este gratis? Cel fizic este gratis prin cei de la vola.ro.

  • Cred că este gratuit acum orice prin faptul că aniversează lansarea aplicației în limba română.
   Un coleg și-a comandat card fizic și mi-a spus că și cel virtual și-l poate adăuga gratuit.

 69. Unde gasesc codul IBAN pentru a incarca cardul Revolut . Am incercat sa transef bani de la ING la Revolut si nu merge. Am 2 cifre lipsa . Am deschis cont in euro pe aplicatia . Imi aparea local si swift . Pe care sa o aleg ? Ca la local imi apare tot GB ? Multumesc

 70. Am incercat sa folosesc cardul ING. Problema apare cand introduc codul IBAN. Cu IBAN ul de la contul in euro de la Revolut nu am incercat inca.

 71. Buna ziua! Am si eu aplicatia Revolut si as vrea sa cumpar un produs din Cehia. Am cont de ing in lei.
  Vreau sa va intreb daca pot sa platesc cu Revolut direct in contul magazinului din Cehia. Ei nu au aplicatia instalata.
  Ca sa trasnsfer in cont direct si in euro platesc comision va rog?
  Multumesc foarte mult

  • @Mihaela
   Cu Revolut cel mai bine este să faci plăți online cu cardul. Presupun că magazinul din Cehia acceptă plăți cu cardul și atunci ar trebui să poți folosi fără probleme Revolut.

 72. buna ziua,
  am facut si eu un cont si am testat schimbul valutar astfel :
  am schimbat 100 lei in CHF = 24.40 Fr (la cursul BNR de azi,25.10.18 ,pe site-ul BNR = 24.43 CHF, deci o dif de 0.03 CHF) schimb inapoi in lei 24.40 CHF pe rovolut = 99.73 lei (pierdere 0.27 lei) la taxe schimb scris comision 0.(cu BNR schimbat 24.40 CHF = 99.87 lei) deci,diferenta este nesimificativa ! Merita avut acest card ….am sa-l testez si afara ….

 73. uf! Am citit ieri articolul tau si m-a convins. Am deschis ieri un cont revolut pt ca am niste plati de facut urgent in euro. Dupa ce am deschis contul am vrut sa il incarc cu o valoare care sa acopere sumele pe care trebuie sa le platesc. Si nu e posibil! Am incercat de pe card si imi apare o nota “something went wrong” (cu multe tentative). Daca incerc cu google pay (utilizat la deschiderea contului revolut), imi spune ca am atins “daily card limit”. Aceleasi lucruri si ieri, si azi. Am intrebat la customer service si mi-au spus ca limita de top up creste in timp (lucru care nu e mentionat de nimeni, niciunde). Dar, de fapt, azi nu imi incarca nici macar aceeasi suma de ieri (100 lei). Nasol!

  • Îmi pare rău pentru situația pe care o întâmpini.
   Despre limita de top-up mai recentă scrie mai sus în articol, am pățit acest lucru și eu cu un card de EUR ING, nu puteam încărca suma pe care o doream, ci mult mai puțin.

   La ce bancă ai cardul?

  • Eu pot sa îți confirm ca suma cea mai mare cu care am alimentat este 13000 lei.
   Într-adevăr înainte de asta am tot făcut alimentări mai mici in timp de diferite valori (ex 50/200/800 etc) dar nh in ordine crescătoare.
   Acum nu poți sa îți faci cont și sa te aștepți sa îți accepte imediat 20.000 RON, ca și banca ta și-ar pune un semn de întrebare (tranzacțiile de top-up se văd la banca unde ai cardul ca plăti online, și pot fi blocate dacă par suspecte)

  • Am văzut. Nu afectează însă cardurile de debit.
   Înțeleg pozitia băncii, exista un mic hack aici cu cardurile de credit. Practic prin Revolut poți să retragi bani imediat fara a plati dobânda către bănci pe cardurile de credit daca pui banii la loc în perioada de gratie.
   De asemenea mai cunosc persoane care aveau cardul de credit Flying Blue de la Banca Transilvania și foloseau revolut pentru a cheltui și transferau înapoi și astfel făceau mile gratuite pe care le transformau in bilete de avion.
   Era o vulnerabilitate a băncii și a fost previzibilă închiderea facilității de a conta “cumpărăturile” în acumularea de mile.

 74. Salut! Claudiu, spune-mi si mie, te rog, vreau sa plec in Austria la cateva cumpărături. După ce alimentez cardul revout cu lei, din aplicatie trebuie să îi schimb in euro?
  Multumesc!

  • Poți să îi păstrezi și în lei și face conversia automat, dar dacă faci achiziții în weekend (sâmbăta și duminica) o să îți ia un curs cu 2% mai mare decât cel de vineri. Eu de obicei mai țin pentru cumpărături și vreo 30-40 eur gata schimbați, dacă îmi vine pe moment o achiziție. Dacă însă știi că pleci direct în Austria la cumpărături, eu i-aș schimba, că oricum la schimbul înapoi ai parte de curs f bun.

 75. BT, incepanc cu 24 sau 25 decembrie 2018, ia masuri impotriva cardurilor de acest gen.
  Din pacate orice incarcare a cardului REVOLUT de pe BT Forte de exemplu, va fi comisionata ca si orce alta retragere de la bancomat,….:-(

  o tranzacţii cu cardul care rezultă în încarcarea cu bani a unui cont, card, aplicaţie, transfer de bani prin şi dintr-o aplicaţie, tranzacţii pe internet cu scop de transfer de bani. În cazul cardurilor de credit, comisionul aplicat pentru aceste tranzacții este cel de retragere de numerar de la ATM/POS BT, a cărui valoare este menționată în Lista de taxe și comisioane aferentă cardului de credit, parte din contractul de produs.

 76. Salut, ma aflu in urmatoarea situatie:

  Posed cont si card ING in lei

  Nu doresc sa-mi deschid cont si card ING in euro (pentru a evita comisioanele)

  Trebuie sa transfer regulat o suma in euro intr-un cont ING in euro din Romania.

  Ma poate ajuta Revolut sa rezolv asta?

 77. Eu am facut astazi o reclamatie la Unicredit Bank ca mi s-a facut decontarea in Euro si nu in lei, asa cum a fost facuta plata.
  Pe baza raspunsului de la reclamatie, am de gand sa ii dau in judecata sau sa ma mut la alta banca.

 78. revin,am testat in Ungaria cardul,atat la platile ptr comercianti cat si am scos din bancomat (OTP) nici un comision.Platile s-au facut la curs BNR…

  • Înainte să faci astfel de afirmații citește articolul. Ai toate răspunsurile acolo la ce ai întrebat anterior.

  • Și dacă nu le ai in articol, cu siguranța le găsești in cele 4897 de comentarii.
   Pe scurt cardul e foarte practic pentru plăti in afara României, și destul de limitat la extragerile cash(depinde de tipul de cont pe care ți-l faci (standard, premium etc).

  • Michael, pentru planul Standard nu ai comision de administrare cont si, in anumite limite ( pe care le poti afla daca citesti atent site-ul REVOLUT) poti face plati catre orice banca si orice tara fara comision, poti retrage bani( orice valuta doresti) de la orice bancomat(cu conditia sa elibereze valuta).Lei am retras eu din Ro de la ING si Raiffeisen si nu m-au comisionat. Nici retragerile de forinti, coroane cehe sau euro in Ungaria, Cehia si Olanda nu mi-au fost comisionate ( spre deosebire de retragerile in euro in Olanda, de pe card ING de Romania, pentru care am platit comision). Planul Standard, insa, nu iti da voie sa retragi decat pana la 200 euro/ 800 lei fara comision. Desigur, poti depasi plafonul, daca achiti …..un comision de 2%. Pentru a activa contul este necesara o alimentare a acestuia cu 50 de lei( TOP Up pe care il poti face de pe un card ING fara comision) si, achitarea unei sume de 26 lei pentru un card visa ce iti va sosi in arpximativ 10 zil(la unii mai devreme, la altii mai tarziu) Cel mai bine este sa citesti, asa cum ti-a fost sugera, discutiile anterioare .

 79. Salutare
  Cred că am citit articolul de 20 de ori…
  Văd că toată lumea vorbește despre avantajele Revolut când ai RON în bancă și vrei să cheltui EUR (sau altă valută).
  Pe mine m-ar interesa situația inversă. Dacă ai EUR sau USD în bancă (în România), este avantajos să faci plăți în RON cu cardul Revolut (fizic)? Din ce-am citit, înțeleg că da, dar nu prea sunt sigur. Practic alimentez cardul Revolut cu USD și apoi plătesc cu el în RON la magazin?

  Cardul Revolut este acceptat la Administrația Financiară? 🙂

  • Eu am fost o perioadă plecat din țară(încasam salariul în DKK și transferam în Revolut) și am înlocuit transferwise cu Revolut atunci când aveam nevoie de trimis bani în țară.
   Se păstrează aceeași eficiență. Efectiv nu mai conta ce valută am încărcat în Revolut.

   Nu văd de ce nu ar fi acceptat undeva Revolut ca metodă de plată unde se acceptă carduri bancare (inclusiv poșta română, anaf șamd).

  • Ai putea cu siguranță, însă Revolut nu acceptă să îl încarci din prima cu sume foarte mari (variază fără vreo logică anume de la câteva sute de euro la câteva mii).
   Nu ai avea niciun comision extra.

 80. Am comandat cardul premium culoare silver. Este acceptat la inchiriere auto. Este embosat? Mi s-a pare ciudat in poza atasata de tine ca numarul cardului e trecut pe spate. Scrie ca este un card de debit? Pentru inchirieri auto e foarte important sa fie embosat si sa nu scrie ca e debit. Multumesc

  • la cardul normal este embosat si este doar sigla mastercard,fara a scrie debit sau credit. Cred ca la fel va scrie si pe cel silver

  • La mine pe cardul premium mastercard pe langa ca nu este embosat (scrie datele pe spatele cardului, fata este curata, ca in imaginea din articol) mai scrie pe spate si prepaid (e drept, foarte putin vizibil).
   Putin probabil sa il accepte la inchiriat masini, iar daca il accepta probabil vor bloca o suma frumusica.

 81. Am primit cardul si am facut cateva plati cu el, atat pe net cat si fizic la Lidl. Am o intrebare si poate cei care au paypal ma pot lamuri. Vreau sa adaug cardul Revolt la paypal si am inteles ca este mai convenabil sa las conversia valutara sa o faca Revolt si nu stiu unde trebuie sa bifez. Ma intereseaza sa incasez in paypal atat euro cat si dolari si apoi sa-i transform in lei, dar conversia sa o fac eu in Revolt si nu cei de la paypal. Odata inregistrat cardul in paypal, pot incasa sa zicem euro si sa mearga direct in contul euro si dolarii sa mearga direct in contul de dolari de pe cardul Revolt? Si inca o intrebare: pot avea mai multe valute in paypal cu un singur cont sau sunt obligat sa aleg doar una?
  Multumesc.

  • Trebuie intai sa iti “deschizi” conturi in valutele care te intereseaza. Cand ai primit cardul revolut, ti s-a alocat un numar de cont, dar acela este doar pentru valuta tarii in care esti rezident ( banuiesc eu, lei). Prin urmare, ai nevoie de inca 2 conturi ( unul pentru euro si altul pentru dolari) sau 10 conturi- daca vrei sa operezi in 10 valute. Pentru asta, in aplicatia ta Revolut, accesezi in dreapta jos “mai multe”( cele trei puncte), profil, detalii cont, adauga cont- unde selectezi valuta dorita pentru contul respectiv ( fiecare valuta va avea contul ei).

 82. Salut.detin cont revolut de mai mult de 1 an jumate.parerea mea este ca la folosirea cardului revolut in romania,cand aveti alte valute pe contul revolut,nu in roni,ar fi bine sa faceti schimb valutar in roni direct in aplicatia revolut.in rest ,acest cont este foarte practic ca se pot face transferuri externe in euro,fara comision si daca se face dimineata intra banii in celalalt cont in aceeasi zi dupamasa.eu va spun din experienta proprie,ca transfer bani o data pe luna intr-un cont personal din germsnia,folosind aceasta metoda.detin un cont metal si am trei 3 carduri fizice atasate.un alt avantaj ar fi ca am setate pe ebay fiecare card,pentru cate o valuta euro,dolari si lire sterline si imi fac schimbul valutar pe cont in valuta in care am de platit pe ebay si folosind cardul aferent,nu mai mi se face schimbul valutar de catre paypal,care castiga bani frumosi din astfel de tranzactii.atentie trebuie sunat la paypal si insistat sa fie setat fiecare card in valuta pe care o doriti.unii operatori vor face pe prostii si vor zice ca nu se poate,dar trebuie insistat.in concluzie este un cont foarte folositor,doar ca nu e ieftin pentru contul metal..

 83. Costuri/comparatii: https://www.revolut.com/ro/fee-schedule?lang=en
  https://www.revolut.com/ro/premium?lang=en

  Decizia BT de a introduce comision (1%) la transfer de pe card de credit la Revolut: https://playtech.ro/2018/revolut-banca-transilvania-comision

  Tips && Tricks: https://blog.revolut.com/what-you-didnt-know-about-using-atms-abroad

  Eu am Premium (am platit 300RON/an). L-am activat pentru:
  – Schimb valutar nelimitat (fara comision)
  – Transferuri “Turbo” (bani disponibili in cont BT dupa vreo 5h) gratis
  – Mai sunt si alte avantaje (limita mai mare la extragere numerar la ATM, schimb 5 crypto currencies fara comision), dar pt mine nu sunt relevante (cel putin deocamdata)

  Top up (fara comision):
  In primele 3 saptamani am avut limita de 2000 RON / 24h, testata aproape zilnic. Dupa aceea s-a marit brusc – parca am ajuns sa transfer undeva la 30000RON (dar limita a fost din cauza cardurilor).

