Mi-am făcut card Revolut pentru plăți internaționale și pe internet

Revolut
Revolut

Una dintre supărările mele este conversia valutară atunci când vine vorba de plăți cu cardul extern sau pe internet, mai ales în cazul biletelor de avion. Uneori, ajungi la un curs RON – EUR care te duce aproape de 5 lei pentru că unele bănci practică, de exemplu, o conversie inițială RON – EUR la un curs extrem de prost (mascat aici pe tab-ul curs standard), apoi la un curs la fel de prost, fac transferul, de exemplu, din EUR în USD.
Dar hey, retrageri gratuite la ATM-uri oriunde în lume, nu-i așa? Ce glumă bună, mai ales când ai două cursuri paralele.

Nici nu vreau să știu câți bani mi-a luat banca din conversia valutară până să îmi fi făcut contul în Danemarca la Danske Bank, asta deși, precaut, mi-am făcut la ei un cont din România de EUR, pentru a avea un curs mai aproape de normalitate.

Eh, dacă pentru transfer de bani în țară am început să folosesc TransferGo, am avut nevoie și de o soluție mai convenabilă pentru a putea jongla între monedele pe care le folosesc, fie acasă, fie prin călătorii, fie pur și simplu pentru comenzi online.

Soluție

Așa am ajuns la Revolut.

Ce este Revolut?

Practic, aș putea să îi spun că e o aplicație de tip PayPal, diferența este că pe lângă faptul că ai un cont virtual, primești și un card bancar (virtual sau fizic).

Poți avea un card virtual sau unul fizic

Poți avea în aplicație un card virtual, care are număr, serie, este emis de Mastercard, dar nu ajunge să fie livrat. Este ideal, de exemplu, pentru plăți pe internet.

Personal am optat pentru un card livrat și fizic, ca să pot face cumpărături zilnice cu el.
Primul card fizic este gratuit, dar plătești o taxă de livrare de aproximativ 5-6 EUR (25 lei în România).

Poți retrage și de la orice bancomant cash, dar suma limită este foarte mică, până în 1.000 lei/lunar. Nu este un card bun pentru retrageri de numerar, decât pentru sume mici, ocazional (aș spune bani de taxi). Chiar nu aș recomanda retrageri cash – pentru că comisionul perceput îl întrece pe cel câștigat prin conversia valutară.

Tehnic vorbind, este tratat ca un card prepaid, doar că are atașat un nume pe el. Nu este însă nici o diferență față de un card de debit în utilizarea zilnică.

Marele avantaj vine prin cursul valutar

Partea frumoasă este că ai parte de un curs valutar foarte bun, calculat la cursul interbancar, mult mai mic decât cel practicat de exemplu de către bănci. Astfel faci economii consistente, mai ales dacă alimentezi cu RON și cheltui în USD sau EUR. Sau vreo altă valută exotică.

Practic, cum eu folosesc mai multe monede, pot să încarc contul cu coroane daneze și să le convertesc imediat în lei, iar în țară să plătesc în lei – cu un singur card.

Pe contul gratuit, practic ai tranzacții între monede echivalente de aproximativ 20.000 lei lunar/gratuit. Adică schimburi RON – EUR – USD, în orice variantă. Mă aștept ca limita aceasta, totuși, să o ridice, dar pe de altă parte – (din păcate) nu simt că am nevoie de mai mult.

Nu ai cont IBAN în lei, dar poți face plăți către un cont IBAN. Și poți să ai IBAN în EUR.

Revolut nu este o bancă, așadar nu ai un cont IBAN în lei. Nefiind o bancă, cred că poartă și riscurile uzuale ale unei aplicații, am văzut că au mai avut situații în care nu funcționau plățile, dar pentru o soluție de plată de tip on the go pare să fie excelentă.

Nu plănuiesc, de exemplu, să țin pe cont mai mult de echivalentul a 500-1000 lei, practic pentru cumpărăturile lunare, asta când nu călătoresc. Probabil folosit mai mult atunci când am nevoie de mutat rapid bani dintr-o valută în alta, la cumpărături.

Desigur, și pentru bilete de avion pe viitor, că din păcate condițiile pentru cardul de credit pe care îl foloseam s-au schimbat.

UPDATE: De curând poți avea cont IBAN în EUR. Este găzduit în Marea Britanie și se activează instant.

IBAN Revolut EUR

Poate deveni un portofel virtual

Ce îmi place în Danemarca este că în 6 luni nu cred că am plătit de mai mult de 5 ori cash. Zilele trecute am plătit prima dată cash la supermarket, că aveam niște monede rămase de la spălătorie.
Și nu am necesitate pentru că acolo folosesc la magazine cardul, iar pentru plăți între prieteni pentru note de plată există aplicația MobilePay care este sincronizată cu banca și ai tranzacții instante, folosind fix numărul de telefon. Este mai simplu, mai genial și mai util decât vă pot explica. Un fel de BT Pay lansat recent de Banca Transilvania, dar acceptat pe mai multe bănci și cu focus pe transferuri între utilizatori – nu neapărat pe plăți la comercianți.

Iar Revolut ar putea face aceeași chestie, dacă ar fi adoptat la scară largă. Practic, trimiți bani instant. Sigur, veți putea spune că și prin aplicațiile băncilor faci același lucru. Exact. Dar nu este la fel de simplu, ai contul IBAN, practic aici pui suma, selectezi din lista de contacte și dai send money.
Înțeleg de ce Facebook prin Messenger vrea o felie din zona asta. Este cu un potențial uriaș și indiscutabil este viitorul plăților. Nu ai nevoie de criptocurency când defapt poți deja să digitalizezi aproape complet cash-ul.

Aplicația este extrem de interesantă

Pe lângă funcția de transfer bani instant către alte persoane care folosesc Revolut, aplicația este foarte interesantă.
Oferă posibilitatea de a avea niște statistici interesante, îți arată split-ul de cheltuieli și cât ai cheltuit pe luni sau all time la fiecare comerciant sau în fiecare țară.

revolut 1 revolut2

Ca orice lucru bun, are câteva dezavantaje

Pentru a putea face un card e nevoie de o alimentare inițială cu 250 50 lei (în România). Unii spun că ar fi mai puțin, dar zic eu că ar fi bine să fiți pregătiți. Oricum banii se pot cheltui imediat ce i-ai alimentat și ai numărul de card (emis imediat după verificarea identității – chestie de zeci de minute).

Cardul ajunge să fie livrat în aproximativ două săptămâni dacă optezi pentru cel fizic, dar cel virtual este gata de a fi folosit imediat ce ai identitatea verificată (upload de un document și un selfie).

Multe discuții legate de faptul că întârzie livrarea în România, cardul fiind livrat prin Poștă, în cutia poștală.

Și am citit foarte multe recenzii negative legate de customer support-ul aplicației. Este o părere larg acceptată că produsul este foarte bun atâta timp cât nu ai nevoie de serviciul clienți.

De aceea, recomandarea mea este să îl folosiți punctual pentru tranzacții zilnice sau pe internet în monedă străină.

Câteva update-uri după ce am folosit mai mult cardul Revolut

Am trecut pe premium

Revolut-card-premium-livrare

Motivele ar fi două.

Am pierdut cardul inițial, ceea ce a făcut să am nevoie de un nou card. Din păcate, taxa de emitere pentru al doilea card de 27 lei + taxa de transport rapid 54 lei mi s-a părut cam mult. Dacă ai cont premium, livrarea rapidă este gratuită și poți avea două carduri.
Premium costă aprox 29 lei/lună sau 299/an. Atenție, când faci premium pare că te obligă să rămâi premium un an.
De asemenea, aveam nevoie de o soluție pentru a transfera rapid bani din contul de DK în cel de RO. Am trimis către Transfergo de două ori un act de verificare a adresei, nu am auzit de la ei înapoi, așadar nu mi-am bătut capul. Transferwise este ceva mai scump.
Cu Revolut pentru transferuri bancare nu plătesc nimic iar cursul este foarte OK.

Creșterea limitei de la 800 lei la 1600 lei pentru retrageri de la ATM este iarăși binevenită, doar că nu cred că voi profita de ea.

De asemenea, asigurarea de călătorie oferită prin pachetul premium este ceva foarte binevenit. Așadar, cei aprox 300 lei plătiți pe premium se vor amortiza în câteva luni. Iar dacă mai cumpăr online din străinătate vin amortizări și de acolo, practic scopul produsului.

Cardul bancar care a venit cu pachetul premium mi s-a părut un plastic ieftin. Numărul de card este tipărit pe spate, probabil din motive logistice. Arată cumva diferit de restul cardurilor pe care ai toate detaliile cu privire la expirare și număr pe față.
Am ales varianta gri, deși recunosc că mă tenta și varianta roz.