  Transfer catre BT (fara comision):
  Am transferat sume pana pe la 10000E, fara comision.

  • @Cristi Fati
   Observ ca ai facut tranzactii destul de mari. Din ce stiu, exista o limita anuala (parca 60.000 lei) dupa care incepe un proces destul de complicat de verificare a fondurilor (am inteles de la cineva ca ar trebui sa dovedesti incasarea banilor inclusiv prin contractul de munca?). Ai trecut prin tot acest proces? cum a fost?

  • @Claudiu: se pare ca nu pot raspunde la comentariul tau, doar la raspunsul meu (doar la postarile de grad 1?).

   Hopaaaa, asta e informatie noua, merci de pont (recunosc ca nu am fost suficient de atent la toate paginile contractului)!

   Nu am trecut prin acest proces, nici nu am primit nici un fel de notificari, cel putin deocamdata.

   Va voi tine la curent.

  • Da, se vede dubios daca fac o ierarhizare pe mai multe nivele, dar și cu răspuns la comentariul tău se afișează cronologic.

   O cunoștință a trecut prin acel proces și știu ca a fost complicat, dar nu mi-a explicat foarte multe și pe vremea aceea nu eram f curios pe subiect.

  • Revin cu detaliii legate de Top up:

   Se pare ca limita (initiala) de 2000 RON este per card (per numar de card ca sa fiu mai precis).

   Mi-am facut un nou card pe care l-am adaugat in Revolut, si surpriza: limita de 2000 RON a “reaparut”.
   In acelasi timp (pura coincidenta), mi-am schimbat unul din cardurile pe care le-am folosit cu succes la Top up de sume mai mari (dupa cum am explicat in postarea initiala), din cauza ca a expirat plasticul. L-am sters din Revolut, si l-am adaugat pe cel nou (asa am observat ca numarul este acelasi 🙂 ). Am transferat peste 4000 RON (in cateva minute, si cred ca voi continua) fara nici o problema.

  • Alt detaliu ce l-am observat doar acum (dupa o luna de utilizare intensa pana pe la jumatatea lui Noiembrie, a urmat o luna de acalmie totala): mi-am cerat conturi pentru mai multe valute, si atunci toate aveau IBAN-uri (diferite) de Lloyds. Acum am vazut ca toate au IBAN de REVO, **si e acelasi**!

  • Bancomatele din Romania elibereaza doar euro, ca valuta. Nu poti retrage lire, dolari sau altceva. Cel putin asa mi s-a spus la ING ( ei au bancomate de la care poti retrage valuta). Nu stiu care este situatia bancomatelor Euronet.

  • Revolut încă nu are IBAN de România, așadar transferul ar fi într-un cont extern, unde trebuie adăugată o referință ca să știe Revolut să distribuie în contul tău. În schimb există conturi IBAN pentru alte monede (EUR de exemplu).
   Teoretic cred că se poate și lei, dar procedural la companie probabil va fi mai dificil și vor trebui să îți facă plata manual, ceea ce în companiile mari poate fi mai problematic.
   Eu aș zice că dacă încasezi salariul în lei să aștepți până în momentul în care Revolut va veni cu IBAN în lei.

 84. Salutare,

  Am comandat si eu astazi cardul Revolut, mi se pare f interesant ceea ce ofera, insa am o intrebare: pot alimenta cu LEI apoi sa fac conversie in EURO si sa scot de la bancomat din Romania Euro fara comision?

  Mersi

  • Nu poți scoate euro la nici un bancomat din Romania cu cardul Revolut.
   Ing are atm pt euro(cu comision de extragere ee 0.5%) dar doar pt cardurile euro ING(nu știu sa mai existe alte bănci cu atm euro in Romania).

 85. Buna, am si eu card Revolut.L-am folosit Ungaria ,Austria este super.Va rog ajutati-ma ,daca stiti,pot folosi acest card la plati in Egipt ? si cum ar trebui procedat ?
  Va multumesc

  • L-am folosit eu in Egipt saptamana trecuta. 1. Nu toate bancomatele il citesc. 2. De la un bancomat am reusit sa retrag a 3-a oara. Primele 2 incercari au fost esuate. 3. Sunt putini comercianti care au POS. Dar…cand am platit cu cardul la POS, a fost ok (de vreo 3-4 ori).

  • La POS in EGP. De la bancomat…tot EGP. Grosso modo…la 4 tranzactii de vreo 697 ron prin Revolut…dintre care 2 in weekend…am platit 3.6 ron in plus față de cursul BNR.

 86. Salut,
  poate cineva sa-mi dea niste detalii despre modul in care se poate efectua un transfer international?
  Vreau sa fac transfer dintr-un cont de EUR de la CEC Bank Romania catre un cont GBP/EUR in UK.
  Contul EUR in UK nu exista inca dar se deschide foarte rapid.
  Am un card Revolut deschis in UK.
  Din cate stiu eu toate transferurile internationale de EUR la EUR sunt gratuite prin conventia SEPA, dar nu stiu daca bancile din Romania respecta aceasta conventie.
  Vreau sa fac acest transfer neaparat din contul de EUR, fara alte conversii.
  Din cate stiu TransferGO are doar RON->GBP asa ca nu merge.
  Care e cea mai ieftina si simpla metoda?
  Multumesc

  • Acum doi ani, am facut un transfer din ING RO intr-o banca din Italia si la vremea respectiva nu am gasit nici o modalitate de a evita sa platesc comisionul de 10 EUR.

   Daca vrei sa folosesti Revolut, incarca cu suma respectiva cardul Revolut si foarte simplu trimite suma din aplicatie catre contul de EUR din UK. Nu are nici o relevanta ca ai contul revolut deschis in UK, eu l-am deschis pe vremea cand stateam in Danemarca.
   Ba chiar e foarte probabil sa fie si mai rapid transferul.

  • Daca vrei sa faci transfer gratuit fara comisioane,singura alternativa este cont de romania de revolut personal sau pe alta persoana.dupa care incarci contul revolut cu cardul aferent contului in euro si trimiti bani pe contul personal revolut de uk.de acolo daca ai nevoie piti transfera gratuit catre orice alt cont de uk.totul poate dura maxim 4-5 ore si cu comision 0.acum am auzit ca BRD ar comisiona cu 1% acest tip de tranzactie.nu stiy daca este adevarat,dar daca e asa,sfatul meu e sa te muti la alta banca de genul ing…eu asa procedez de un an si 10 luni si a functionat intotdeauna

  • @Daniel Serdean
   Nu are importanță în ce țară ai făcut contul Revolut. Revolut funcționează cu mai bine de 100 de monede identic, oriunde ai fi.

  • @Cristian
   Scrie aici și tangențial aici.
   Ce ai dat tu este din forumul Revolut, o întrebare de acum un an jumătate.. și e doar parțial corect ce scrie acolo.
   Între timp Revolut a clarificat comisionul de weekend și se aplică DOAR sâmbătă și duminică, după ora UTC (UK). Informația oficială aici.

  • Mulțam de clarificare, mai bine ‘safe than sorry’,vorba ceea… E foarte stufoasă secțiunea de ajutor, greu de orientat prin ea.

 87. Ma puteti indruma cum pot transfera RON din cont de romania pe cont de revolut business ? Daca incerc prin transfer bancar ( singura optiune ) nu merge pentru ca nu au cont RO. Daca schimb in valuta inainte sa incarc revolut , nu mai vad rostul

  • Alex alx, ai reusit sa transferi ron pe cont business? daca da, din ce banca? cu ce comision? multam

 88. Bună. A încercat cineva să transfere eur de pe Revolut într-un cont in eur la Credit Europe Bank? Sunt curioasă dacă se percepe vreun comision… atât de către Revolut cât și de către CEB.

 89. Bună seara.

  La fiecare alimentare în lei prin Top-up suma este mai mare decat cea declarată. Exemplu: 100 lei suna reală luată din contul românesc în lei este de 101.39 lei

 90. Salut!
  Am si eu o neclaritate, urmeaza sa plec la ski in Kopaonik- Serbia, mi-am facut cont pe Revolut si intentionez sa comand un card fizic. Am remarcat ca nu se poate face inca cont in dinar sarbesc. E corect, sau gresesc eu undeva? In caz ca nu pot face acest cont, nu prea ma ajuta cardul Revolut in acesta vacanta. Multumesc !

  • Eu zic ca te ajuta. Chiar și fără ca moneda de schimb sa fie definita in aplicație, cursul de care beneficiezi la Tranzacție e mai bun decât la o casa de schimb. Cel puțin la mine s-a aplicat asta când am fost in Egipt, Coreea sau Croația. Încearcă totuși sa eviti weekendurile. Eventual retrage de la bancomat ce estimezi sa cheltui in Weekend.

  • Da, cred ca ai dreptate, probabil asa o sa fac daca o sa-mi vina cardul premium pana plec. Apropo de card, am vazut ca este si asigurarea de calatorie inclusa si are optiune de actializare (sporturi de iarna si insotitor) cu valabilitate un an de zile si durata calatoriei de maxim 40 de zile. Stie cineva cum functioneaza contorizarea acestei perioade? Inteleg ca e functie de GPS- ul telefonului, adica ca si exemplu , poti sa iesi din tara in decursul anului de valabilitate de 4 ori cate 10 zile ?

 91. Mie acest serviciu in romania(dupa o cercetare amanuntita) imi lasa impresia de secta sau MLM.
  In romania revolut pare secta Doamnei Scarlat iar ambasadorii voluntarii sunt apostoli care i-au jurat credinta vesnica si moarte “necredinciosilor”.

  Ve-ti rade dar asa imi pare pt ca nu ai voie sa fii critic la adresa liderei superme si nu ai voie sa critici problemele acestui serviciu.
  – IBAN-urile de 22 de caractere nu sunt recunoscute de multe banci si poti avea probleme la primit bani.
  – Riscul sa iti fie blocat contul e mult mai mare ca in cazul bancilor clasice apoi te rogi de ei sa iti dea bani inapoi. (suportul e jalnic)
  – Vor tot felul de documente, chiar si contracte care sunt confidentiale si nu e treaba lor sa le vada.
  – Cripto-monezile sunt mult mai scumpe ca in alta parte si nu le poti transfera in afara contului lor.

  • Articolul cred că e scris încă dinainte ca reprezentantul pe România să fi aflat de acest serviciu și cu niște luni bune înainte ca Revolut să aibă prezență locală.
   Acum da, dacă te uiți la ceilalți bloggeri care au scris despre Revolut parcă la indigo..poate părea ciudat.
   Însă serviciul e ok pentru ce a fost făcut și de aceea continui să îl folosesc.

 92. Eu cont metal all inclusive, dar salariul îmi intra în cont am 3 carduri de la ei, și toate funcționale. Am făcut transferuri am făcut de toate. Nu plătesc 300kc cehești, dar acuma am și iban. O recomand

 93. Bună
  Urmeaza sa plec intr-o vacanță în Dubai în februarie. .întrebarea mea este: Cum e mai ok și mai sigur. .Cu bani cash sau cu card Revolut?
  Pot plăti cu el acolo?

  • Banii in cardul Revolut, schimbati in moneda locala inainte de a merge, sau orice zi bancara (nu weekend/zi libera)
   Daca nu vei avea net acolo, dezactiveaza Location-based security din Card-Security.
   O zi buna

  • Mersi
   Mai am o nelamurire..Cum e mai avantajos..sa schimb lei în euro și apoi în dirhami sau direct lei în dirhami?

  • RON-Dirham, ca nu văd rostul sa faci conversia valutară de 2 ori.
   Tine minte ca rata de schimb e mai “proasta” in Weekend, așa ca poți face o simulare in aplicație astăzi, și apoi mâine dimineața pt a vedea diferența de curs(nu e nevoie sa schimbi banii, ci doar sa introduci sumele dar sa nu dai “exchange”)

 94. Am si eu un card Revolut si vreau sa retrag bani din contul meu Paypal (setat in Romania) per cardul meu de Revolut. Am incercat sa fac asta, dar pana acum fara succes .

  In primul rand PayPal ma lasa doar sa atasez Revolut ca banca (linked bank account in My Wallet), nu si card.
  Cand vreau sa trimit bani pe contul meu Paypal prin withdraw funds pe Revolut imi da un conversion rate de 1 USD = 0,848152 EUR , nu stiu pt ce. As vrea sa trimit USD din PP in USD pe Revolut.

  Ce trebuie sa fac ca sa scap de conversion rate-ul de la Paypal?

  Mersi mult in avans daca aveti un raspuns pt mine 😀

 95. Am avut o problema cu cursul valutar: Am facut top-up de pe cardul de credit MasterCard – card in RON, cu o suma de RON, dar de pe card mi-au plecat mai multi bani. La detaliile tranzactiei imi spune “Retail Revolut…(decontare xx.xx EUR)”, si mi-a considerat cursul valutar al bancii. E normal? Am gresit eu ceva?

 96. Salut! Sunt foarte multumit de Revolut, fac toate platile in magazine on-line (gen ebay, aliexpress) numai cu el. Va supun atentiei o problema: am niste euro cash si as vrea sa-i pun pe cardul Revolut. Exista vreo posibilitate avantajoasa financiar?

 97. Se pot face transferuri de valuta intre contul Revolut si contul bancar personal? De exemplu, pot sa imi trimit bani din contul Revolut de USD in contul BRD de USD cu comision 0?

  • Wow ce rapid ai fost cu raspunsul! Merci! ? Ca sa fiu sigur ca am inteles cum functioneaza, pot trimite lei din contul BRD in contul de lei Revolut, apoi acolo sa ii convertesc in dolari la un curs interbancar favorabil mie, iar apoi din contul USD Revolut sa ii transfer in contul USD de la BRD si toatea astea cu 0 comision? Practic functioneaza ca o casa de schimb valutar insa la un curs de schimb imbatabil?