Card-Revolut-Premium-MasterCard

Livrarea premium este foarte rapidă. Am comandat cardul luni, miercuri a ajuns în țară prin DHL.

Atenție la British Bank Holidays – zilele nebancare nu sunt cele din România

Înainte de Paște am vrut să transfer niște bani în contul de ING, așadar am optat pentru un transfer.. parcă joi. Mi-a dat estimat de livrare miercurea următoare, așadar mi s-au aprins niște beculețe. Doar ce era Paștele în Marea Britanie. Scris repede pe chatul de suport cu rugămintea de a anula transferul și am scos cash de la ATM.

Atenție la retragerile cash de la ATM și opțiunile oferite de bănci

ING nu mi-a acceptat la un bancomat cardul, ceea ce a fost destul de dubios. Voi mai încerca când voi avea ocazia. Nu prea îmi place ideea că unele bănci nu ar accepta aceste carduri.
Așadar m-am îndreptat la un BRD.

Am vrut să scot cash, și am avut două opțiuni. Am rămas un pic mindblown, dar repede am făcut conexiunea la un articol de pe blogul Revolut în care aceștia avertizau asupra faptului că băncile ar dori ele să facă conversia valutară. Dar când am lei în contul Revolut și vreau să scot lei, nu e nici o conversie. Așadar alegeți moneda locală pentru cursul Revolut.

Conversie-valutara-Revolut

Scuzați poza mizerabilă de mai sus, dar bătea soarele pe bancomat.

Pierderea cardului

Mi-am pierdut cardul fizic inițial, dar cu toate acestea l-am mai folosit online după pierdere. Doar aveam grijă să fie mereu blocat când nu îl foloseam.

După ce am raportat în aplicație cardul pierdut, acesta a dispărut din aplicație. Dacă l-aș găsi aș putea să îi dau re-link.

(nu câștig nimic din acest articol, dar îmi place statistica, de aceea unele link-uri vor părea de tip affiliate)

Limitele de top-up

De ceva vreme mă confrunt cu o limită de top-up de pe cardul ING în EUR. Nu înțeleg de ce, dar nu pot încărca cu mai mult de 2.000 lei de pe cardul de EUR (nu am încercat cu cel de RON).

Cum încarci cardul Revolut?

Pentru că în comentarii apare destul de des întrebarea aceasta, haideți să o lămurim un pic mai mult.

Ai două opțiuni principale de încărcare a contului Revolut:

 • transfer bancar, exact cum faci o plată din internet banking spre un cont. Nu recomand această variantă pentru că ai comision de plată de la bănci și durează până se efectuează plata.
 • plată online. Din aplicația Revolut ai opțiunea să faci top-up, exact o plată online, suma fiind disponibilă imediat în contul Revolut. Îți folosești exact cardul tău.

Ar mai fi și varianta ca cineva să îți transfere din contul propriu Revolut. Este extrem de simplu să faci transfer către un alt utilizator de Revolut, practic doar din numărul de telefon faci asta.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!192 Comments on Mi-am făcut card Revolut pentru plăți internaționale și pe internet

 1. De acord cu tot ce ai scris, il folosesc in UK. Suma ceruta de ei pt a emite cardul fizic imi apare ca fiind £10 sau 50 RON. In UK (nu stiu daca se aplica si in alte parti) as mai mentiona la avantaje:
  – posibiliatea e a avea conturi in 130 de valute printre care si RON
  – poti avea mai multe card-uri atasate la acelasi cont
  – suport pentru Android Pay (poti plati cu el, dar il poti si alimenta cu Pay)
  – posibilitatea de a cumpara BTC, LTC si ETH
  – asigurare pt telefon cu screen&liquid damage covered (OnePlus 5T £0.88/week, £27 excess)
  – asigurare de calatorie (pe baza de geolocatie, £0.99/zi, poti adauga si prietenii pe ea)

  Exista si un cont Premium cu £6.99/luna cu mai multe beneficii, dar nu este necesar.

 2. Si o intrebare: ai reusit sa transferi RON dintr-un cont in lei din Romania in contul de RON Revolut? In cazul meu contul IBAN pe care mi-l pun la dispozitie este la o banca germana si are 22 de caractere, iar ING Romania imi spune ca codul IBAN nu este complet (cel romanesc are 24 de caractere).

  • Nu am încărcat personal cu RON, dar știu alte persoane care au încărcat cu RON folosind cardul românesc (inclusiv de ING).
   Nu înțeleg de ce ai vrea să transferi prin IBAN și nu prin card, având în vedere că procesarea plății prin card e instantă, pe când plata prin transfer banca durează, mai ales că este o plată internațională și costă suplimentar minimum 10 EUR.

  • Sa spunem ca cineva trebuie sa imi transfere o suma in lei direct in contul de Revolut, deci nu am acces la card-ul respectiv… anywaym suma nu e mare, era mai mult un experiment. Mi-a scapat treaba cu transferul international, deci da, nu mai are rost sa incerc. Multumesc.

  • Pentru a face lucrul acesta trebuie sa faci plata in valuta unde valuta este RON. Am patit si eu la fel la BT. Printre altele a trebuit sa vb cu ei sa imi activeze RON pentru plata in valuta, pentru ca nu imi aparea acolo.

  • Nu poti transfera LEI din cont ING in cont Revolut RON.
   Insa daca ai un card atasat la contul de lei de la ING, poti face topup.
   Banii ajung instant.

 3. Foarte interesanta solutia asta pentru plati in alte monde.

  Totusi, alimentarea cardului cum o faci, printr-o plata online cu cardul? In cazul asta ING-ul considera tranzactie internationala si pentru o plata in lei iti face dubla conversie (lei -> euro si euro -> lei). Astfel beneficiu cursului de schimba se pierde la alimentare.

  Tu cum ti-ai alimentat cardul si ce comisioane ai platit pentru asta?

  • Da, alimentarea este printr-o plată online simplă cu cardul.
   Nu am auzit vreodată ca ING să facă dublă conversie pentru plăți cu cardul în RON, fie ele externe. Poți să-mi dai mai multe detalii? Adică dacă încarc cu 500 lei, mă aștept să am 500 lei și în ING, fiind plată în RON.
   Menționez însă că eu încarc acest cont folosind un card de altă monedă.

  • Nu e adevarat ce afirmi. Poti face topup direct lei folosind un card in lei. Nu exista nici o conversie si nici un commission. Ulterior, in contul de Revolt poti converti acei lei in orice moneda doresti insa aceasta conversie nu are nici o legatura cu topup-ul.

 4. Dubla conversie am patit-o o data, cand mi-am luat un telefon de pe gearbest, sau un site de genu.

  Plata am facut-o cu cardul in lei, si am observat ca suma debitata a fost cu aproximativ 60-70 de lei mai mare decat cea ceruta initial. Uitandu-ma pe extrasul de cont am vazut dubla conversie de care iti spuneam (lei-euro si euro-lei).
  Am contactat serviciul clienti de la ING iar raspunsul lor a fost ca e considerata tranzactie internationala, iar acestea se fac doar in EURO, de aici si dubla conversie.

  Ce mi se pare foarte ciudat e ca mi-au returnat diferenta de bani rezultata din conversie, deci am platit doar suma solicitata initial, si mi-au spus sa nu mai fac plati internationale in lei 🙂

  Nu stiu cat de legal e ce fac ei, din moment ce mi-au returnat banii…

  • Au scos dubla conversie cei de la ING pentru platile in valuta cel putin. Si eu mi-am luat-o in urma cu ceva ani cand am comandat un OnePlusOne si m-au scuturat de 140 lei.
   Legat de Revolut, pana la urma ti se ofera si un cont IBAN in cazul in care vrei sa pui bani pe card printr-un transfer bancar sau nu?

  • Momentan nu ai un IBAN al tău, poți să transferi în IBAN-ul lor și îți vor credita în cont.
   IBAN-ul este străin, deci atenție că e un comision de minimum 10 EUR de la bancă. Cam așa arată meniul cu instrucțiuni din app pentru încărcare prin transfer bancar, ca să îți faci o idee.
   Pentru sume mici nu rentează să încarci prin transfer bancar. Singurul mod pe care îl văd eu avantajos este să alimentezi prin cardul bancar – simplu, ca orice plată online.

 5. Folosesc revolut de ceva timp. Pana acum am facut top up in RON de 2 ori prin plata direct cu cardul debit BancPost. Insa banca a facut conversie ron-eur, cel putin asa imi apare in internet banking, astfel la 1000 de lei top up, mi-a luat 1012 lei de pe card. Desi oriunde citesc la Revolut sau intreb la customer service, ei zic ca top up in RON este posibil fara fee. Stie cineva de ce imi face totsi conversia?