  • Exact. Dar vezi că unele bănci fac o dubla conversie. Am scris aici pe blog, nu mai știu dacă și BRD era in situația aceea.

 98. Da am citit articolul ? Iar BRD nu făcea parte din cele enumerate. Poti in schimb sa adaugi BT acolo, ei au anuntat oficial ca iau comisioane

  • BT ia comision doar pe alimentările folosind cardul de credit, ceea ce consider normal și de aceea nu am scris nimic. Însă nu e comision de conversie, doar asimilează plata către revolut că o retragere cash.

  • Nu, nu are de ce, cum spunea și @Măgălie, plățile către Revolut ar trebui văzute ca un fel de plăți online de către bănci.
   Limitatea pe carduri de credit a fost introdusă pentru că unii păcăleau sistemele Banca Transilvania cu plățile de pe cardul de credit spre Revolut. La carduri de credit aveau ceva beneficii cu cât cheltui mai mult, și cum nu exista un comision, sistemele BT vedeau plățile către Revolut ca un fel de cumpărături, le bonusau și atunci au scos. Era ceva problemă cu milele pe cardul BT Flying Blue din ce am mai auzit.

 99. @Ff: Atenție sa faci top up când îți muti banii din contul de BRD în cel de Revolut. Transferul printr-un internet banking din BRD s-ar putea sa te coste.

  • Multumesc pentru sfat! Cand faci top up este de ajuns sa introduci datele cardului, suma dorita si apesi pe butonul de alimenteaza cont, iar banca respectiva elibereaza automat banii in cont fara nici o verificare?

 100. @Ff… n-as sti sa-ti explic. Top-up-ul e ca un fel de…plata online făcută prin interfața furnizorului. E ca și cum ai plăti factura la RDS prin interfața de RDS, nu ca un transfer prin internet bankingul tău. Când ai făcut contul de Revolut și ai solicitat cardul, ti-au cerut sa depui 50 de RON in contul de Revolut. Atunci ai introdus datele cardului tău de BRD. Acum, la fiecare top-up, ti se transfera pe cardul de Revolut, de pe acel card de BRD salvat suma pe care o vrei tu. Atenție ca atunci când faci top-up sa fie afișat pe ecran “contul / soldul” de RON. Dacă ești pe “Contul / soldul” de USD și faci Top-up, s-ar putea ca BRD sa înțeleagă ca trebuie sa transfere pe Revolut acea suma in USD și sa-ti facă și conversia (adică in loc sa transfere 100 de RON, transfera 100 de EUR / ~470 de RON Calculați la cursul BRD).

  • Am înțeles explicația cu plata facturii la RCS(nu am abonament la RCS să știu exact cum e la ei dar într-adevăr la unele plăți nu primesc pe telefon mesaj cu un cod pe care să îl introduc pe platforma comerciantului pentru a fi acceptată plata) Mă gândeam însă că mutarea banilor între conturile proprii (Revolut și bancă) este privită/tratată diferit decât o plată la un comerciant. Mulțumesc și pentru sfatul de la final! ?

 101. Salut Claudiu.
  Merge oare sa fac un astfel de card si pentru Pronat?
  Deci sa oferim posibilitatea posesorilor de Revolut sa faca comanda telefonic, si sa faci transferul sumei pentru produsele comandate, direct de pe telefon!?

  • Cred că ar fi o posibilitate cumva, dar probabil e o bătaie de cap și pentru user și spre a înregistra ulterior contabil plățile? Utilizatorul de Revolut are deja un card, deci este familiarizat cu a plăti cu cardul, el va plăti oricum prin Revolut deja cumpărăturile dacă preferă să plătească online cu cardul.

   Utilizatorul care nu are deja Revolut nu știu ce avantaj ar putea avea.

   Știu că Revolut mai avea și conturi business, dar recunosc că nu m-a interesat prea tare să văd ce înseamnă asta.

  • Îți va lua lei dacă tranzacția este în lei sau euro dacă tranzacția este în euro. În situația în care soldul nu acoperă, îți va face conversie din cealaltă monedă automat. Dacă tranzacția este în dolari sau altă monedă pe care nu o ai în contul Revolut, va face conversie din contul în care ai un sold mai mare.

  • Da, dar de ce nu deschizi direct un cont nou în valută ca să ai mereu controlul? Și pur și simplu faci un schimb valutar în aplicație, iar când ți-ai terminat treaba cu moneda respectivă poți să închizi contul.

 102. Pentru plăți directe la POS din contul nou va trebui și un alt card bănuiesc?
  Practic acum am un singur card cu care pot face plăți atât în lei cât și în euro dar nu am controlul din ce depozit va scoate Revolut suma de plată în valută dacă este alta decât euro.

  • Prin cont nou nu mă refer la un cont nou de utilizator de Revolut, ci pur și simplu deschiderea unui cont nou de valută pe userul tău existent.

   Dar da, într-adevăr, prin contul de utilizator ai acces la un card în mod normal (sau mai multe, dacă plătești extra), dar nu poți să ai neapărat control asupra valutei în care plătești, alt control decât să ai sold suficient în valuta respectivă direct în contul de utilizator.
   Ex: dacă vrei să plătești obligatoriu în coroane daneze, este bine ca pe lângă conturile de RON și EUR să îți deschizi cont de coroane daneze și să convertești înainte coroane din contul de lei sau euro.

   Ai putea să dai un exemplu mai concret cu situația pe care o descrii? Ex: moneda în care vrei să plătești, motivul șamd. Așa aș putea poate să te ajut cu un răspuns mai direct. Momentan îmi este puțin neclar ce vrei să faci și de ce nu ești ok cu soluția de a deschide o valută nouă în aplicație.
   Sau poate te-am lămurit deja.

 103. Să zicem că merg în Bulgaria sau Serbia și plătesc în moneda locală. Din ce sold se va face conversia dacă am suficienți lei cât și euro alocati cardului Revolut?

 104. @Catalin…Exista câteva monede predefinite în Revolut (Eur, USD, CHF etc.). In cazul în care vrei să faci tranzacții în aceste monede,este indicat să-ți faci conversia din aplicație. Când faci o plată în moneda respectivă…Revolut va lua din “contul” în moneda respectivă. Pentru tranzacțiile în alte monede care nu sunt predefinite (BGN, EGP etc.), sunt 2 variante: 1. Dacă atunci când plătești cu cardul comerciantul te întreabă în ce vrei să plătești și alegi tu o monedă, atunci Revolut îți ia din “contul” în moneda respectivă. 2. Dacă nu te întreabă nimic, atunci îți ia din “contul” în care ai mai mulți bani, cum zicea și Claudiu. Pentru Serbia și Bulgaria, nu sunt monede predefinite.

  • Salut,

   Am folosit cardul în Bulgaria.
   Am avut un sold mai mare în Euro decât în Lei pe cardul Revolut și totuși tranzacția a fost făcută din soldul în Lei.
   Cei de la Revolut mi-au confirmat că primul sold debitat va fi cel pe care s-a făcut Top-up dacă tranzacția este în altă monedă decât cele active pe cardul Revolut

 105. Buna,

  Am realizat ieri o plata online cu cardul Revolut si astazi inca imi apare cu status Pending. Ai idee in cat timp se este tranzactia finalizata? Sau de ce depinde asta?

  Multumesc!

 106. Noroc
  Daca inregistrez contul Ing de Ron in Revolut pe top up si imi transfer euro in contul ing de euro, conversia se va realiza la cursul interbancar?

 107. Un transfer de euro din contul Revolut intr-un cont bancar din Grecia este comisionat ? Din punctul meu de vedere întreb … încerc sa îmi plătesc avansul pt concediul din vara !
  Și cum ar fi mai bine ? Schimb lei in E și apoi fac OP -ul ? Sau transfer direct lei urmând sa se facă conversia automata ?

  • Nu ai comision pentru transferuri.
   Cel mai bine este să transferi lei și să schimbi în euro direct în aplicație. 🙂 Motivul este că cursul valutar fiind dinamic, acesta se tot actualizează și pe mine mă derutează.

   Transferul este foarte simplu, practic introduci IBAN-ul celui care primește banii și suma și cam aia e. Dacă ai premium durează 1-2 zile (testat cu transfer în cont Românesc), dacă nu – cam 3-5 zile.

  • Nu sunt chiar așa de sigura ca transferul din Revolut in alt cont de la alta banca nu e supus unor comisioane. Eu fac asta. Îmi transfer din Revolut banii de rata in contul de la CEB. Și CEB-ul îmi ia 2 EUR pentru fiecare transfer (nu mai știu exact….1% din suma depusă dar nu mai puțin de 2 EUR). Cred ca depinde de Banca ce încasează banii. Revolut nu taxează. Dar Banca ce primește banii…cam da.

  • Salutare. Eu tocmai am facut un transfer catre Piraeus Greece. Top up in lei, transfer in contul din Grecia 100 eur. Asta s-a întâmplat joi, azi am primut confirmarea din Grecia. 100 am transferat, 100 a primit. Atentie la informațiile transferului. Iti trebuie iban-ul, bic-ul și numele destinatarului…

  • Prin ce bancă?
   Transferul bancar spre Revolut este în altă țară, deci băncile îți vor lua un comision de minim 10 EUR. Cel mai avantajos este prin top-up direct de pe cardul tău bancar (atenție la bănci precum Unicredit, Garanti șamd care fac conversie dublă și adaugă 2-3% la tranzacția finală).

 108. Salut , eu folosesc revolut de aproape doi ani , am cont METAL stiu este foarte costisitor , dar totusi firma unde lucrez eu , imi face doua transferuri pe luna si imi opreste 800KC transferuile plus inca 100Kc taxa de admin , in urma cu doua zile am facut bilantul pe 12luni : Transfer *2=luna – 900KC(Coroane Cehe ) iar la 12luni*900=11.800KC asta ar fii 460euro dau la banca 🙁 este Transfer international , le-am explicat la firma , fratilor deschideti un cont #REVOLUT si face transfer il platesc eu este foarte ieftin daca nu vreti PREMIUM sau METAL pentru ca este gratis: Dar n-ai cu cine sa vorbesti , cretinii sunt cretini , anul asta parasesc cehia si firma asta de idioti: Nu vreau sa mai aud de bancile astea care te fura la orice pas.

 109. Salut. Se pot muta banii dintr-un cont intr-o anumita valuta in contul de lei? De exemplu cont euro in cont lei? Daca da,mai exact cum? Multumesc!

  • Exclus să existe așa ceva.
   Bancomatul la care faci referire alimentează doar conturi de la banca aceea din Moldova. Nu are legătură cu Revolut.

 110. Buna seara,

  Am citit tot pana fix aici si nicaieri nu am intalnit situatia cu care ma confrunt eu. Deci, am facut si eu azi contul Revolut, si in entuziasmul meu, am apasat ok pt Metal, fara sa ma gandesc ca Metal e un nivel superior al cardului Standard pt care aplicasem(!!) – m-am dumirit ceva mai tarziu cand, punctul si virgula din capul meu au capatat sens si am realizat ca ceva mai la dreapta scria Premium si undeva in fundal Standard.
  OK, sunt in pc asta, si as vrea sa-mi revin in firea Standard-ului,cum se mai poate?
  Am luat legatura cu suportul, le-am facut si un prtscreen ca nu ma vedeau pe nicaieri, si tot degeaba, imi spun ca nu le apare niciun ban in sistem si nu inteleg nimic din ce incerc sa le spun – desi le-am scris cat am putut de simplu in engleza.
  Ideea nu este de bani, 20E ci de abonamentul pe care as vrea sa-l evit din start, pana nu verific utilitatea cardului in ceea ce ma priveste. Exista vreo sansa sa-i fac sa inteleaga ca as dori sa incep cu Standard?
  2.Nu m-am prins unde vine cardul fizic? Ma suna cineva, astept vreun sms sau un mesaj in aplicatie sa ma duc sa-l ridic…
  3. Eu am conturile in Eur Italia, Eur si Chf Ro, nu ma intereseaza deloc un cont in lei(in caz de urgenta apelez la terti), am pus pe aplicatie cele 2 valute si contul de Revolut il folosesc pt tranzactii intre acestea doua, in cazul de fata, cu lei pt ca sunt in Ro momentan. Cand am tastat cardul de Euro Italia, m-a intrebat daca vreau sa debitez banii din el in lei si clar am solicitat in Euro, insa m-a intrebat asta, prin urmare, cei 20 E din contul Revolut, sunt in Euro ( inca am un semn de intrebare si aici, tinand cont ca nu am nici un cont in lei)
  Imi cer scuze pt postul lung, este important sa inteleg
  Multumesc mult de tot pt raspunsuri

 111. Salutare ! descriu aici o problema! poate ma ajuta cineva! Am schimbat nr de telefon, cel nou l-am putut înregistra cu sms de confirmare, ma pot loga si sa intru in cont, dar la tranzacții sau cand vreau sa incarc contul sms de verificare este trimis pe vechiul număr , am încercat toate posibilitățile dar nu funcționează nimic.

 112. Buna ziua!! Am un card Revolut Standard însă totodata as vrea sa stiu daca pot transfera euro in acest cont?? Am un cont in Italia si as vrea sa transfer o sumă in euro in acest cont. Ma puteti ajuta cu această informație va rog??
  Multumesc !!

  • Da, bineînțeles, cel mai bun mod de a transfera în cont este prin cardul bancar. Apeși pe semnul plus din aplicație și te duce ca și cum ai face o plată cu cardul. Ulterior, de exemplu, dacă vrei, poți transfera aceea sumă mai departe într-un alt cont (cu IBAN), către alți utilizatori Revolut sau să faci plăți cu cardurile Revolut.