  • BUNA ZIUA,

   la fel am patit si noi cu transfer din Unicredit. Ati reusit sa aflati daca e normala aceasta conversie sau noi nu procedam bine?

   multumesc

 6. Nu e adevarat mitul legat de serviciul clienți. Sunt foarte profi si rapizi in rezolvarea problemei, asa ca nu credeti gurile rele.. apropo e mai ok sa astepti la telefon 15 minute sa-ti raspunda banca, sau 1 minut sa iti raspunda revolut pe chat?

 7. Mi-am facut si eu cont, ami mult pentru a transfera RON in contul de aici de EUR. Pana acum sunt multumit ca nu platesc niciun fee, dar cursul de schimb e ceva mai mare ca cel oficial (4.70 vs 4.65). Pentru cheltuielile zilnice voi ramane insa la N26, ofera aceleasi functionalitati (statistici etc) dar in plus au licenta bancara.

 8. Mi-am facut si eu un cont pentru ca am bani care vin in Paypal ocazional si dureaza cam 3 zile minim sa-mi intre in cont ING si cu ceva taxe. Vreau sa vad daca in revolut ajung mai repede si mai multi, mai intai. Apoi iau nimicuri de pe Aliexpress si iar e o tema de cercetare, daca sunt mai apropiat de suma de pe site la plata sau nu. A treia tema e asigurarea mobilului: ok, o faci, dar cum iti recuperezi banii in caz de catastrofa? La noi se poate asigura doar daca e nou, aici cum e? Si poti asigura un mobil chiar daca nu ai acte pe el? Gen l-am luat sh si nu e nimic pe numele meu sau nu am nici macar factura originala? Unde te poti lamuri cu astea? Si ultima, nu am decat card virtual si din cate am inteles numarul se schimba de la plata la plata. Cum fac sa imi ramana constant, acelasi numar?

  • Nu sunt sigur cum funcționează asigurarea pentru telefonul mobil.
   Cât privește numărul cardului – nu, acesta rămâne la fel, îți este emis ție. Au avut săptămâna trecută o promoție prin care puteai comanda cardul total gratuit și în format fizic (și e un card ca oricare altul, contacteless dar și cu chip).

  • 1. tot cam 3 zile dureaza sa intre de pe PayPal… e de la ei 😛
   2. Am cumparat online ceva din Romania, dupa care am dat cancel si cand mi-au facut refund am primit cu 7 pence in plus
   3. “You can make a claim either online or via the phone directly with Simplesurance. You can find the contact details in the Revolut app or the confirmation email you receive as soon as you activate your insurance. Go to the ‘More’ tab on the main navigation bar of your app, tap ‘Insurance’, select your mobile insurance, and press ‘Get help’.”

  • Cactus, aoleu, nu mai trage bani din Paypal in contul ING. Au un comision de conversie valutara care te priveaza de 60-70 de lei la fiecare retragere de 500 USD. Au adaugat prostia asta prin 2014 parca, brusc primeam mai putini bani. Asa ca m-am dus la BT, mi-au zis ca ei nu au acest comision si asa a fost, la BT primesti banii la cursul (sau f apropiat) de cursul BNR.

   Am mai incercat acum cateva luni o tranzactie la ING sa vad daca au scos mizeria aia de taxa si nu au scos-o, tot mai putini bani am primit.

   Deci recomand Paypal – BT sau orice alta banca_care nu are comision de conversie valutara. Poate Revolut nu il va avea, dar altfel, primeste sfatul meu de om batran 🙂

 9. E foarte ok suportul, mi-am facut cont ieri la ei si am avut nevoie de doua ori la suport:

  1. nu imi luase recomandarile prietenilor care s-au inregistrat ca sa pot cumpara crypto – s-a rezolvat la suport
  2. am citit aici la tine pe blog ca vine cardul cu Posta Romana si m-am panicat, ca eu am dat adresa cladirii de birouri unde lucrez si stiam clar ca nu ma suna nimeni de la Posta. Am aflat de la suport ca vine cu DHL si nu trebuie sa ma panichez.

  In primul caz mi-a raspuns cam intr-o ora. In al doilea aproape instant.

  • Da, am avut și eu nevoie să apelez la suport zilele trecute, să schimb țara și s-a rezolvat aproape imediat 🙂
   Cât ai plătit pentru livrare? Am vrut să mai adaug un card și prețul era de 54 lei livrare și încă 20 și ceva pentru extra card fee. Mi s-a părut foarte mult. Probabil au renunțat la Poșta Română și mai nou vin doar cu DHL.

 10. Daca am si lei si euro in cont pot scoate de la ATM suma in lei fara conversie sau trebuie sa imi coverteasca banca ,al carui ATM este, suma echivalenta in GBP in lei pentru a-mi elibera RON ?

  • Răspunsul pe scurt este că poți scoate suma în lei fără conversie dacă ai suma respectivă în cont. Ideea este să ceri LEI.

   Unele bancomate (cum am pățit la BRD – voi actualiza în articol) te pot pune să alegi dacă vrei să retragi suma în lei (automat cu cursul valutar al băncii tale – în cazul acesta Revolut) sau suma în GBP (Revolut fiind din UK) la cursul băncii (în cazul acesta BRD). Alegerea evidentă este că vrei să retragi suma X lei afișată, cu cursul emitentului.

 11. Info : durata transfer din paypal( Euro ) pe IBAN – Revolut( Euro ) aproximativ 1 zi .
  Trebuie sa adaug, am reusit cu ceva timp in urma, sa adaug IBAN ul de Revolut in contul de Paypal, dupa o saptamana sau doua, am incercat sa fac acceasi operatiune pe contul unui prieten, nu mai accepta cei de la Paypal .( la carduri Revolut adaugate in contul de paypal , nu e problema ) .

 12. Salutare!
  Am vazut ca ai experienta cu Revolut si cu Transfergo. Pentru transfer periodic dintr-un cont in Ero din Germania/Austria intr-un cont inr RON din Romania, ce recomanzi?

  • Foloseam regulat Transfergo (era f ok transferul rapid), dar după aceea am avut niște situații cu Transfergo- nu reușeam validarea adresei, dar nici nu m-am chinuit prea mult. Așadar am migrat ușor, spre finalul perioadei în care am avut nevoie de transfer din afară în RO spre Revolut. Mi se părea mai complet Revolut.

 13. De aproape doi ani am cardul fizic Revolut ( fiind un card simplu fara nimic special-cardul albastru) si am putut retrage numerar,bineinteles in limita baniilor din cont,orice suma lunara de la bancomat,limita aceea de 1000 lei sau mai mult fiind doar pentru suma lunara pana la care Revolut nu percepe comision.La retragere,daca nu ai in cont decat lire,euro sau dolari, bancomatul (Bancpost exemplu)te intreaba daca accepti cursul emitentului cardului sau pe cel al bancii la momentul respectiv,dar poti orcand sa iti faci tu “acasa” tranzactia pentru suma ce o vrei in moneda in care platesc bancomatele aici (sau in alta tara in care se intampla sa te afli in trecere) si apoi sa mergi sa iti ei din acei bani, de la bancomat, ca si cu un card local obisnuit.Avantajul acestui fapt este ca poti sa urmaresti din timp cel mai bun curs pentru o tranzactie si apoi folosesti banii online sau scoti banii cand si cati doresti.De curand pentru 27 lei am deschis si cardul virtual, acela fiind perfect pentru platile online pentru ca il ti blocat (de fapt pe amandoua poti sa le ti blocate) il deblochezi instantaneu,faci plata, sau diferite altele,dupa care poti sa il blochezi imediat pentru a evita vreo eventuala clonare,ceea ce cu un card de salariu este mult mai greu.Plus ca, in cazul in care se pierde cardul fizic,banii nu mai raman blocati pana la obtinerea unui alt card fizic,ei putand fi transferati,in caz de vreo urgenta, prin cardul virtual,(pentru ca sunt toti intr-un cont comun),pe cardul altei persoane,spre exemplu,in contul si pe cardul sotiei,sau al…soacrei(:-)).

 14. ING are limita de 1000 de lei pe zi, pentru tranzactiile care le foloseste revolut, prin optiounea de Top Up.
  Dezavantaj de la ING.

 15. Miam luat si eu un card revolut premium,l-am incarcat dar nu am putut cumpara nimic cu el, neacceptandu-mi plata.cand am verificat in aplicatie spunea ca trebuie unfreze card. Am facut unfrezze si iar nu mia acceptat plata, spunandu-mi acelasi lucru. Ce recomandati?

 16. Mare grija cu crypto la ei ca e tzeapa.

  Daca cumperi prin ei, nu cumperi nimic practic, pentru ca moneda virtuala nu o poti transfera, nu o poti converti in alte monezi care ei nu le au in lista (si poti face nimic cu ea.

  Doar o ai marcata in cont si atat, astepti sa creasca cat sa acopere diferenta intre vanzare si cumparare.
  Care e destul de mare: adaosul lor e cam de 4.5% la cumparare, cred ca la fel si la vanzare.

  La fel si la cursul valutar, au o diferenta intre vanzare cumparare de 2%.
  Alte banci de pe la noi cam 3%.
  La Exchange probabil iesitio idee mai bine.

  Alta chestie nasoala, aveti limite severe de topup – anuale si zilnice.
  ex. 50.000 an/ 1000 zi.
  Indiferent ca e cont premium sau nu.
  Desi ei zic ceva de genul 3000 lire/zi si etc.
  Povesti – algoritmul dupa care impun limitele il tin secret, cica se pot schimba limitele in timp dar nu e sigur si cat.

  Din ce am inteles, la carduri nu au 3D secure si deci unele plati nu vor fi posibile.
  Altele, si fara sa ceara 3D secure s-au plans unii ca nu se pot face.

  In rest par ok, am inchis optiunea de premium si au raspuns f. prompt, fara comentarii ca de ce si etc. returnand si banii.
  Poti renunta la premium fara costuri suplimentare in primele 14 zile.
  Daca ai apucat si ai facult cheltuieli specifice premium, alea ti se scad din suma returnata (ex. ti-au livrat card de premium)

  • Cred că asta cu limitele de top-up e foarte recentă, m-am lovit și eu astăzi la un top-up anume, deși anterior făceam tranzacții mult mai mari cu ei. Practic nu m-au lăsat să fac top-up de pe cardul de EUR (pe care de altfel l-au văzut ca RON – ING) de o sumă mai mare de 2000 lei.

 17. salut, o sa incep un job remote din romania insa voi fi platit in euro prin aplicatia companiei. din aplicatia respectiva am posibilitatea de a transfera in contul din euro in romania sau in contul de lei din romania insa ma gandeam daca nu ar fi mai bine sa folosesc revolut ca intermediar. exista un cont iban atasat cardului revolut in care sa pot transfera euro si mai departe sa pot converti euro-ron in revolut si apoi sa trimit banii in contul de lei din romania? multumesc pentru ajutor!

  • Există un cont IBAN de Marea Britanie atașat contului în EUR. Aș recomanda întâi să testezi cu o sumă mică și dacă totul este în regulă go ahead. Cursul e foarte avantajos în zilele lucrătoare.

 18. Cardul virtual nu stiu cat e de folositor pentru ca daca e vorba de returul banilor in ce cont ti-i vireaza daca vechile date nu mai sunt valabile? Regula spune ca banii se inapoiaza in acelasi card de unde s-a platit.

  • Există două tipuri de carduri virtuale. Cel „virtual” și cel „disposable”. Cel virtual are același număr/date pentru orice; cel disposable se schimbă la fiecare plată.
   Nu prea îl folosesc pe cel disposable decât ca fun. Am plătit cu el doar mărunțișuri și probabil 1-2 facturi de utilități.

  • Nu poți alimenta cu numerar. Eventual poți ruga un prieten care are cont să îți transfere în contul tău de Revolut, dar alimentare directă cu cash nu este posibilă.

 19. Salut. Am si eu o intrebare. Daca alimentez cardul Revolut cu lei, in tara, in momentul in care ies afara si fac plati – in Ungaria cumpar combustibil – platesc cu cardul Revolut, schimbul se face automat? Iar de pe card se ia corespondentul sumei platite in HUF la cursul BNR, sau foarte apropiat ? La fel daca ma duc in Austria apoi, se face conversia in EURO si daca ma duc in Elvetia se face automat conversia in Franci elvetieni fara sa mai fie necesar sa fac nimic, decat sa am leii in contul de card Revolut ?

  • În timpul weekendului (sau în zile nebancare – de ex de Paște) conversia se face la un curs + 2%. De aceea este bine să îți faci conturi în EUR sau ce valută urmează să folosești, deși dacă ai de ex o singură plată, nu m-aș obosi.

  • Deci daca in cardul, care e in lei, am 5000 lei, si de acolo cumpar de 500 lei forinti, de 1000 lei Franci elvetieni si de 2000 lei cumpar euro si mai raman 500 lei,care sunt toti in contul meu, in momentul in care fac o plata, se ia automat din disponibilul existent in valuta din care fac plata?Adica in Ungaria se iau forinti, in Germania euro, etc,..

  • Dacă nu ai valuta aceea setată în cont și alimentată (se poate face conversie în aplicație din timp), se ia în lei, sau ce valută ai tu în cont, la cursul din acel moment (care în weekend nu e atât de avantajos).
   Descarcă aplicația, e gratuită și te lămurești imediat.

   Mai nou am înțeles că există o limită de alimentare cont de 2.000 lei de pe carduri noi. Am pățit-o și eu, deși folosesc activ serviciul de mai bine de jumătate de an.

  • In aplicatie, la Help My account, pe langa contul de RON care banuiesc ca ti l-a facut implicit, poti adauga cont in EUR, HUF etc. Ei, cand mergi de exemplu in Ungaria, si platesti cu cardul, iti verifica daca ai HUF disponibil in cont. Daca ai cheltuie HUF, fara nici o conversie, daca nu ia din RON la cursul de schimb. La fel si la EUR. Asa ca, sa eviti conversiile, inainte sa pleci, intrii tu in aplicatie si muti din RON in valuta tarii unde mergi, intro zi lucratoare cand cursul este mai bun.

 20. Salut,

  Am si eu card revolut, am facut topoff de pe ING la x lei, oricum peste 2000 lei (legat de limita pe care o ziceati voi, la mine nu s-a aplicat); dupa care i-am convertit in EUR si acum as vrea sa scot lunar cate 200 EUR, aveti idee de la ce bancot merge sa fac asta?
  Am incercat ING si nu ma lasa sa scot decat RON.

  Multam! 🙂

 21. Buna,
  Mi-am comandat si eu un card Revolut si nu prea stiu sa il folosesc. Stii cumva daca prin coinflux pot sa trimit euro pe el. Are cont iban atasat? Si daca da cum il gasesc.
  Multumesc!

 22. Buna. Tocami ce-am primit si eu cardul…asa ca o sa incep si eu cu intrebarile. Care e varianta cea mai buna pentru alimentarea lui? Inteleg ca varianta cu ING Internet Banking nu ar fi ideala, din cauza comisioanelor percepute de banca la transferurile catre conturi intrenationale (IBANul Revolut fiind de UK). Deci…cum e mai convenabil sa mut niste RON din contul de ING in ala de Revolut? Merci!

 23. buna ziua,
  asa am facut si noi doar ca cu card de Unicredit. dar din pacate se face conversia din lei in eur la Unicredit(la un curs ff dezavantajos ) si apoi invers la Revolut.
  oare noi nu procedam ceva corect sau asta e procedura?

  • Carmen, trebuie sa faci topup in LEI. Daca faci TOPUP in lei cu cardul de lei nu exista nici o conversie.

  • Marian ,

   asa am facut si din pacate exista. cel putin din Unicredit. si nu stiu daca asa trebuie sa fie sau e o eroare.
   am alimentat de 2 ori cu lei din Unicredit si la fel s a intimplat.

   Multumesc

 24. Buna,

  Am si o nelamurire.
  Imi fac cont la revolut, apoi imi transfer din ing banii in contul revolut ( se plateste comision pentru acest lucru) si apoi din contul revolut pot trimite banii in cont paypal( ce comision platesc pt aceasta tranzactie)?Merci!

  • Sorina,
   Transferul de bani din contul de ING în cel de Revolut se poate face printr-o plată online cu cardul, nu este nevoie să intri în HomeBank pentru a transfera. Așa este gratuit. Dacă vrei să transferi din HomeBank ca o plată, se aplică comisioanele standard ING.
   Ulterior cum transferi în Paypal nu cunosc, dar cred că e aceeași procedură și nu ar trebui să fie comision.

  • Eu am adaugat cardul meu virtual care il am in dolari si ron in paypal si sa alaturat ,urmeaza sa fac comenzi pe online sa vedem daca percepe comision sau ceva taxe .?

 25. Bună,

  Mi-am transferat bani de pe contul Revolut pe cel de la ING pe data de 27 si data estimarii efectuarii transferului era 29 iunie, insa suntem in 2 iulie si tot nu vad nimic.

  Timpul de asteptare este normal?

  Multumesc pentru raspuns

  • Ai făcut transfer bancar prin ING?
   Pe de altă parte ai luat în calcul că sâmbăta și duminica sunt zile nebancare?