 113. Buna ziua.
  Am si eu de cateva luni un card virtual si unul real Revolute. Pana cum cateva zile am fost multumit, dar zilele trecute, mai precis luni am facut o plata de 7 USD la un site. Suma care mi-a luat-o Revolute a fost de 5,62 £ si in RON a fost de 30,91 RON, adica vine 4,4157 RON/USD. Care-i avantajul? Cursul la o banca a fost in jurul valorii de 4,266 RON/USD. Deasemenea luni in 25.02 cand am facut plata cei 7 USD mi-au fost convertiti in 5,62 £, pe cand la o banca de exemplu BRD cei 7 USD ar fi fost 5,1748 £. Care-i problema, ca eu nu inteleg?

 114. Nu va grăbiți cu cursul băncii mult mai bun, pentru ca toate bancile din Ro fac conversia moneda xxx-> euro, euro – > ron, și sunt 2 conversii valutare la cursul de schimb al băncii (mult mai prost decât al BNR)
  Trebuia menționat site-ul de unde ați cumpărat pentru ca poate magazinul era din uk și de aici conversia greșita.
  Eu va pot spune ca nu am avut probleme cu achizițiile in USD chiar de pe site-uri gen AliExpress(dar unde am modificat setările aplicației ca prețurile sa fie afișate in USD și nu RON)

  • Mulțumesc pentru răspuns. Am plătit pentru un server VPS la un site din USA prin Paypal la care am atașat cardul virtual de la Revolut. Paypal mi-a convertit cei 7 USD in 5,62 GBP. Nu știu ce anume nu am făcut bine, dar daca as fi plătit direct prin Paypal cu un card de la o banca din Romania atașata la Paypal as fi plătit, cred eu, mai puțin. La aceasta tranzacție nu am văzut avantajul Revolut.

  • Eu nu am reusit sa atasez cardul revolut la Paypal/eBay pentru ca se pare ca se opun cei de la paypal acestui card si de fiecare data imi e refuzata tranzactia.

   Poate special cei de la Paypal ti-au facut tranzactia in GBP si nu USD pentru ca banca Revolut este inregistrata in UK si conturile tale bancare sunt la LOYD bank descurajand astfel clientii “competitorului”

   O zi buna

 115. Intrebare: cum pot alimenta cardul, initial cu 50 lei, si ulterior la fel din cont bancar si nu de pe telefon; nu am vazut nici un nr de cont atasat la “Revolut”.
  Multumesc, Ticu

 116. Salut!
  Doresc sa imi fac card Revolut pt a primi salariul din strainatate.
  Voi obtine un IBAN pt aceasta?
  Mentionez ca nu am cont bancar in Romania si nu doresc sa imi fac
  Cum voi alimenta cardul,prin ce metoda?!
  Multumesc anticipat
  Astept raspunsul tau

  • Da, vei avea un IBAN de strainatate. Momentan e gazduit in UK, dar cu Brexitul nu se știe ce surprize pot apărea.
   Cardul în afară de transfer bancar spre acel IBAN (în EUR) se poate alimenta cu un alt card bancar. Ca să alimentezi astfel, va trebui să ai deja un card pe numele tău (nu poți alimenta contul tău Revolut cu un alt card). Și atenție că la tranzacții mai ciudate pot să ceară documente suplimentare pentru verificare, au tot fost cazuri nasoale.

   În altă ordine de idei, verifică și dacă N26 nu e mai potrivit pentru tine.

  • Dar băncile din România ce au? Majoritatea nu au nici comisioane la încasare, nici la plăți către Revolut (ex ING)..

  • Aparent i-au prins cu cracii în vine și nu le-a funcționat sistemul lor de detecție fraude o perioadă. Iar media s-a grăbit cu articolele 😀

 117. Salut.eu am revolut metal deschis in UK si am 3 carduri atasate la paypal.unul e setat in euro,unul in dolari si unul lire sterline.nu am avut probleme niciodata cu paypal.pentru aceste 3 monede este indicat sa sunati la paypal si sa va seteze ei cardurile.

 118. Am si eu cateva intrebari mai ciudatele. Mi-am facut cardul Revolut in Anglia. Curand voi merge in vacanta intr-o zona a monedei euro. Este rentabil da transfer lire pe card si sa scot euro in tara respectiva, sau sa platesc cu cardul Revolut in acea tara sau nu asa se face conversia si imi trebuie un cont doar de euro. La fel pentru iunie cand vin in Romania, e ok sa pun bani pe Revolut si sa ii scot de la ING sau BRD acasa sau e mai simplu sa transfer din Revolut lire intr-un cont de lei deschis la ING? Ma intereseaza din punct de vedere al comiaionului. Sper ca am reusit sa incheg intrebarea corect. Multumesc anticipat!

  • Nici o grijă, la fel îmi făcusem inițial și eu cardul in Danemarca 🙂
   E ok sa încarci cu lire și apoi să cheltui in euro în zilele săptămânii. În weekend e un mic comision suplimentar, dar poți să schimbi în aplicație în timpul săptămânii din lire in euro. La fel și cu leii. Acum nu știu ce curs valutar oferă banca din Marea Britanie, dar fata de băncile românești economia prin Revolut e semnificativa.
   Apropo, vezi că la bancomat poți scoate sume destul de mici cu Revolut fara comision. În general e un card cu care sa plătești, nu să scoți cash.

   Pentru transfer, eu zic că cea mai buna varianta e sa încarci lire in aplicația Revolut și din Revolut să transferi lei către contul ING sau BRD. Revolut nu îți ia niciun comision pentru aceasta operațiune.

  • Eu am o alta intrebare pentru tine: daca ai facut contul Revolut in Anglia cardul va fi atasat contului de GBP, chiar daca tu ai si cont de EUR (eu am in RON si EUR), cum schimbi cardul pe contul de EUR? Pe mine ma intereseaza sa il schimb de pe cel de RON pe cel de EUR tocmai ca voi pleca in vacanta si vreau sa folosesc EUR. Daca nu gasesc un raspuns o sa transfer banii la Raiffesen, in cont de EUR la care am card atasat, dar speram sa nu mai mai complic cu asta.

  • Eu am plătit pe Amazon US cu el fără probleme (m-a întrebat înainte de finalizarea plătii dacă plătesc in USD/GBP)

 119. Problema de rezolvat pentru un posesor de cont Revolut in EUR si RON (nu stiu daca e posibil, de accea intreb):
  – cineva din EU imi va vira intr-un cont bancar din Romania sau in contul meu Revolut suma de 30K euro
  – aceasta suma o doresc finalmente virata intr-un cont in lei, sa zicem la ING, evident la un curs cat mai bun, si intr-o perioada scurta (nu pot astepta mai mult de 7-8 zile)
  Ce parcurs al banilor, cat mai avantajos, ma sfatuiti sa aleg? Ma gandesc ca Revolut are niste limitari la conversii sau la viramente, pe care nu le prea cunosc.
  Multumesc.

 120. 1. Cont premium Revolut (fără limita de exchange, costa 29ron/luna)
  2. Plata din afara către contul Revolut folosind Reference number (pt contul corect)
  3. conversie euro-RON in Revolut la curs foarte bun (aproape sau chiar mai bun ca BNR)
  4 l. plata către ing (la cont premium intra in aceeași zi sau cel tz a 2a zi)

  • Ar fi de precizat că totuși 30.000 euro e o sumă mare și posibil să intre la verificări suplimentare cu privire la sursa fondurilor, etc, etc. Dacă nu sunt banii mei, aș evita să îi încasez prin Revolut.

 121. Salut! Imi cer scuze daca s-a mai discutat, dar nu am avut timp sa parcurg toate comentariile.
  Mi-am instalat aplicatia in speranta ca ii trimit in conditii mai avantajoase bani fiica-mii in Olanda.
  Nah, ca acum sunt in ceata. Ea si-a instalat aplicatia si are cont in euro, eu in lei. eu am facut top-up de pe un cont in lei. Ce fac mai departe? Fac eu un schimb valutar si ii trimit euro? Ii trimit lei si se convertesc automat, ea avand cont in euro?
  multumesc

  • Buna!
   Sunt doua variante, ambele destul de avantajoase, pentru ambele recomand insa sa iti faci intai cont in EUR in aplicatie (poti adauga conturi simplu si gratuit) si sa schimbi intai banii in EUR in timpul saptamanii:
   1. Trimiti din contul tau direct in contul fiicei din Olanda banii in contul clasic bancar. Asta dureaza cateva zile.
   2. Varianta mea preferata> ii trimiti direct din aplicatie in EUR in contul ei Revolut prin optiunea de transfer la persoana utilizatoare (agenda)

 122. Multumesc pentru raspuns.
  am inteles bine?
  1.pentru a trimite in contul clasic bancar folosesc optiunea “transfer bancar”, cu IBAN, SWift etc;
  2. folosesc “plati” si aleg din agenda telefonului numele persoanei.
  de a doua stiu, dar si prima e fara comision?

 123. Salut!
  Am un cont Premium folosit din Romania si as avea nevoie de top-up in fiecare luna de aproximativ 7000-7500 RON. E posibil? Asta e motivul principal pentru care am achizitionat Premium. De fapt, care e limita pentru top-up?
  Multumesc.

  • Nu exista o limita anume in acest moment, am cunostinte care incarca lunar cu sume mult mai mari si nu au avut nicio o problema.

  • Poti sa faci acest top up linistit si de pe contul standard, gratuit, doar ca esti limitat la 2.000 lei in 24h / card. Adica daca ai mai multe carduri in RON poti sa faci top up cu cate 2.000 lei de pe fiecare si asta in fiecare zi.

 124. Va salut, doresc sa va povestesc experienta mea cu revolut. Mi-am facut cont acum cateva luni si am avut cateva tranzactii si transferuri neimportante. Am vandut un teren si am primit o suma in lei. Am schimbat 20.000 lei in euro, cat este permis intr-o luna si alte 20.000 i-am transferat fiului meu pentru ai schimba in Euro. Tranzactia a fost blocata deoarece mi-au cerut documente de provenienta a banilor. Le-am trimis, contractul si extrasul de cont cu tranzactia respectiva. Dupa 3 zile mi-au cerut poza si buletinul. Dupa alte 3 zile am intrat pe chat si am intrebat ce se intampla? Mi-au raspuns ca se verifica documentele. Dupa o saptamana i-am contactat din nou si culmea mi-au cerut documentele de provenienta a banilor. Le-am transmis din nou. Se pare ca este o mare pacaleala acest Revolut, sper sa imi recuperez banii si bineinteles ca nu voi mai lucra cu ei in nici un caz.

 125. Salut, vreau sa imi fac un card pt plati online in Danemarca. Practic am avut probleme doar cand vreau sa imi iau bilete de tren Orange la DSB. Am carduri de debit mastercard si visa de la Banca Transilvania si DSB – ul mai mi le refuza la plată (DIBS payement denied), se intampla si din aplicatia DSB si din browser. Dupa o serie de mailuri la DSB, la bancă si la procesatorul de plati, problema a ramas nerezolvata toți spun ca problema nu e de la ei.
  Nu am cont bancar danez (elev, minor), nici mobilepay, am doar yellow card.
  Din ce am citit, plata nu e validata pt ca DIBS (procesator/security de plati) ar avea ceva modul de inteligență artificiala care interpreteaza ca fraudă faptul ca IP – ul, cardul sunt din țări diferite, si dă reject la tranzactie. E o prostie care nu știu cum o sa o scot la capat. De-aia as incerca Revolut.

  • Am locuit vreun an în Danemarca și nu am avut probleme cu carduri ING. Am avut și Revolut o perioadă cât am stat acolo, a funcționat și acesta fără probleme. Nu țin însă minte să fi avut abonament pe DSB (aveam abonamentul acela pe telefonul mobil).

 126. Cei care au probleme cu dubla conversie la Top-up puteți folosi ING ca și bancă intermediară. În ING home banking ai o opțiune portează bani prin care îți poți încărca contul ING cu bani, utilizând cardul de la altă bancă. Poți activa portarea automată în fiecare lună dacă dorești de exemplu să-ti faci automat top-up la contul de ING. Un alt avantaj la ING este că dacă încasezi lunar minim 700 lei ai tot pachetul gratuit(card, cont, homebanking) plus poți să scoți cash fără comision de la orice ATM al oricărei bănci din lume. De asemenea am făcut top-up în Revolut cu cardul de cumpărături de la ING și la minim 500 lei am activat planul de 3 rate. Astfel dacă ai un magazin care nu e partener ING și vrei să împarți suma în 3 rate, poți face top-up in Revolut, si apoi faci plata cu cardul Revolut.

 127. Salut,
  Am nevoie sa transfer lunar 500 de euro din contul meu in euro din Romania in contul de student al baiatului meu din Olanda (tot in euro) si inca nu-mi este clar daca Revolut poate fi o varianta care sa ma coste mai putin de 10 euro pe luna.
  Ma puteti ajuta cu o clarificare?
  Multumesc!

  • Da, iti faci cont de Revolut, incarci contul Revolut cu cei 500 eur (ca plata online, fie eur, fie echivalent lei) si apoi din Revolut transferi gratuit in contul euro al baiatului. Daca ar avea si el Revolut, ai putea sa ii transferi suma aceasta instant, doar ca pe conturile gratuite exista o limita de retragere la bancomat de aprox. 800 lei (peste 800 lei se aplica comision 2%).

 128. Astept cardul de 3 saptamani si nici un semn desi in aplicatie imi apare ca trebuia sa ajunga deja.. La banca daca mergi in saptamana cand iti expira, sunt sanse sa il si aibe in sediul in care ti-ai facut contul initial asa ca nu poti compara mere cu pere..
  Perfect..