 26. M-am uitat si eu acum pe tranzactii la ING, la tranzactia de 50 de lei pe care am facut-o in momentul in care am creat contul ca sa imi poata emite cardul. Banii i-am adaugat in cont prin top-up cu cardul de lei ING. Nu vad nicio conversie ciudata. Am incarcat cu RON folosind in card in RON si nu mi-a luat nimic in plus banca, gen cum am vazut mai sus la cineva de la Unicredit.

  • Cred ca atunci cand salariul este incasat in banca din care se efectueaza transferul catre cardul Revolut, nu exista comisioane. Vorbim despre facilitatile bancii fata de clientul ei.

 27. Buna !
  Sunt nou in domeniu Revolut si am nevoie de putin ajutor daca ma poate ajuta cineva va rog….
  Am deschis un cont pe Revolut ,am urmat toti pasi necesari deschideri contului, verificare aprobata ,cardurii… cel fizic si cel virtual… ce.i drept unu free… etc…
  Am alimentat contul fiind avand nevoie de achizitionarea unui contract in domeniul cryptomonedelor…. si afland dupa ca nu pot face acest lucru de pe Revolut… am convertit lei in USD ca sa mi transfer intr.un cont deschis la PAYEER pt k de aiceea imi permite sa fac achizitia necesara… problema e k nu pot transfera bani din revolut in payeer… nusj daca a mai patit cnv asa cv sau are niste info ce imi lipsesc mie… in peyeer am folosit cardul virtual pt a.mi face tranzactia … dar nu ma lasa…
  Cine are cv info va rog sa ma ajute si pe mn … va multumesc si bafta la toata lumea ….

 28. Salut! o scurta intrebare: daca transfer in contul revolut lei si ii transfer in euro (sa zicem), acei euro pot sa-i trimit intr-un alt cont (la ing sa zicem)? Se percepe vreo taxa pt chestia asta?

  • @Sorin – se poate, Revolut nu iti percepe comision pentru transfer bancar. Dar sa stii ca dureaza cateva zile.

  • Eu am transferat lei pe contul meu Revolut comision 0 dar chind am transferat din revolut 10 lei inapoi pe cardul meu BCR mia luat comision 4 lei . WTF BCR

 29. si cind ati transferat lei pe revolut din banca din care ati transferat a plecat doar suma transferata sau o suma mai mare reprezentnd diferenta de curs? Noi cind am alimentat cu 700 lei revolut din Unicredit ni s a retinut 714 lei , 14 lei fiind diferenta de conversie leieuro si apoi euro lei

  • Am un cont in Lei pe Revolut si un cont in Dolari, dar am bagat 1300 lei din card BCR in card vitual revolut lei si a venit 1300 lei nu mia luat comision
   dar daca bag in cont revolut in dolari se tranfera la un curs bun si se retrage comision de la bcr eu recomand sa introduceti lei in cont revolut si apoi sai schimbati in euro sau dolari la un curs mai bun .

 30. salut prieteni va rog sa ma informati si pe mine ca nu am inteles bine faza cu economisirea de pina la euro pe zi punind banii in seif ..adica de la o trenzactie sa spunem ca ar fi de 33,96 se rotunjeste la 34 platesc 34 si acesti 4 banuti se duc in seif ???? sau cum ca nu inteleg ..

 31. buna ziua,
  Ma puteti ajuta cu o informatie pentru Revolut for Business, ma intereseaza in mod particular daca IBAN-ul in RON il deschid la o banca din Romania sau nu.

  • În acest moment IBAN-ul de RON, din ce știu, este deschis la o bancă din UK. Dar nu cred că este personal, că dacă vrei să transferi în acel cont trebuie să pui o referință, care probabil îți identifică contul de Revolut. În altă ordine de idei nici nu știam că există Revolut for Business.

 32. Salut am si eu o problemă, mi-au blocat cardul cei de la revolut pe motiv nustiu care poate sa fie ca am scos sume mari într-o zi și ce sa fac acum ajutor….

  • Salut. Îți recomand să intri în legătură cu suportul de clienți de la ei, din aplicație.

 33. Problema de utilizator incepator Revolut: tocmai am primit cardul fizic. Cum fac top up pentru el ? Daca apas “+” face top up numai pentru cardul virtual pe care l-am folosit pana acum.

  • Când faci top-up poți folosi creditul pe toate cardurile. Practic toate cardurile sunt legate spre aceeași sursă de credit pe care o ai în aplicație.

  • Foarte puțin probabil. La închirierea unei mașini de regulă ai nevoie de un card de credit, Revolut este un card de debit/prepaid.

 34. Am transferat lei din ing in revolut. Acum vreau sa-i trimit in contul de £ ai fiicei mele din UK. Intai fac conversie si apoi ii trimit? Poti sa mai explici odata, te rog?

  • Da, faci conversia în aplicație și pe urmă trimiți spre contul bancar corespunzător din UK.

 35. Salut!
  Recent mi-am si eu cont si as avea o intrebare:
  Daca mi-am bagat 100Ron in cont si vreau sa cumpar online ceva ce este in moneda EURO, este indicat din RON sa imi convertesc in EURO si apoi sa platesc sau pot plati direct din RON!?
  tia

  • Dacă este în timpul săptămânii nu are importanță, convertește automat la un curs foarte bun, în weekend îți ia +2% comision de schimb valutar, dar tot e ok.
   Cel mai bine însă da, ca să eviți comisionul din weekend este să ai moneda respectivă gata schimbată în aplicație.

 36. Buna,

  Zilele trecute am efectuat o plata catre EMAG, comandand un produs la care ulterior am renuntat. EMAG sustine ca banii au fost returnati insa la mine nu apar nicaieri pe contul REVOLUT.
  S-a mai confruntat cineva cu problema asta…eventual vreo solutie ?
  Mentionez ca au trecut 5 zile (3 lucratoare) de la primirea mesajului de restituire.

  • Eu am avut un refund de la Amazon/Audible si a functionat perfect. Poate e nevoie de mai multe zile. Iti sugerez sa intri in legatura si cu suportul clienti de la Revolut, poate ei te pot lamuri cu privire la timpul obisnuit de asteptare pentru un refund din lei.

  • Situația s-a rezolvat la puțin timp după ce am scris mesajul.
   Mulțumesc pentru răspuns.

 37. Buna seara!
  Am facut top-up cu ING- lei. Am trimis apoi acei lei de pe Revolut pe ING-euro, convertiti, desigur, convenabil, automat, de catre Revolut. Ramane de vazut cand vor ajunge in ING si daca banca romaneasca va comisiona transferul. Inainte de asta, insa, am facut un top-up si am convertit personal leii in euro, intentionand sa ii trimit in ING-euro. Nu pot! Atunci cand doresc sa fac un transfer, aplicatia imi pune la dispozitie doar leii, nu si euro. Stie cineva de ce? Este posibil sa fie ceva legat de optiunile de transfer SWIFT/SEPA ?

 38. A functionat! Ura! Multumesc nespus!
  Primul transfer ( cel de lei trimisi direct in contul de euro ING) am fost anuntata ca va fi finalizat luni, 13 august. La acesta, de euro trimisi in contul de euro ING, am primit notificare ca s-a efectuat turbo transfer(nu am optat eu pt. el!) si banii vor sosi vineri, 10 august!

 39. Am interact sa face o plata internationala (in grecia pentru o rezervare) si mi-a fost blocat contul “for security reasons”. Acum nu am niciun fel de asistență pentru deblocare. Se pare ca voi pierde rezervarea. A fost o idee foarte proastă sa apelez la serviciile lor

  • Poate spun ceva gresit, dar, pentru card avem posibilitatea sa blocam sau nu tranzactiile online. Nu imi amintesc daca la mine erau blocate initial sau nu. Poti verifica statusul acestora accesand pictograma de jos, “card”. Eu am dezactivat deocamdata tot ( folosesc cardul doar pentru schimb valutar si incarcare cont euro ING).Daca ai aceste tranzactii off, atunci poate acesta este motivul blocarii.

  • Eu am facut plata astazi catre un hotel in Grecia , initial si mi mi-a fost blocat contul for security reason , dar s-a rezolvat in 10 minute cu ajutorul celor de la suport . Apoi a mers fara probleme plata.

 40. Gheorghe Pavel , am gasit vineri ambele sume in contul de euro ING. Am gasit tot atat cat am trimis, deci nu au comisionat niciunul dintre cele doua transferuri. La rubrica “Data valutei” este 9 august 2018. Inclin sa cred ca banii au ajuns chiar pe 9.

  • mie mia luat comision am transferat de la revolut la card bcr 10 lei si mia luat bcr comision 4 lei , e cea mai dean pula banca bcr …

 41. salut, am mai multe intrebari, sper sa aveti rabdarea sa ma ajutati:))
  Mentionez ca Revolutul inca nu are activat cardul fizic, nici cel virtual.
  1.Pot transfera din PayPal bani in Revolut (ma intereseaza sa transfer cei 50 de lei pentru a-mi face cardul fizic)?
  2.Dupa ce am cardul fizic, daca din PayPal transfer in Revolut in euro, eu pot sa ma duc la orice ATM sa retrag lei (+ce comisioane se percep?)?
  3.Daca nu merge sa alimentez cei 50 de lei din PayPal, voi v-ati alimentat din propriul cont bancar?

  Mersi mult:)

  • http://www.dincartier.com/totul-despre-revolut-si-monese/

   spune asta:

   Puteți retrage bani din PayPal în contul Revolut fără să se mai aplice comision la retragere. În mod normal, dacă aveți card la una din băncile din România, se percepe un comision de retragere de 2 euro (ceea ce înseamnă 200 de euro dacă realizați 100 de retrageri într-un an). Eu am retras bani din PayPal în contul Revolut și pot confirma că nu a fost aplicat comision de retragere, banii ajungând cam în decurs de două zile.

  • Marius Dragomir, poti alimenta revolut din propriul cont bancar ( de fapt, ti se va cere numarul de card, nu de cont, codul cu acele trei cifre de pe spatele cardului, data expirarii acestuia si numele de pe card, exact ca la o cumparatura online). Numarul de cont iti trebuie daca intentionezi sa virezi bani de pe revolut in contul tau de la banca.

  • Alimentarea cu bani dintr-un cont ( card) se face in aplicatia de pe telefon. Utilizezi pentru asta pictograma cu semnul”+” din stanga ( este intr-o bulina albastra).Te va ghida aplicatia in continuare, cerandu-ti datele necesare.

   In legatura cu Pay Pal, sunt persoane care afirma ca au reusit ceea ce doresti tu. Altii spun ca au reusit sa retraga fara comision de la bancomate ale BT. Nu am incercat niciuna dintre cele doua variante, dar daca rascolesti putin prin forumuri, gasesti informatii.

 42. Eu,intampin probleme de ceva zile cu Revolut.Chiar azi am vrut sa-mi iau un bilet de avion de la Ryanair si nu se face tranzactia,desi pana acum n-am avut nici-o problema.
  Un prieten de-al meu nu poate face top up mai mult de 1000 de roni.
  Stiti ceva de asta?

 43. Salutare!
  Am in aplicatia Revolut conturi GBP, Eur, RON active. Contul GBP l-am alimentat apoi am convertit partial in RON si Euro.
  Intrebare: am un cont IBAN si un Card la ING. Doresc ca 1600 RON sa ii trimit catre contul ING. Cum fac asta ? Sunt taxat pentru aceasta tranzactie ? MEntionez ca in contul activ in RON am suma respectiva. Multumesc.

 44. Gheorghe Pavel, imi pare rau ca ti-au luat comision. Am verificat din nou atat contul de lei, cat si cel de euro si ING nu au incasat niciun comision pentru tranzactiile mele. Nu stiu cum sa atasez foto, ca sa iti arat.

 45. Tot nu reusesc sa fac top up pe cardul fizic. Daca apas pe acel + se face top up doar pe cel virtual. Si nu vad nicio indicatie. Putin ajutor ?

  • Suma este comună pentru tot contul, oricare card pe care îl ai din Revolut poate folosi orice sumă din cont.

 46. Salut,
  Am făcut acum câteva zile top-up 50 lei de pe contul UniCredit. Banii au ajuns în contul Revolut lei, dar când m-am uitat in aplicație de internat bancking, am văzut că de fapt am platit 51.45 lei pt ca 50 lei să ajungă în Revolut. UniCredit a folosit un cursul lor de vânzare euro pt transfer. Am greșit eu ceva? Mi se pare exagerat de mult sa plătesc 1.45 lei extra pt încărcare cu 50 lei

  • S-ar putea ca Unicredit să considere tranzacție internațională și se debiteze în euro. Ceea ce nu este corect și/sau legal dacă Revolut cere decontare în lei, fă-le o reclamație. Am mai auzit chestiuni similare.

  • Am facut transfer bancar din aplicatia de la Unicredit.
   Nu am vrut sa imi pun datele de la card in aplicatia Revolut.
   Se pare ca cei cu care am mai discutat, au cardul bagat in aplicatia Revolut…

 47. Pana la urma am bagat datele cardului de la CEC in aplicatia Revolut si am transferat 100 RON fara comision. Deci fara transfer bancar de acum inainte…

  • Da, este total dezvantajos să faci transfer bancar spre Revolut, fiind considerată o plată externă. Pentru plățile cu cardul nu ar trebui să îți ia niciun comision, deși văd că Unicredit și Bancpost ar considera plăți externe și decontează în EUR, ceea ce este cel puțin discutabil dacă este legal.

 48. In primul rand felicitari pentru articol si rabdarea pe care o ai pentru multi care intreaba aici, desi multe raspunsuri se gasesc deja in articol, dar asa e trend-ul mai bine intrebi decat sa citesti cu atentie.

  Ce parere ai despre “Metal”, renteaza?, sincer pe mine nu ma convinge, recunosc cardul arata foarte bine.

 49. Doua intrebari, 1. Daca transfer bani din ING in Revolut, in cat timp se efectueaza tranzactia, adica in cat timp vad banii in Revolut. 2. Daca transfer din Paypal in Revolut, la fel, in cat timp se face transferul ?

  • Dacă faci transfer bancar din ING în Revolut nu aș putea să îți spun, că e posibil să îți ia și comision de transfer interbancar și durează și 1-2 zile lucrătoare; cel mai bine e să faci top-up folosind cardul ING și e instant transferul în acest caz.

 50. Salutare din nou,

  Va multumesc pentru suportul acordat in intrebarile mele. Intampin urmatoarea problema. Am incercat sa transfer bani din contul meu PayPal (setat in Romania) in contul Revolut Lei. Pentru a realiza acest transfer am pus in PayPal IBAN-ul din contul Revolut Lei. In Revolut Lei am un reference number, insa PayPal in completarea tranzactiei nu mi-a cerut acel reference number… De asemenea vad ca in Revolut Euro eu sunt trecut ca beneficiar (in Revolut Lei era trecut Revolut).
  Intrebarile mele sunt:
  1. Este posibil sa fii pierdut banii? (au trecut 3 zile de la transfer)
  2. Ar trebui pe viitor sa transfer banii doar catre conturile unde eu apar ca beneficiar?

  Am trimis mesaj si pe chat-ul lor, momentan niciun raspuns.

  Mersi mult

  • Conturile în lei de fapt nu există pe numele tău, ele sunt un fel de cont colector pentru toată lumea, adică s-ar putea ca toată lumea să aibă pe lei același cont IBAN, diferența o face acel reference number ca să știe Revolut cui să aloce sumele reespective.
   În mod normal, având în vedere că tu nu ai trecut reference number, tranzacția nu se va credita în contul tău Revolut, ar trebui însă să îi primești înapoi în PayPal. Sugestia mea este ca în câteva zile să iei legătura cu PayPal dacă li s-a întors suma respectivă.

   În mod normal banii nu ar trebui să se evapore, doar că este posibil să dureze până ți se întorc în PayPal sau în contul Revolut.

   Pentru conturile în EUR, este clar, IBAN-ul e al tău, nu e obligatoriu reference number fiind nominal contul.

   Să ne ții și pe noi la curent cu rezolvarea.

  • Am facut o plata cardul Revolut fiind agatat la paypal,com pe siteul gearbest ,dupa ceva timp comanda a fost anulata din alte motive dar banii nu sau intor pe card revolut desi paypal imi arata ca banii sau intors adica arata + 365 dolari refound in contul meu revolut . a trecut doua saptamani dar bani nu sau intors in revolut. sugestii ?.

 51. Am plătit cu revolut la Lid și Penny în Budapesta și am retras fără comision forinti(direct din lei, fără sa convertesc personal) la un ATM al OTP. Cursul aplicat de Revolut a fost 0,01433 ieri și azi, 24 august.

 52. Salutare,

  Revin cu rezolvarea problemei mele (o puteti gasi mai sus). Am discutat in chat si mi-au localizat transferul si mi l-au atribuit in cont. Pe viitor, ca sfat daca doriti sa transferati din PP in revolut, transferati in contul in care sunteti beneficiar. La mine a functionat instant in contul euro (unde sunt beneficiar). Voi aveti idee unde se introduce acel reference number in PayPal?