  • @Dragos-Mihai Vaipan cardul cred că vine din Londra cu poșta și de aceea durează atât de mult. Sunt cazuri când a ajuns și după 4 săpămâni, dar asta nu este vina celor de la Revolut, ci așa funcționează poșta. Oricum îți poți comanda alt card gratuit dacă primul nu îți ajunge. Gândește-te că tu ai ales pachetul GRATUIT! Dacă vroiai rapiditate alegeai Pachetul Premium și îți venea cardul în 3 zile prin curierat rapid, plus alte beneficii. Dacă îți faceai card online prin my George, ai fi plătit pentru curierat. La momentul actual Revolut nu poate să înlocuiască sistemul bancar ci îl completează. Este evident că în momentul actual nu poți cere salariul pe Revolut, deci tot de o bancă din România ai nevoie. Este ca și când ai încerca să compari o bancă cu Western Union, doar că Revolut este mai mult decât un serviciu de transfer, poți spune că este și casă de schimb valutar și instrument de plată. Am făcut această comparație pentru că și Western Union la fel ca Revolut, a apărut ca o necesitate pe care băncile nu o acopereau.

 129. Am tot auzit de Revolut si am zis sa ma documentez. Citind articolul si fiind client ING de ceva ani, nu vad nicio diferenta fata de un card de debit. Ba chiar vad niste dezavantaje. Comision de retragere numerar spre exemplu, un mare minus in era noastra. ING imi da comisikn 0 de la orice bancomat al oricarei banci. Transfer instant intre conturi fac amandoua, la ING am nevoie doar de nr de tel al destinatarului. Plati in eur din cont de ron, am curs bnr. Portofel virtual am in aplicatie, trec banii in contul de economii si pastrez in cont curent doar cat am nevoie, instant. Nu incerc sa fac vreo reclama, doar ca nu vad de ce am nevoie de un card la o banca care.. nu e banca, facuta de rusi intr-o tara pe drum spre un picaj economic iminen, cand am alternativa unei banci de top cu reprezentante in Romania

  • ING a introdus doar de curând funcționalitatea aceea cu transferul doar prin numărul de telefon. Înainte dacă voiam să transfer, cel care primea banii trebuia să introducă un cod în homebank și suma, altfel nu se efectua tranzacția. O bătaie de cap. Acum e mult mai bine. Dar să nu uităm că nu toată lumea are ING, iar prin Revolut lucrurile sunt mult mai simple în aplicație…
   Revolut nu are comision până în 800 lei pe conturile gratuite, 1600 lei pe premium și 2.400 pe metal. Nu cred că am retras de mai mult de două ori din țară de pe Revolut..
   Cât privește portofelul virtual..foloseam în trecut și eu ceva de genul în ING..aveam contul principal, contul de economii și cel de cumpărături..la care aveam atașat un card.
   O perioadă am folosit ING în detrimentul Revolut pentru că mi s-a părut cool să plătesc doar cu telefonul – prin NFC.
   Revolut e foarte util mai ales dacă plătești în monedă străină, că nu ai parte de cursul nesimțit de mare al ING (și al băncilor din România în general). Practic, cursul practicat de ING este cel mai mare motiv pentru care folosesc Revolut constant. Practic, dacă acum aș face o plată externă, ING mi-ar lua 4.92 lei/euro, pe când în Revolut decontarea e f apropiată de cursul BNR (mai puțin în weekend, când se adaugă 2%, deci astăzi, sâmbătă, 4,83 în Revolut). Chiar și așa, fiind astăzi weekend, tot e o diferență de aprox 10 bani față de cursul ing și cursul revolut..

   Așa cum ING e din punctul meu de vedere altceva față de orice bancă din România (sunt foarte mulțumit de ei în general), așa și Revolut este orice altceva față de orice bancă din România. În plus, pentru mine Revolut nu este ceva care să concureze cu ING, până la urmă folosesc ING pentru serviciile de bancă (credite, încasat salarii, transferuri pentru varii plăți) și Revolut pentru cheltuire curentă.

   Cât privește faptul că sunt ruși sau picajul „iminent”.. sediul e în Londra (da, știu, fondatorii sunt ruși), nu e ca și cum mi-aș ține economiile în Revolut. Fac top-up din ING pe măsură ce cheltuiesc. Practic Revolut e gratuit, încerci și dacă nu consideri că aduce valoare pur și simplu abandonezi folosirea serviciului.

  • Ai omis cel mai mare avantaj. Eu îl folosesc pentru transferuri internaționale. ING are zero comision să trimiți bani in străinătate și să ajungă a doua zi? Nu cred. Ca să primești banii din străinătate folosești ING? Nu. Trebuie sa folosești moneygram sau western union care te rup la comisioane. Revolut este moka, rapid și simplu.

  • @Andrei Pentru cei care poate nu fac plăți online cu cardul pe site-urile străine (Amazon, Ebay), nu călătoresc în străinătate și nici nu fac transferuri internaționale de bani atunci Revolut nu aduce niciun beneficiu.

 130. Buna ziua. Pot depune prin transfer lunar din contul Cec Bank spre Contul Revolut de sume a câte 1.000 lei/lunar? credeti ca mi se va bloca contul? și dacă se blochează contul banii se vor returna in contul CEC Bank? Ce acte trebuie sa dovedesc dacă cumva mi se cer pentru deblocarea contului Revolut?

  • Ai grijă că din ce știu, dacă ai contul bancar în LEI, CEC îți va face dublă conversie din LEI în EURO și din EURO în LEI iar din 1000 lei probabil o să rămâi cu vreo 970 lei. Recomand să-ți faci cont și card la ING și din homebank poți activa să ți se porteze o anumită sumă de pe cardul CEC pe contul ING. Dacă încasezi minim 700 lei/lunar în contul de ING inclusiv prin portare, nu plătești administrare la cont/card/banking și poți retrage fără comision la orice ATM de la orice bancă din lume. ING-ul este una dintre băncile ce nu fac dublă conversie la încărcarea banilor în Revolut.

   Blocajele astea probabil că sunt atât aleatoriu cât și după un anumit algoritm deci nu-ți poate spune nimeni când te vor bloca. Practic banii îți sunt blocați în Revolut și nu mai ai acces la ei (nu poți face plăți cu ei, nu-i poți retrage) până nu le trimiți acte de proveniență (bănuiesc că adeverință de salariu sau poate un extras de cont cu veniturile tale)

 131. Va multumesc tare mult. Eu toate operațiunile le fac doar cu Revolut și din Revolut. Banii ii extrag din cont cec dar din aplicația revolut și ii trag in lei. abia din aplicație revolut fac mutare o parte din bani in euro (conversie) Așa oare mai sint probleme?

  • Pai tocmai cand faci incarcarea in Lei e problema la Cec pentru ca iti transforma din Lei in Euro si apoi din Euro in Lei. Deci iti converteste banii de 2 ori si pierzi din cauza diferentei de schimb valutar.

 132. @XPNET
  Cardul nu vine cu posta, vine cu DHL sau alt curier.
  Inteleg ce spui, stiu ca am ales Gratuit, dar ce rost are sa comand cardul daca el nu vine? Nu ma deranjeaza ca vine intr-o luna, dar sa vina. Si ce rost are sa comand altul, cand asta “s-a pierdut”? Ce m-ar face sa cred ca urmatorul card nu se pierde tot asa ? Intelegi frica/logica mea? Mai ales ca aveam nevoie de card cand plec in Sofia, sa platesc in Leva hotelul, transportul, mancarea etc, Pentru chestii de genul acesta, cred ca Revolut este extrem de folositor.

  • Iti inteleg frustrarea dar incearca sa nu asociezi vina legata de transport cu imaginea unei companii. Am lucrat aproape 10 ani in vanzari si am vazut chestia asta la multi clienti. Am avut de-a face cu cele mai mari firme de curierat cat si cu Posta Română și toate mai dau si rateuri. Am avut colete pierdute prin depozite la curierat, colete rupte, sparte, furate obiecte din colet…Am avut de-a face cu agenti care se incapatanau sa nu livreze cand e clientul acasa, veneau cand aveau chef fara sa anunte chiar si a doua sau a treia oara.

   Acestea fiind spuse te asigur ca pentru planul Standard, cardul nu vine cu niciun curierat. Ca sa trimiti ceva pe curierat international costa minim 15 euro si nu vad de ce ar trimite Revolut pe banii lor avand in vedere ca de la planurile Standard ei nu prea castiga nimic. Cardul Standard iti ajunge fix in cutia postala, daca ajunge, pentru ca exista un risc sa nu ajunga, atat la posta cat si la curierat, dar mult mai des la posta.

   Am trimis un plic prin Posta din România în Italia, si a ajuns dupa 2 luni. M-a costat 17 lei. Asta in conditiile in care mai comand ieftinituri din China si de cele mai multe ori mi-au ajuns in 3-4 saptamani, si fara sa ma coste in plus transportul. Un colet din 10 se pierde si nu mai ajunge. Imi recuperez banii si comand din nou daca am nevoie de produsul respectiv.

   In concluzie daca consideri ca ai nevoie de Revolut, comanzi din nou, altfel nu comanzi.

 133. Haaaa. amanteles la referitor mesajului tău “Pai tocmai cand faci incarcarea in Lei e problema la Cec pentru ca iti transforma din Lei in Euro si apoi din Euro in Lei. Deci iti converteste banii de 2 ori si pierzi din cauza diferentei de schimb valutar.” Deci n-ai bine îmi deschid un cont in ING in care sa fac transfer lunar digitalizată adică automat. wauuuu. am descărcat aplicația ING HomeBank și n-am înregistrat. rămâne sa fiu contactat. îți multumesc tare, tare mult.

  • @Marian Vezi ca in HomeBanking la ING exista o optiune prin care sa-ti portezi banii de pe un card de la alta banca. Adica iti incarci contul de ING folosind un card si poti activa automat in fiecare luna sa se incarce cu o anumita suma. Daca incarci cu minim 700 lei toate costurile legate de ING vor fi 0 (administrare cont/card, home banking, extragere de la orice bancomat al oricarei banci din lume)

  • Din ce știu, nu ia niciun bancomat al vreunei bănci un extra-comision. Ar putea fi rețele de bancomate private care ar lua comision (ex: Euronet).
   Dar atenție la faptul ca băncile să nu încerce să facă conversia valutară, am scris în articol despre asta. Deci dacă te întreabă bancomatul dacă vrei să îți facă conversie valutară – răspunsul este nu (adică te duci pe cursul Revolut).

  • Da, atentie cand scoti bani din afara tarii. O sa te intrebe daca vrei sa faca ei conversia valutara sau vrei sa faca conversia banca ta. Alegi banca ta, adica in cazul de fata Revolut, pt ca tu acolo ai deja suma in moneda care vrei sa o folosesti. Am patit eu in Ungaria. M-a intrebat bancomatul daca vreau sa converteasca la HUF sau daca doresc sa las banca emitenta sa faca conversia. Cum aveam forinti in cont, am ales optiunea doi si mi-a tras exact cat am scos de la bancomat.

 134. Mi-am facut recent card fizic Revolut basic. Pe acesta as vrea sa pun atit contul meu de RON dar si de EUR. Cind fac plati cu acest card, as vrea sa pot face cu contul de EUR, contul de RON sa il folosesc doar pentru a suplimenta contul de EUR. Cum fac acest lucru? Multumesc

  • Poți să ai în contul Revolut sold pe mai multe monede. Tu alimentezi cu cardul bancar pe care îl ai contul Revolut, iar când plătești cu cardul Revolut acesta va plăti în moneda în care se cere tranzacția. Nu vei putea să plătești cu soldul din EUR la magazine care cer tranzacția în RON.

  • Alimentarea contului Revolut o faci in lei cu cardul tau, in aplicatie. Apoi, faci conversie valutara in aplicatie catre contul de EUR, cat vrei tu. In momentul in care platesti cu cardul Revolut, iti trage banii din contul aferent monedei cu care se face plata, fara sa mai iti ia comisioane de conversie. Daca platesti in euro, iti va lua banii din disponibilul in EUR din aplicatie. Doar in situatia in care nu ai in contul aferent monedei de plata suma necesara, atunci va converti instant la cursul international si va trage suma necesara sau restul de suma din contul cu alta moneda, in cazul tau cel cu RON.

  • Presupun că vrei să transferi din Revolut RON într-un cont de RON la o bancă românească. Eu lucrez cu ING și Unicredit și nu am comision la încasare, dar s-ar putea să mai existe bănci care să practice un anume comision la încasare.

  • Nu cred sa ia comision. Eu am transferat RON la ING si EUR la BRD si nu mi-a luat nimic in plus.

 135. Dar am si eu o intrebare.. daca dau cuiva Ibanul de lei care are cont la alta banca gen bt, brd, ing si vreau sa imi platesca in cont o suma de bani, aveti idee cam cat ii i-a comision? Fie depunerea la ghiseu sau din aplicatii?

  • În Revolut nu ai IBAN de lei. În varianta aceasta cel mai bine este să faci un link de plată din Revolut să îți alimenteze contul direct cu cardul lor. Poți să creezi linkul de plată în Revolut din secțiunea Plăți – Link de plată.

  • dar mie imi apare iban in lei… numai ca la banicle noastre ibanul are 24 cifre si la ei au 22. si nu stiu daca asta ar fi o problema pentru cineva sa imi poate depuna bani

  • Ca sa iti depuna bani in cont, vezi ca poti genera un link din aplicatia Revolut, si persoana respectiva il acceseaza si face o plata cu cardul, in moneda care o alegi tu, si asa iti alimenteaza contul, fara sa iti mai bati capul cu ghisee si iban-uri. Se numeste Payment Link, il gasesti in sectiunea Payments sus in dreapta.

 136. Salut.
  Sunt in situatia in care am popriri pe conturi din cauza unui credit.
  Daca imi fac un card Revolut scap de aceasta problema? In sensul in care pot folosi cardul fara a risca o poprire?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Nu cred ca scapi pentru ca la Revolut ai un iban de Anglia si din ce stiu se pune poprire pe orice cont din UE.

  • Cel mai probabil că momentan nu se întâmplă să fie vreun efect imediat, dar trebuie să știi că atunci când îți faci contul de Revolut prin prima alimentare îți confirmi și identitatea. Adică alimentarea contului Revolut trebuie făcută dintr-un card bancar care este pe numele tău. Iar Revolut din ce știu are ceva notificare și la BNR, fiind un produs care acum este folosit de cel puțin 100.000 români. Este deja aproape la nivelul de utilizatori ai unei bănci din Top 10.

 137. Salut! Vreau să vând o proprietate, as vrea sa știu dacă suma poate fi virată în contul revolut (euro). Vorbim de 20.000 euro. Exista limitări de suma? Și, in al doilea rând, conturile astea sunt acceptate de notari? Mulțumesc

  • La suma aceasta cred că banii vor fi blocați pentru verificări suplimentare. Nici nu știu dacă e considerat legal contul tău cel de Revolut.

 138. Informare legata de Unicredit:
  “Cand faci tranzactii cu cardul emis de UniCredit Bank la un comerciant care are banca in strainatate, cum ar fi magazinele online ale unor mari branduri de fashion, cumperi la o valoare afisata in lei care apoi se transforma in euro, pentru decontare. Pana acum, din cauza schimburilor valutare intre banci, apareau mici diferente intre valoarea cumparaturilor (afisata la comerciant) si cea decontata (din extrasul de cont). Insa, din 22 aprilie, am imbunatatit acest proces astfel incat pe extrasul de cont vei regasi exact valoarea cumparaturilor, iar diferentele din schimburile valutare le suportam noi.”

  Prin acesta informare au iesit de pe lista neagra 🙂

  • Super. Am făcut acum o alimentare, daca nu comisionează extra Revolut revin cu o actualizare.

  • Am facut o alimentare de 475 lei si mi-au retras 481.14 la Unicredit!!!

  • Nimic nou. Așa face Unicredit la orice plată care e decontată din afara țării, indiferent că tranzacția e cerută în lei. Și Garanti.

  • Confirm… Transfer fara dubla conversie:

   Nr. card
   ********************
   Tip card
   MasterCard Premium
   Data postării
   07.05.2019
   Moneda decontata
   RON
   Suma decontata
   -50
   Moneda platita
   RON
   Suma platita
   -50
   Rată de schimb valutar
   4,7529
   Detalii tranzacţie
   Retail Revolut******-GBR-revolut.com-********* (decontare: 10.52 EUR, puncte bonus: 1.00 PCT)

  • Zic sa faci o sesizare. In notificarea primita scrie “cardul emis de UniCredit Bank la un comerciant care are banca in strainatate” nu debit sau credit. Nu pierzi decat 2 minute 🙂

 139. Incercam sa pun o intrebare despre banii din conturile Revolut, dar mi-am dat seama ca e ceva mai important ce nu stiu: in Romania, pana la un anumit nivel exista garantarea “depozitelor” bancare. Daca banca da faliment, nu ramai complet in fundul gol. Intrebarea mea: acest sistem (pentru persoane fizice, sigur) acolera doar depozitele bancare, sau orice bani aflati in conturi (incluzand deci conturile curente)? Following.. exista vreo forma de asemenea asigurare la banii din conturile Revolut?

 140. Sunt in Grecia și am păstrat pe card 150 euro să îi scot aici gratuit, așa cum am înțeles că este limita până în 800 lei. La un bancomat mi-a luat 4 euro comision pentru 50 euro scoși, iar la alt bancomat mi-a luat 3 euro comision la 100 scoși. In Romania nu mi-a luat comision acum 2 luni. Deci grecii te rup.

  • Si in Spania(insule) si Thailanda am intalnit “problema”, dar comisionarea se face de catre Banca/ATM si nu de catre Revolut.

   Mai exact, inainte de extragere te anunta ca vei fi comisionat cu xxx euro/sau moneda locala.
   Acelasi lucru se intampla si cu bancomatele euronet(cred), care comisioneaza la extragere orice card al oricarei banci (chiar daca banca dumneavoastra v-a spus ca aveti comisionoane 0 la orice bancomat al bancilor din Romania)

   Concluzionand, nu Revolut v-a comisionat ci banca/ifn care detinea atm.

  • @Eml Dacă banca ce deține respectivul atm l-a comisionat atunci de ce ING se laudă că poți scoate fără comision de la orice bancomat din lume dacă încasezi lunar venituri mai mari de 700 lei în cont?

   Ori este gratuit peste tot ori nu este! Când ai o ofertă de genul ăsta, ar trebui ca Revolut să facă refund la acele comisioane chiar dacă nu le-au perceput ei.

 141. Am un card Revolut nou si ptr. activarea contactless-ului am mers la un magazin sa cumpar ceva si la introducerea pin-ului mi-a dat eroare, de la sa fie?

 142. @xpnet
  Sunt sigur ca este o “gaselnita” pe undeva de genul gratuit la orice bancomat al oricarei “banci”, iar Euronet nu este banca conform descrierii de pe net:

  Euronet Worldwide is a US provider of electronic payment services with headquartered in Leawood, Kansas. It offers automated teller machines, point of sale services, credit/debit card services, currency exchange and other electronic financial services

  Daca accesam varianta in limba romana http://www.euronetworldwide.ro/ gasim o descriere ciudata :
  “Avem o prezenta de peste 10 ani pe piata romaneasca oferind servicii de procesare tranzactii, autorizare, gateways Visa, Mastercard, AMEX, China Union Pay, platforma software pentru procesare tranzactii financiare electronice, servicii externalizate pentru administrare de retele de bancomate si POS-uri mai multor banci de pe piata romaneasca.”

  Pare sa nu fie banca, ci provider de servicii…
  Acum , legat de gratuitatea ING in afara tarii, tin sa te anunt ca ING practica alt curs bancar pentru tranzactiile in euro la POS/tranzactiile online in euro/alta valuta/extragerea la bancomat, toate acestea fiind convertite la un curs bancar mai mare cu 2.07% fata de cursul obtinut in homebank (vezi link mai jos in tabul “Curs standard pentru tranzactii cu cardul la POS, Online sau ATM-urile altor banci”)

  https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar

  Exemplu
  A.Curs Bnr
  1 euro = 4.7621
  B.Curs dedicat pentru tranzactii din HomeBank sau ATM ING
  1 euro = 4.8283
  C.Curs standard pentru tranzactii cu cardul la POS, Online sau ATM-urile altor banci
  1 euro = 4.9283

  Concluzionand:
  1. Raportare la cursurile ING 4.8283+2.07% = 4.9283,
  2. Daca ne raportam la cursul BNR comisionul “ascuns” e cam de 3.49%
  4.7621+3.49%=4.9283

  Adica “gratis” nu prea e gratis ca nu exista nimic gratis pe lume :))

 143. Salutare,

  Am testat problema legata de comisioane de la BRD. Initial am avut un card mastercard, cand faceam top-up cu acesta aveam o conversie dubla.
  Intre timp niste doamne de la banca mi-au zis sa imi fac un card Visa ca la acest card nu s-ar face o conversie dubla.
  Asa ca mi-am facut si un Visa. Partea interesanta e ca intr-adevar au blocat 50 RON si mi s-au retras fix 50 RON cu cardul Visa.
  Deci pot sa confirm ca e in regula cardul Visa de la BRD.
  Legat de transfer bancar: confirm ca nu se poate de la BRD, imi zice ca IBAN-u nu ar fi ok.

 144. @XPnet

  Daca verifici pe net, vei vedea ca euronet nu este banca si un furnizor de servicii
  -Euronet Worldwide is a US provider of electronic payment services
  -It offers automated teller machines, point of sale services, credit/debit card services, currency exchange and other electronic financial services

  Acelasi lucru se intampla si la bancomatele de prin statiunile turistice (nu sunt ale bancilor, ci sunt ale unor provideri de servicii financiare)
  Gaselnita este ca ING ofera comision 0 de extragere la bancomatele oricarei BANCI (doar BANCI)

  Mai jos explic si “gratuitatea” ING sau a altor banci in afara tarii.
  Luam ziua bancara de vineri si cursurile:
  1euro=4.7621 – Bnr
  1euro=4.8283 – Ing (pentru schimb in homebank)
  1 euro=4.9283 – Ing pentru tranzactii cu cardul la POS, Online sau ATM-urile altor banci (aici intra tranzactii ONLINE in alta monenda exceptand ron, pos in strainatate, extrageri in strainatate, etc).

  Dif intre cursul in homebank si celalalt curs este de 2.07% (4.8283+2%=4.9283)
  Daca calculezi fata de cursul bnr si cel online ing diferenta e cam de 3.49% (4.7621+3.49%=4.9283)

  Concluzionand, “gratis” nu e prea gratis ceea ce e si normal ca nu exista nimic gratis pe lumea asta.

  Inainte comisionul de 2% era la “vedere” dar au gasit o metoda noua sa iti vanda aceeasi gogoasa dar frumos ambalata (in termenul gratis)

  • Nu stiam ca utilizeaza schimb valutar diferit in functie de serviciile oferite, se pare ca in marketing orice este posibil.

 145. @xpnet
  Daca intri pe https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar o sa vezi ca sunt 2 tab-uri(si bineinteles ca cel cu cursul cel mai mic e default):
  -Curs dedicat pentru tranzactii din HomeBank sau ATM ING
  -Curs standard pentru tranzactii cu cardul la POS, Online sau ATM-urile altor banci

  Nu mai zic ca orice tranzactie in alta moneda (exceptand euro) e convertita de 2 ori:
  Moneda -> Euro si apoi Euro -> Ron ( la cursul ala mare de care ti-am zis)
  Concluzionand:
  Cardul Revolut este UberPractic pentru a PLATI cu el, nu pentru a scoate bani.
  Cand pleci in vacanta, ia dupa tine si ceva cash ca poate pica netul/aplicatia, si daca totul e ok, dai numai cu cardul, iar cash-ul il pui in sertar pentru urmatoarea vacanta. :))

 146. Salut! Mi-am facut si eu un cont Revolut si mi-am comandat un card standard cu 28 de lei. In mesajul de confirmare spunea ca in 11 zile calendaristice voi primi cardul, dar deja au trecut 16 zile calendaristice si inca nu am primit cardul.
  Cam cat timp sa astept?

 147. Buna ziua! am 2 intrebari:
  1. daca pe paypal in lire sterline, cum e cel mai avantajos sa fac cumparaturi online in euro sau dolari?(cu ajutorul revolut)
  2. nu reusesc sa inteleg sfatul de a lega mai multe carduri pentru fiecare moneda pe paypal, daca puteti sa-mi explicati mai clar? este vorba de mai multe carduri revolut?

 148. Imi poate spune cineva cat este comisionul pe luna la cardul de metal,banuiesc ca au totusi un comision lunar destul de maricel pentru al putea folosi

  • Salut Silviu,
   Aproximativ 55 lei/luna sau 500 lei/an. Primesti cashback 0.1% din valoarea cumparaturilor efectuate, dar ca sa conteze acest cashback trebuie sa cheltuiesti mult cu Revolut.

 149. Dar poți depune la ing la bancomat direct euro daca cont de euro și cu cardul atașat acestui card poți scoate gratuit euro în UE.sau greșesc???

 150. Dacă folosesti într-adevăr cont in euro si mergi frecvent afara ,atunci merita și comisionul asta.oricum ce facilități oferă revolut,deocamdată nu oferă nici un alt cont.singura problema este că nu e un cont de ținut bani in el pe termen lung….

 151. Functioneaza Apple Pay cu cardurile Visa fizic sau Visa virtual. Nu trebuie decat sa muti adresa contului pe UK si evident Regiunea telefonului pe UK ca sa apara Apple Pay in Settings. Adresa valida de UK poti obtine de pe forward2me gratuit.

 152. Buna ziua!As dori sa stiu daca imi comand un card Revolut,il pot alimenta direct cu Euro din contul meu personal in Euro de la BRD?

  • Da, dar nu merită să faceți transfer bancar pentru că este considerată o plată internațională și o să aveți comision de transfer de la BRD. Cel mai avantajos este să încărcați contul Revolut prin top-up cu cardul bancar (dacă aveți atașat la contul de EUR BRD card e perfect) pentru că nu aveți comision la plată.

 153. Da. cu acel card poți folosi in zeci de valute. îți creieri un iban și este unic și in lei și in euro. eu am deschiz doua valute pe același iban.

  • Mai am inca o intrebare!Cu cardul Revolut pot face plati internationale de tip überweisung(transfer bancar Iban+Swift)fara vreun comision?Momentan la BRD ma imputa cu 20 de Euro pentru fiecare transfer bancar international!

 154. salut, nu reusesc sa imi transfer din contul BT in revolut….aveti vreo solutie? am vazut la un moment dat scria cineva ca trebuie sa transferi in contul lor de revolut si nu stiu cum bla bla.
  in 2019 e la fel inca?
  stiu de top up cu card deja
  mersi,
  Paul

  • Nimic nou 🙂
   Transferul în contul de Revolut este un transfer internațional spre un IBAN din Marea Britanie. Nu ai niciun avantaj să transferi fonduri din România pentru că vei avea un comision de vreo 10 EUR pentru transferuri internaționale. Cea mai bună variantă este tot prin top-up sau prin link de plată.

 155. Salut. Mă interesează să știu dacă pot trage o sumă de pe un card de credit BT in Revolut (Ron – Ron) și care sunt pașii.
  Multumesc

  • Da, poți, dar Revolut are parcă un comision de 2% pentru retragerile de pe cardul de credit (corectați-mă vă rog dacă greșesc), iar BT asimilează plățile de pe cardul de credit spre Revolut ca retrageri cash.

 156. Buna ziua,
  Folosesc de 6 luni contul/cardul Revolut si sunt foarte multumit pentru flexibilitate. Dar de 10 zile a aparut o problema : mi-au blocat contul si cardul si mi-au cerut documente doveditoare a provenientei banilor. Mi-au dat un meniu in care am depus documentele solicitate ( extrase cont, fluturasi salariu, contracte vanzari proprietati, etc). Sumele rulate nu au fost mari, doar schimb valutar in doua luni consecutive la valoarea maxima acceptata fara comision. Stie cineva cat dureaza verificarea documentelor trimise si cand imi vor debloca contul?