 53. Buna. Stie cineva care e cursul de schimb folosit in cazul in care folosesc Revolut in afara (EUR) in cazul in care moneda tarii respective nu e printre cele in care pot fi preschimbati banii? Si…cum e mai convenabil sa platesti in cazul asta…EUR, USD sau RON? De exemplu, daca vreau sa merg in Bulgaria, si LEVA nu e printre monedele in care se poate face conversia, e mai convenabil sa platesc in EUR, RON, GBP sau USD (stiu, varianta cea mai convenabila ar fi sa platesc cu leva, cash 🙂 ) si care ar fi cursul? Si, o a doua intrebare: Cand am fost in Georgia am primit mesaj de la Revolut “Acum beneficiati de curs bun la GEL…..” (GEL, moneda georgiana, nu e printre cele din aplicatia Revolut). Intrebarea e…ce curs de schimb? EUR/GEL, USD/GEL, RON/GEL, GBP/GEL…? Mersi

 54. Magazie, răspunsul la întrebarea ta îl poți afla accesând site-ul Revolut. Acolo poți vedea ce conversie te avantajează (exista undeva, în josul paginii posibilitatea efectuării unui exercițiu de conversie). Dar, dacă nu greșesc, este mai profitabil sa convertești în valuta care te interesează moneda folosita la top up. Altfel vei ajunge sa faci dubla conversie. În orice caz, întra pe site și vei vedea.

 55. Am retras coroane cehe (tot fără sa fac conversie anterioara) la un bancomat cu sigla asemănătoare cu a BCR (Ceska sporitelna). Mi-a convertit 270,59 lei în 1500 coroane(0,1804lei o coroana). BNR afisa 0,1800 lei pentru o coroana, iar la BCR, de ex. era 0,1870.

  • Bancomatul m-a întrebat și dacă doresc sa schimb GBP(nu aveam în con asa ceva) în coroane. Am optat pt. a retrage direct coroane. Bănuiesc ca asa apare mult blamata dubla conversie.

 56. Pot face top up de pe un card de credit emis de Bancpost? As dori sa-mi platesc rata la Banca Romaneasca, in franci elvetieni, dar folosind cardul de credit Wizz de la Bancpost. Daca este posibil, se percepe ceva comision pe cardul de credit? Dar la intrarea francilor in contul de la Banca Romaneasca?

 57. Știți cumva dacă BCR și Alpha bank iau comision pentru într as te banii în cont în Euro din Revolut. Deci transfer EUR din Revolut la BCR sau Alpha bank. Multumesc

 58. A mai întâlnit cineva problema ca un top-up sa fie comisionat de banca ?
  Raiffaisen, BRD percep cam 1% din suma alimentata, ing in schimb nu percepe nici un comision .
  Comisionul e ascuns in sensul ca tu faci top-ul cu 50 lei și pe tranzacția băncii apar 50.5 lei.
  Am un prieten care a sunat la BRD și a intrebat care e motivul iar cei de acolo i/au spus ca nu știu nici ei .

  • Legat de comisionarii banilor la intrare , cei de la Raiffensen sustin ca produsul lor Gold este văzut ca un card de credit de către Revolut și aceștia ar avea comision …
   Treaba e ciudata totuși pt ca pe statement apare suma din top-up fără comision …

 59. Pe site-ul lor vad ca exista limita de retragere la bancomat de 200 euro pe luna. Nu zice nimic de vreo limita de transfer. Ma intereseaza daca pot sa incarc contul revolut cu lei, fac conversia in 300 euro si apoi ii transfer in contul de euro ca sa-mi platesc rata. Merge sa transfer 300 de euro?

  • Există o limită anuală pe cont de vreo 30.000 sau 60.000 lei. Este cam singura limitare, dar și aceea după verificări suplimentare se poate scoate.
   Dar da, ce vrei să faci tu nu văd de ce să nu poată 🙂

 60. Salut,

  Astazi am primit card-ul fizic Revolut. Acesta a ajuns mult mai devreme decat data estimata de ei.
  Intrebare: 1. pentru plati la comercianti in tara, cum pot activa facilitatea contactless?
  2. Daca in aplicatie am freeze ambele card-uri, atat cel fizic cat si cel virtal, pot realiza o astfel de plata? sau trebuie unfreeze card-ul respectiv.

  multumesc,
  B

  • Salut,
   1. Plățile contactless le activezi din aplicație, dar la prima plată indiferent de valoare probabil că va cere pin-ul.
   2. Dacă ai freeze la ambele carduri nu poți să plătești. Trebuie să ai unfreeze la cardul cu care vrei să plătești în orice situație. Freeze-ul practic dezactivează cardul temporar.

 61. Salut,

  Multumesc frumos pentru info.
  Presupun faptul ca, dupa ce aprob prima tranzactie cu pin-ul, pot efectua si setari in tag-ul security, setari ref la plati pe internet, contactless, etc..

  • daca ai fi citit ce scrie in aplicatie si inclusiv pe cutiuta in care primesti cardul nu mai puneai atatea intrebari puerile…

 62. Buna,
  In momentul in care am descarcat si configurat aplicatia am facut una nefacuta si anume am dezactivat posibilitatea de verificare a identitatii. Acum ma aflu in situatia in care nu pot activa cardul pentru ca nu pot sa verific identitatea. Stie cineva ce este de facut pentru a rezolva aceasta situatie de impas ? Am apelat la ajutor asistat din partea lor, dar nu am primit un raspuns pe situatia concreta. Daca as dezinstalez aplicatia si o reinstalez, corect de data aceasta mi-as pastra calidatea de utilizator sau ar fi ca si cum as fi un nou utilizator……

 63. salut.

  o sa merg la anul cu rucsacul in spate prin america de sud aprox 3-4 luni.

  chiar ma gandeam cum sa fac cu cardul/banii. eu am cont la BT in lei, ma gandeam sa imi deschid inca un cont in USD cu card fizic la el pe care sa-l iau cu mine, sa-i las contul principal in lei fratelui meu care sa-mi transfere 100-200 USD pe el cand am nevoie.

  suna ciudat? poate, dar ma gandeam la varianta asta ca masura de siguranta, sa nu-mi fie clonat si sa-mi ia toti banii de pe el.

  nu stiu cat e comisionul pentru astfel de tranzactii la BT dar ar fi o varianta mai rentabila revolut? in cazul meu ar tranzactii in america de sud in USD sau moneda locala nu mai mari de 1000 lei ca valoare individuala dar destul de multe in timp. exista comision pentru asta?

  multumesc

  • Cred ca ai fi castigat mai mult prin Revolut. Zic sa mentii si o varianta de back-up, dar Revolut este faorte convenabil ca poate oricine sa iti transfere instant bani (daca are si el bani pe Revolut) doar cu numarul de telefon.De asemenea, poti sa „incarci” cardul Revolut in timp real, fara sa fie nevoie sa astepti timpii de procesare interbancari.

   Singurul dezavantaj la Revolut este ca ai o limita de tranzactii pe an (60.000 lei, succes sa ii atingi 🙂 ) si ca retragerile peste o anumita valoare ti le comisioneaza cu 2% (dar tot am calculat ca ies mai ieftin decat la ING, nu stiu cum e la BT).

   Ai grija prin America de Sud si cu cash-ul ca am auzit povesti(vezi la lipa-lipa.ro). E bine sa ai backup la backup, din perspectiva Revolut nu vad niciun motiv pentru care nu ti-ai activa.

   Si calatorie placuta! 🙂

 64. Salutare! pe data de 28 septembrie am aliementat cardul revolut prin TOP UP cu suma de 356 lei. Astazi pe data de 1.10.2018 l-am alimentat iar cu 57 de lei.
  Acum vine partea interesanta! Am sunat la UNICREDIT deoarece am sold negativ in valoare de 15 lei, tipul de la telefon mi a spus ca s a facut schimbul valutar si ca banii au fost capturati in data de 1.10.2018 iar pe data de 28 septembrie cica erau in asteptare ceea ce este total eronat pentru ca in aplicatia de la Unicredit nu-mi aparea asta, avand in vedere ca Revolut are contul in Euro dar eu am facut TOp up in contul de lei. Tipul de la telefon m-a pus pe mut vreo 10 minute pentru ca nu stia ce sa -mi spuna. Intrebarea mea este, ce este de facut si unde ar trebui sa ma duc sa reclam prostia bancii Unicredit pentru faptul ca m-a comisionat desi nu era nevoie, lasandu-ma cu sold negativ?

  • Am înțeles și de alți utilizatori că Unicredit ar deconta plata către Revolut în EUR sau ceva de genul. Adică ei consideră că pentru faptul că este o plată externă ar trebui să deconteze în EUR.

 65. Salutare,

  Periodic primesc niste bani in contul de PayPal, daca imi fac cont Revolut pot transfera bani din Paypal? Daca da, care este comisionul?

  Multumesc,
  Cristi

 66. Hello all,

  Si eu am probleme cu Unicredit inca din aplirie. Cu comisioanele lor.