  • nu ti-l vor mai debloca niciodata, stai linistit. am patit-o si eu, si chiar si acum imi “verifica documentele” trimise. o escrocherie ordinara, revokur.

 157. Salut, poate ai întâmpinat chestia asta, am făcut transfer de 300euro pe pe PayPal pe Revolut, am făcut toate conexiunile mi-a dat și codul Pp*code si in am confirmat plata in PayPal. A trecut o zi de când am făcut transferul și îți scriu. Întrebare, in contul revolut am un ceas in stânga sus la Pp*code ce are un fee de 6 lei, însă banii nu au ajuns inca in Revolut, oare ajunge mai greu, așa procedează PayPal?

  • Scrie-le celor de la Revolut pe suport. Nu știu care este timpul de transfer din Paypal spre Revolut. Nu m-ar mira să fie de câteva zile până la alocarea sumei. De aceea prefer mereu top-up cu cardul, dar îmi dau seama că unii probabil aveți bani în Paypal care se transferă mai lent.

 158. Stie cineva daca din ING cont de firma se ia vreun comision cand se alimenteaza contul Revolut Business? Ma refer la trimitere lei.
  Am la UniCredit acum dar la orice plata externa (lei, eur sau orice valuta) comisionul este de 10EUR/tranzactie.
  Multumesc!

 159. Buna ziua,
  Dupa ce alimentez , fac conversia in euro, pot retrage euro de pe cardul Revolut? Daca da de la ce bancomat si cu ce costuri?

  • Puteți retrage euro și înainte de a face conversia, dar la conturile gratuite e o limitare în echivalent a 800 lei pentru retrageri, după care se aplică un comision de 2%.
   EUR puteți retrage de la bancomatele din afara României unde moneda de stat este EUR. Există și bancomate care aplică comision la retrageri (ex: bancomatele Euronet).
   Poate am înțeles eu greșit, dar dacă credeți că veți putea retrage euro de pe Revolut din bancomatele din România, mă tem că răspunsul este că nu se poate (sau cel puțin nu știu eu să se poată).

 160. Salut,
  Dupa ce am facut conversia in euro, am retras de la un bancomat Piraeus din Grecia, 90€ de proba, si am avut comision de 3€ la retragere. Plafonul nu a fost depasit in aceasta luna, acei 800 de lei la cardul standard. Stie cineva de ce? Si de unde pot retrage fara comision? Multumesc.

 161. Buna ziua , am si eu o intrebare . Sunt client revolut de o aprox 2 luni , am retras de la bancomat 500lei pe data de 28 iulie si astazi , 6 august , 300lei si am primit instantaneu mail si mesaj in revolut ca am atins suma maxima de retragere pe luna fara comision , adica 800lei . Intrebarea este urmatoarea : despre ce luna e vb in revolut , nu e luna calendaristica ? sau luna incepe de la prima retragere? Multumesc .

 162. Salut,
  Se poate alimenta cardul Revolut fara a avea un cont bancar? Ceva de genul plata directa catre IBAN-ul contului Revolut de la un ghiseu bancar.

  • Teoretic da, dar e transfer intr-un cont IBAN in strainatate si vei avea comision plus trebuie sa fii foarte atent sa treaca la referinta numarul userului tau. Nu as recomanda insa, pare scump si cu posibilitate de eroare. Plus ca prima alimentare trebuie facuta cu cardul neaparat.

 163. Salut
  Sunt noua posesoare a unui card REVOLUT standard si doresc sa mi oferiti o informatie.
  In afara de limita impusa de retragere de la orice bancomant din strainatate- echivalentul a 800 RON, atunci cand călătoreșc în străinătate, pot plati cu REVOLUTUL biletele de intrare la: atractiile turistice de la fata locului( ex.bilete sagrada familia, Domul din Milano, etc :));
  – bilete de tren;
  – in restaurante (din cate am inteles in limita a 20.000 ron)???
  Merci tare

  • Da, funcționează că orice card bancar. Nu exista o limita de 800 lei, ce e peste se comisionează cu 2% in plus, in unele situații e mai avantajos oricum decât schimbul valutar.

  • Din cate am înțeles închirierea de mașini nu este permisă cu carduri de tip prepaid, cum este considerat cel Revolut. Cu toate acestea nu am incercat și s-ar putea sa difere condițiile în funcție de țară, companie etc. Nu m-aș baza însă pe Revolut pentru asta.

 164. Pot asocia la contul Revolut mai multe carduri?
  De ex eu am unul de debit si altul de credit la ING; daca le adaug pe-doua, de unde se alimenteaza contul Revolut?

  • Da, sigur că da. La fel am și eu, un ING de debit și unul de credit, plus alte vreo două carduri. La fiecare top-up te întreabă (rămâne preselectat ultimul card) cu care card alimentezi. E mișto că atunci când am alimentat cu cel de credit (ING) am putut chiar eșalona în rate fără dobândă. Sper să mai țină treaba asta (la Banca Transilvania pe cardurile de credit alimentarea Revolut e considerată retragere cash).

 165. Am si eu o intrebare, cand mi-am facut cont pe revolut din greseala si fara sa ma informez am ales varianta metal, mi-au retras si banii ca dupa am vazut, acum ce pot sa fac sa renunt la varianta metal si sa am si eu varianta gratis? Mentionez ca inca nu am primit cardul.Multumesc

 166. Salut.intrebarea mea este ,dacă pot transfera o sumă mai mare în forinti de pe cardul OTP pe Revolut tot in cont de forinti,si apoi să-mi schimbi in RON. ~ 2 000 000 ft?Imi acceptă plata ?

  • Pot fi probleme de tip verificări suplimentare atunci când faci deodată pe un cont nou tranzacții foarte mari.

 167. Salut. As vrea sa transfer din contul USD deschis la BT în revolut pentru schimbul valutar mai bun iar apoi sa transfer RON din revolut, în urma schimbului, înapoi în BT contul de RON. Aveti experiente similare și cum vi s-au părut? Mulțumesc

 168. Am card in euro.
  La scanat cardul in euro am fost refuzat. Ce să fac?
  Dacă obtin card in euro , și doresc să îl alimentez cu o sumă mai mare(plec o luna in SUA) îl alimentez zilnic cu sume de 100 euro? E mai avantajos cu card in euro?

 169. Bună, Claudiu!

  M-ar interesa sa aflu daca mi se pot vira bani in cont. Ideea e ca vand articole handmade iar site-urile ( care nu sunt din România) imi virează banii din vanzari in cont. As încerca cardul/contul daca ar fi aceasta posibilitate.
  Iti multumesc pt raspuns!

 170. Eu am Garanti si am doua obtiuni. Ori alimentez cu cardul de debit si la o anumita perioada cer anularea comisionului,gratis in call center,ori alimentez cu bonus card,cel de cumparaturi si nu am comision. Banca percepe un comision pengru ca o vede ca o plata in valuta in afara tarii. In final e zero comision…

  • Când faci top-up, să ai selectat contul de Ron. Astfel, nu ar trebui sa mai vadă “plată în valută în afara țării”.

  • Nu neapărat. Unele bănci precum Unicredit, Garanti și alte combinații de bănci + carduri văd plata ca fiind „în afara țării” chiar dacă este cerută în RON. Astfel înainte să vireze către Revolut, schimbă în EUR și după aia iar schimbă în RON, ceea ce face să apară un comision de 1-3% la finalizarea tranzacției. Am scris despre asta aici.
   Dpmdv cel mai bun produs de banking în acest moment este combinația ING + Revolut pentru plăți externe.

 171. Salut
  Se pot transfera din Revolut bani catre un card bancar?
  Ce ma intereseaza:
  Sa transfer bani din Anglia £(lire) catre alt posesor de Revolut in Romania transformati in Ron.
  Acea persoana sa transfere banii din Revolut in contul/cardul lui si sa poata scoate banii (ron).
  Exista limita de suma la inceput (vreau sa trimit £ 2000/3000) cand iti faci cardul??
  Se iau comisioane cand transferi bani din Revolut catre un card/cont bancar si invers?
  As vrea daca se poate sa imi raspunzi la aceste intrebari.
  Multumesc

  • Răspunsul la toate întrebările tale sunt in articol. Și în probabil alte câteva comentarii pe aici.

  • Se poate adauga doar prin top-up folosind un card bancar existent (propriu) sau prin transfer bancar internațional (comisionată de către băncile din RO).

 172. Buna ziua.
  Am o problema cu contul Revolut si nu stiu unde sa scriu pentru ca nu au un contact de suport.
  Am facut un transfer de 424.83 euro si mi-au transferat banii intr-un cont Revolut al meu, dar, anulat. Cum pot sa iau legatura cu ei sa rezolv aceasta problema?
  M-am inscris in comunitate, dar acolo sunt raspunsuri la intrebari standard care nu se potrivesc cu aceasta situatie.
  Stiti o solutie pentru rezolvarea aceastei situatii?

  Astept sa-mi raspundeti,
  Multumesc

  • Poti sa le scrii din aplicatie: meniul “tablou de bord” iar in partea dreapta sus ai o iconita cu semnul intrebarii care deschide centrul de ajutor, de unde poti initializa si o conversatie chat.

 173. Nu stiu daca cineva a mai scris despre asta dar, MARE ATENTIE LA topup-urile cu cardulde credit Unicredit.
  Pe 29.08 am facut top-up de 100 de lei de pe cardul de credit, si pe 29.08 tranzactia a fost procesata cu aceeasi suma 100 de lei, dar pe 02.09 am primit un mesaj ciudat de la unicredit:
  “Draga client, afla detalii si informatii importante cu privire la tranzactiile de tip transfer credit efectuate cu UniCreditCard pe http://www.ucfin.ro/transfer-credit
  Am intrat pe site si am citit conditiile :
  Conform contractului de card de credit, tranzactiile de tip transfer credit sau crearea de depozite catre/ la un furnizor de servicii ce are ca scop conversia transferurilor in numerar, sunt incluse in categoria tranzactiilor Quasi-Cash/Unique si au urmatoarele caracteristici:
  Nu beneficiaza de perioada de gratie
  Sunt purtatoare de dobanda (26,99%/an)
  Reduc din valoarea absoluta a limitei de utilizare numerar (40% din limita de credit)
  Nu sunt incluse in Programul de Loialitate disponibil pe http://www.ucfin.ro
  Nu sunt incluse in Programul Plata in Rate Egale (PRE) disponibil pe http://www.ucfin.ro
  Nu au comision aferent tranzactiilor Quasi-Cash”

  Am achitat suma de 100 de lei, si am sunat la banca pt a le cere detalii despre acest mesaj si despre comisioane/costuri la top-up,(si mi le-au confirmat pe cele de mai sus).

  Le-am comunicat ca modificarile nu au fost comunicate clientului inainte, si deci nu trebuie sa fie comisionat la orice tranzactie pana la aducerea la cunostinta.
  Am primit extrasul bancar ieri, si bineinteles ca apare dobanda
  Au gasit o portita sa impuna un cost suplimentar (dobanda)….
  Asa ca mare atentie cu top-upurile de la Unicredit

  • Exact aceeași e și părerea Banca Transilvania despre alimentările Revolut de pe cardul de credit. Într-un fel mi se pare normal. În schimb pe cardul de debit acum Unicredit nu mai are dublă conversie.

  • Meniul Plăți – Conturi Bancare – Adaugă cont bancar și apoi vei putea selecta contul către care dorești să transferi.

 174. Intentionez să deschid cont Revolut pentru niste operațiuni standard.
  Am cont si card debit în lei la BRD. Să transfer in Revolut lei. Să fac conversia în Euro la Revolut pe care să-i transfer într-un cont bancar din Grecia (nu are cont Revolut). Poate funcționa avantajos? (comisioanele băncilor sau WU sunt mari) Mulțumesc!

 175. mulțumesc pt. raspuns….. la meniu Plati nu am conturi bancare, am adauga beneficiar, am facut acest lucru, am completat toate datele beneficiarului si mai departe ma trimite într-o feresasta cu mesajul “Autorizează pt. a putea continua”, insa nu am niciunde optiune de autorizare si mai departe de punctul acesta nu pot trece…

 176. Mi’am comandat cardul Revolut de pe un nr. de telefon din România, dar urmează să ne stabilim în Germania. Probabil nu voi putea folosi numărul de România şi voi face un abonament acolo. Întrebarea este voi putea folosi contul actual pe noul număr de telefon?

  • Da, dar sa le scrii si la suport. Ai in aplicatie si optiunea de a schimba numarul de telefon.
   Contul meu Revolut a fost deschis pe vremea cand locuiam in Danemarca, intre timp m-am mutat in Romania si fara niciun fel de probleme mi-am schimbat adresa.

 177. Salut,

  te rog sa imi spui daca exista limita de plata de pe revolut, am de facut o plata on line care depaseste suma maxima admisa de pe cardurile bancare (BT) . Pot plati 2900 lire ?

 178. Vă cer o părere! Am cont și card Revolut. Copilul meu locuiește înafa tării. Nu are card Revolut. Îl mai ajut cu bani. Ar fi bine să scot al doilea card și să i-l trimit, ca să-l folosească? În principiu eu voi face Top-up aici și el extrage convertit în moneda țării respective. Aștept o părere! Mulțumesc foarte mult!

  • În teorie ar trebui să funcționeze, mai cunosc părinți care au făcut un card Revolut pe numele propriu și apoi l-au oferit copiilor (și îl folosesc și ei în paralel), cu setarea unei limite. Astfel părinții știu și ce cumpără ăl mic.

   La fel mă gândeam și eu să îi dau meșterului un card cât renovează, să îi setez o anumită limită, etc. Acum nu știu dacă Revolut ar avea vreo protecție bazată pe geolocație (ex tranzacții offline în țări diferite în aceeași zi).

 179. Buna ziua
  Cel mai bine (dacă este major) ar fi sa își facă cardul lui propriu.
  Pro:
  -Transferurile se fac instant (Revolut-Revolut) și puteți transfera direct in moneda dorita (dacă exista in lista celor 30 valute).
  -In cazul in care i-ar rămâne cardul blocat într-un bancomat, nu ar avea cum sa îl recupereze ulterior pt ca nu ar fi titularul (dăca este cardul pe numele dumneavoastră )
  Contra:
  -N/A 🙂
  O zi buna

 180. Salutare, mi- am comandat un card standard in Anglia pentru care trebuie sa platesc taxa de livrare standard. Intrebarea este cum se face plata pentru livrare? La curier sau se vor retrage din cont?

 181. Pentru cei care doresc sa converteasca din lei in euro, inclusiv pentru business, eu recomand transferwise all the way. Au cont in Raiffeisen, deci costuri minime. Pentru a converti 1000 euro, taxa e undeva la 23 de lei.

 182. Ajutati-ma și pe mine, nu am făcut prima plata cu cardul fizic și acuma de e cate ori încerc să plătesc cu el, zice pe pos că e blocat sau invalid, ce trebuie sa fac. Mulțumesc.

 183. Am cardul Revolut de ceva timp si nu mi-a facut probleme până acum.Am incercat sa transfer niste bani acum 2 saptamani de pe Revolut pe un CEC Bank credit si banii au fost extrase de pe card dar nu au ajuns la destinatar..E vorba de 480 de lei..Și încă o problemă,am plătit cu cardul un uber,șoferul anulare cursa iar banii au fost extrasi din cont fără să primesc serviciul pentru care am plătit.Ma puteți ajuta cu niste răspunsuri va rog?Cum imi pot recupera banii?

 184. Salut, legat de suport am avut o eroare in aplicatie si am comandat un card fizic initial de 2 ori, a fost platita suma de 28 lei, am sters cardurile si am solicitat info pe chat pt restituire suma, am fost ajutat de catre un consultant si in 5-10 minute au reversat suma pe cont, totul ok, pana acum sunt multumim cu aplicatia si cu suportul lor, dar este prima oara. Din pacate Mastercard nu ofera ,doar Visa.

 185. Eu am Visa la BCR si fac o conversie ciudata si totusi corecta. Exemplu: la 500 de lei urcati pe Revolut, peste 2 zile cand apare extrasul de cont, imi ia ori 500.45 lei, ori 499.08 Deci se intampla sa raman chiar cu bani. Dar diferenta este infima.

 186. Buna ziua, tocmai ce mi am facut un card Revolut.. si vreau sa trimit niste bani (de exemplu 300£)de pe Revolut(eu fiind in uk) pe un cont din Romania (ING)… Cate zile dureaza transferul? se percepe vreun comision? Mentionez ca n prexzent folosesc Transfergo…
  Multumesc!

 187. Mi-a sosit cardul Revolut. Cum procedez ? Am citit ca pt activare trebuie facuta o acizitie cu acesta introducand cipul pt citire si pin. Am procedat asa dar de fiecare data imi respinge plata. Am pe el cei 50 lei plus inca 95 care au fost transferati in Revolut la comandarea cardului. Cum procedez ?

 188. Salut! Cum as putea sa-mi descarc aplicatia Revolut pe un alt telefon Android. Celui vechi pe care era descarcat Revolut i s-a dus ecranul a.i. nu reusesc sa dezinstalez aplicatia de pe el pentru a o reinstala pe noul telefon. Nu gasesc nici o sursa de suport clienti! Multumesc!

 189. O instalezi pur si simplu pe noul telefon. Si introduci datele de conectare pe care le aveai si pe calalalt telefon. Eu o am instalata pe 2 telefoane si functioneaza.

  • Începe cu un logo-out și relogin în REvolut, restart al telefonului, eventual ștergerea cache-ului aplicației și dacă tot nu vrea – un reinstall al aplicației Revolut.

 190. Salut.si eu patesc ceva de genul.folosesc din 2016 revolut si e prima data cand patesc ca: mi-am schimbat telefonul si mi-am instalat aplicatia pe telefonul nou,am primit email de confirmare si ma trimite la pagina de autentificare cu selfie si nu pot sa imi fac selfie.am patit la fel pe 2 telefoane difetite.deci nu e problema cu telefonul….am deschis o sesizare online,am gasit pe net si printr-o firma inermediara am deschis un caz….

 191. Ce se întâmplă dacă am făcut transfer de bani si nam avut fonduri pe card, am intrat pe minus? De ce au dat accept transferurilor daca nu am avut fonduri?mentionez ca am vrut sa văd dacă ami accepta sa intru pe minus, dar se pare ca a luat de la altcineva din cont fără sa dea accept persoana respectiva,

  • Pare mai degrabă o scăpare a sistemului. Cel mai probabil ai intrat pe minus și când vei face top-up se va diminua valoarea minusului.
   De câți bani e vorba?

 192. E vorba de vreo 5000lei,nu asta ma deranjează ci faptul ca a luat de la altă persoana bani din cont, desi nici no cunosc si acum acea persoana ma contactat si spună, deci eu doar am făcut un transfer sub ideia de a intra pe minus si a da înapoi când intra salarul deci cand plec in Londra înapoi la muncă, problema e ca nu știu ce pot sami facă, mentionez ca dau înapoi când intra salarul

  • Nu reușesc să înțeleg cum ai reușit să transferi fonduri de pe contul altcuiva. Cum te-a contactat persoana respectivă? Că tu presupun că ai făcut transferul din contul tău al aplicației Revolut.

 193. Da din contul meu, persoana e cunostinta dea celui care mia făcut cardul, deci prin mesinger ma sunat, da de pe telefon am făcut transferul deci precizez ca nul cunosc personal, e cunostinta cu șeful meu din anglia, mia spus ca la momentul candia făcut cardul mia trimis 10lire sa poată face cardul, dar eu nu am avut pe telefon făcut Internet banking, deci nu am date despre card sau persoana in fapt, iar eu am trimis de pe telefonul meu bani sotiei deci asta ma baga in boale

  • Cred că tipul are datele mele pe tableta si a văzut ca am retras niste bani pe minus si cea zis sa facă niste bani si sa zica ca ia luat lu ăla din cont,nu mia arătat nimic doveditor ca miar fi intrat bani de la ăla plus ca era evaziv la intrebarile mele, deci ce te mai întreb încă o dată e, daca am trimis cu contul meu sotiei, care sunt posibilele Probleme, ati mulțumesc din suflet

 194. Poate când a fost creat contul, a fost atasat cardul altei persoane ceea ce nu e normal.
  Dacă in aplicație ai făcut topup și apoi plata,practic ai furat banii altcuiva.
  Dacă e așa cum spun eu mai sus, fa bine și da-i banii imediat înapoi sa nu ajungi pe la poliție.
  Elimina ulterior cardul altei persoane din contul tău.

 195. Nu am alt card adaugat, singurul lucru a fost ca mia trimis 10 lire,cand lam făcut, doi la mâna cardul nui apartine acestei persoane e pe alt nume deci nui al lui, si la contul meu nu am nici un alt card decât HSBC al meu,

 196. Simplu am dat la transfer bani, am băgat datele cardului sotiei si am trimis bani moment in care mia specificat – 1000 leisi tot așa după care la câteva ore a intrat bani, fara nici un alt efort, eu am banuit ca ma baga pe minus, deoarece la transferuri I Arata cu minus suma trimisa

 197. Nu are sens ce spui. Nu se pur transfera bani prin card, ci într-un cont. Banii doar se extrag de pe card. Deci reia mai cu concentrare exact ce ai făcut buton cu buton. Separat, de problema actuală, ce naționalitate ești?

 198. Ok, eu nu mai intervin ca nu ne înțelegem. Deci ce ai spus nu are sens. De aceea ți-am cerut să spui pas cu pas fiecare buton pe care ai apăsat. Și dacă ești român, atunci vorbește română, nu îți mai bate joc de limba natală.

  • Guys, situația este puțin ciudată și o să fac puțină curățenie în comentarii. Nu înțeleg nici eu ce s-a întâmplat, Alin, cel mai bine intră în contact cu Revolut și sfătuiește-te cu ei ce s-a întâmplat. Eu am înțeles că totuși suma retrasă a fost de pe contul tău (de bancă), care poate e cu overdraft, nu dintr-un alt cont, al unei persoane, cum inițial ai susținut. Nu doresc să poluez acest topic cu această problemă care pe lângă că e ciudată, pare și foarte punctuală.

 199. Salutare!!
  Am alimentat contul Revolut cu peste 50 000 usd in decursul unei luni calendaristice si toti banii i-am transferat ulterior in contul de trading.
  Mentionez ca nu am folosit Revolut pana nu am vazut la o cunostinta functia de Trading si practic special pentru asta l-am facut.
  Nu m-am informat prea bine ce inseamna acest Revolut si acum constat ca nu este foarte ok reglementat, eu am crezut initial ca este o banca practic.
  Ideea este adaca acum doresc sa retrag de pe contul de trading suma si sa ii transfer in contul meu de euro/lei de la Banca Transilvania este posibil sa am probleme?
  Pentru ca este o suma marisoara si azi am citit pe mai multe bloguri ca multora le blocheaza cardul si nu isi mai vad banii ulterior?
  Stie cineva care e procedura corecta?
  Au vreo reprezentanta in Romania? Un birou oficial? Etc?

  • Din principiu nu dau sfaturi pe sume atât de mari, pentru că personal nu rulez atât de mult.
   Au fost povești cu sume blocate temporar. Totuși, astea sunt din auzite, iar de regulă ce e din auzite nu înseamnă că ajunge toată povestea.
   Există niște oameni care se ocupă de Revolut în România, dar un birou fizic de relații cu clienții nu.

 200. Buna ziua,
  Intampin o problema cu contul Revolut. Cand am instalat aplicatia, am comandat si cardul aferent. Cardul nu a venit si contul nu am putut sa-l folosesc. Am comandat al doilea card. Contul am reusit sa-l folosesc pentru plati. Cardul tot nu a venit. Am comandat al treilea card, care a sosit in 30 iunie. Problema mea acum este ca am ramas cu cel de-al doilea cont (functional), nu stiu cum sa renunt la el si nu stiu cum pot alimenta contul asociat cardului care il am. As dori sa raman doar cu cel de al treilea cont, la care am si cardul asociat. Ma puteti ajuta cu vreo informatie? Multumesc de colaborare.

  • Dacă vă logați cu un singur nume de utilizator/nr de telefon, toate conturile de card se alimentează din același cont. Dacă e cazul acesta, pur și simplu blocați/ștergeți cardurile din aplicație pe care nu le folosiți.

 201. Buna ziua.Am actualizat setarile telefonului si nu mai pot sa folosesc aplicatia de pe telefon.Am incercat de nenumarate ori sa introduc numarul de teelfon si parola(uitata), am trimis selfie, etc..si nimic..tot nu pot sa accesez aplicatia..Cui trebuie sa ma adresez

 202. Salut.
  Am cont la o banca daneză dar și cont revolut in Danemarca. Vreau să trimit bani/lei in România,in cont Raiffeisen, direct din app revolut. Ști cumva daca se aplica comision?

 203. Salutare
  Am citit întrebările dar nu am găsit cum poți face plati cu un card de debit virtual. Pentru a face o plata on-line îti trebuie nr.card/cvv și pin. Mă duc in aplicația revolut la secțiunea carduri/acțiuni card/afișează detaliile cardului, Apas aceasta optiune insa nu i.mi afișează nimic asa cum i-ai afișează la cardul de debit. Mă poți îndruma?…având în vedere experiență ta mai veche cu revolut.

 204. Buna ziua. Am o intrebare si poate cineva sa ma ajute cu un raspuns concret?
  Am un card Revolut deschis de anul trecut. In curand voi lucra intr-o tara din Orientul Mijlociu si doresc sa aflu, daca dau detaliile contului de dolari de pe Revolut lor, vor putea sa-mi vireze salariul in contul Revolut sau imi trebuieste si un cont deschis in RO ? Va multumesc anticipat

  • Răspunsul concret este că da, vor putea să vă vireze salariul în contul Revolut. Personal însă nu aș face asta, în ultima vreme Revolut a avut tot felul de blocări temporare sau permanente de cont sau cerințe de documente justificative pentru diverse venituri.
   Părerea mea este că mai bine pentru salariu oferiți un cont de la o bancă, din care să alimentați în Revolut pentru varii cheltuieli sumele necesare. Acum decizia este la dvs. Se poate, dar eu nu aș risca.

 205. salut, am nevoie de ajutor…mi-am pierdut cardul de brd si, avand bani pe el, de teama am transferat banii in revolut…ok….mi-am refacut cardul de brd, are alta serie scrisa pe el…cum transfer banii din revolut in brd….stiu ca la inceput, cand am deschis revolut, am introdus undeva seria de la cardul de brd…ar trebui sa pot schimba seria aia…cum?…

 206. Salut,am si eu o mica problema,daca ma poti ajuta. Am activat planul premium,am crezut eu ca pentru o luna, neintelegand ca se va activa dupa aceea luna de luna si acum am ajuns in imposibilitatea de a mai plati acea taxa wi nici pe cea de reziliere nu mi-as dori sa o platesc pentru ca nu am de unde momentan si nu as mai vrea sa fiu taxat luna de luna cu cei 30 de lei si acum soldul este pe minus.. acum intrebarea mea este,ce se intampla daca soldul va continua sa fie pe minus de acum si nici nu as vrea dupa aceea sa platesc din urma lunile nefolosite …ce as putea sa fac?
  Multumesc anticipat!

  • Nu îmi dau seama ce ai putea să faci, probabil va trebui să plătești toată restanța dacă vei dori să mai folosești Revolut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*