  Am vb la unicredit, ei fac un dinamic currency conversion.

  Acum vb cu cei de la revolut. Ei zic ca nu inteleg de ce face asa banca.

  Mergem la superiori;)

  Keep you updated.

  • Stefan, am facut reclamatie la ei, si le-am spus ca in mesajul de 3d secure ei mi-au cerut sa semnez o plata de 100 de lei. La 3 zile ei mi-au deconatat 102.5 lei. (Mi-au facut conversia la euro cu un curs de 4.72).
   Cineva mi-a furat cei 2 lei pe care eu nu i-am semnat. Daca semnam o plata in euro, era alta discutie si stateam in banca mea. 🙂

 67. Am comandat si eu un card fizic Revolut dar nu am primit nici un feedback ca a fost primita cererea mea. Cum procedez sa stiu ca voi primi cardul?

 68. Si eu am comandat cardul fizic Revolut prin oferta celor de la vola.ro. Am transferat din conul Ing cei 50 de lei si astept cardul. Intre timp vreau sa stiu daca activez un card virtual trebuie sa platesc sau este gratis? Cel fizic este gratis prin cei de la vola.ro.

  • Cred că este gratuit acum orice prin faptul că aniversează lansarea aplicației în limba română.
   Un coleg și-a comandat card fizic și mi-a spus că și cel virtual și-l poate adăuga gratuit.

 69. Unde gasesc codul IBAN pentru a incarca cardul Revolut . Am incercat sa transef bani de la ING la Revolut si nu merge. Am 2 cifre lipsa . Am deschis cont in euro pe aplicatia . Imi aparea local si swift . Pe care sa o aleg ? Ca la local imi apare tot GB ? Multumesc

 70. Am incercat sa folosesc cardul ING. Problema apare cand introduc codul IBAN. Cu IBAN ul de la contul in euro de la Revolut nu am incercat inca.

 71. Buna ziua! Am si eu aplicatia Revolut si as vrea sa cumpar un produs din Cehia. Am cont de ing in lei.
  Vreau sa va intreb daca pot sa platesc cu Revolut direct in contul magazinului din Cehia. Ei nu au aplicatia instalata.
  Ca sa trasnsfer in cont direct si in euro platesc comision va rog?
  Multumesc foarte mult

  • @Mihaela
   Cu Revolut cel mai bine este să faci plăți online cu cardul. Presupun că magazinul din Cehia acceptă plăți cu cardul și atunci ar trebui să poți folosi fără probleme Revolut.

 72. buna ziua,
  am facut si eu un cont si am testat schimbul valutar astfel :
  am schimbat 100 lei in CHF = 24.40 Fr (la cursul BNR de azi,25.10.18 ,pe site-ul BNR = 24.43 CHF, deci o dif de 0.03 CHF) schimb inapoi in lei 24.40 CHF pe rovolut = 99.73 lei (pierdere 0.27 lei) la taxe schimb scris comision 0.(cu BNR schimbat 24.40 CHF = 99.87 lei) deci,diferenta este nesimificativa ! Merita avut acest card ….am sa-l testez si afara ….

 73. uf! Am citit ieri articolul tau si m-a convins. Am deschis ieri un cont revolut pt ca am niste plati de facut urgent in euro. Dupa ce am deschis contul am vrut sa il incarc cu o valoare care sa acopere sumele pe care trebuie sa le platesc. Si nu e posibil! Am incercat de pe card si imi apare o nota “something went wrong” (cu multe tentative). Daca incerc cu google pay (utilizat la deschiderea contului revolut), imi spune ca am atins “daily card limit”. Aceleasi lucruri si ieri, si azi. Am intrebat la customer service si mi-au spus ca limita de top up creste in timp (lucru care nu e mentionat de nimeni, niciunde). Dar, de fapt, azi nu imi incarca nici macar aceeasi suma de ieri (100 lei). Nasol!

  • Îmi pare rău pentru situația pe care o întâmpini.
   Despre limita de top-up mai recentă scrie mai sus în articol, am pățit acest lucru și eu cu un card de EUR ING, nu puteam încărca suma pe care o doream, ci mult mai puțin.

   La ce bancă ai cardul?

  • Eu pot sa îți confirm ca suma cea mai mare cu care am alimentat este 13000 lei.
   Într-adevăr înainte de asta am tot făcut alimentări mai mici in timp de diferite valori (ex 50/200/800 etc) dar nh in ordine crescătoare.
   Acum nu poți sa îți faci cont și sa te aștepți sa îți accepte imediat 20.000 RON, ca și banca ta și-ar pune un semn de întrebare (tranzacțiile de top-up se văd la banca unde ai cardul ca plăti online, și pot fi blocate dacă par suspecte)

  • Am văzut. Nu afectează însă cardurile de debit.
   Înțeleg pozitia băncii, exista un mic hack aici cu cardurile de credit. Practic prin Revolut poți să retragi bani imediat fara a plati dobânda către bănci pe cardurile de credit daca pui banii la loc în perioada de gratie.
   De asemenea mai cunosc persoane care aveau cardul de credit Flying Blue de la Banca Transilvania și foloseau revolut pentru a cheltui și transferau înapoi și astfel făceau mile gratuite pe care le transformau in bilete de avion.
   Era o vulnerabilitate a băncii și a fost previzibilă închiderea facilității de a conta “cumpărăturile” în acumularea de mile.

 74. Salut! Claudiu, spune-mi si mie, te rog, vreau sa plec in Austria la cateva cumpărături. După ce alimentez cardul revout cu lei, din aplicatie trebuie să îi schimb in euro?
  Multumesc!

  • Poți să îi păstrezi și în lei și face conversia automat, dar dacă faci achiziții în weekend (sâmbăta și duminica) o să îți ia un curs cu 2% mai mare decât cel de vineri. Eu de obicei mai țin pentru cumpărături și vreo 30-40 eur gata schimbați, dacă îmi vine pe moment o achiziție. Dacă însă știi că pleci direct în Austria la cumpărături, eu i-aș schimba, că oricum la schimbul înapoi ai parte de curs f bun.

 75. BT, incepanc cu 24 sau 25 decembrie 2018, ia masuri impotriva cardurilor de acest gen.
  Din pacate orice incarcare a cardului REVOLUT de pe BT Forte de exemplu, va fi comisionata ca si orce alta retragere de la bancomat,….:-(

  o tranzacţii cu cardul care rezultă în încarcarea cu bani a unui cont, card, aplicaţie, transfer de bani prin şi dintr-o aplicaţie, tranzacţii pe internet cu scop de transfer de bani. În cazul cardurilor de credit, comisionul aplicat pentru aceste tranzacții este cel de retragere de numerar de la ATM/POS BT, a cărui valoare este menționată în Lista de taxe și comisioane aferentă cardului de credit, parte din contractul de produs.

 76. Salut, ma aflu in urmatoarea situatie:

  Posed cont si card ING in lei

  Nu doresc sa-mi deschid cont si card ING in euro (pentru a evita comisioanele)

  Trebuie sa transfer regulat o suma in euro intr-un cont ING in euro din Romania.

  Ma poate ajuta Revolut sa rezolv asta?

 77. Eu am facut astazi o reclamatie la Unicredit Bank ca mi s-a facut decontarea in Euro si nu in lei, asa cum a fost facuta plata.
  Pe baza raspunsului de la reclamatie, am de gand sa ii dau in judecata sau sa ma mut la alta banca.

 78. revin,am testat in Ungaria cardul,atat la platile ptr comercianti cat si am scos din bancomat (OTP) nici un comision.Platile s-au facut la curs BNR…

  • Înainte să faci astfel de afirmații citește articolul. Ai toate răspunsurile acolo la ce ai întrebat anterior.

  • Și dacă nu le ai in articol, cu siguranța le găsești in cele 4897 de comentarii.
   Pe scurt cardul e foarte practic pentru plăti in afara României, și destul de limitat la extragerile cash(depinde de tipul de cont pe care ți-l faci (standard, premium etc).

  • Michael, pentru planul Standard nu ai comision de administrare cont si, in anumite limite ( pe care le poti afla daca citesti atent site-ul REVOLUT) poti face plati catre orice banca si orice tara fara comision, poti retrage bani( orice valuta doresti) de la orice bancomat(cu conditia sa elibereze valuta).Lei am retras eu din Ro de la ING si Raiffeisen si nu m-au comisionat. Nici retragerile de forinti, coroane cehe sau euro in Ungaria, Cehia si Olanda nu mi-au fost comisionate ( spre deosebire de retragerile in euro in Olanda, de pe card ING de Romania, pentru care am platit comision). Planul Standard, insa, nu iti da voie sa retragi decat pana la 200 euro/ 800 lei fara comision. Desigur, poti depasi plafonul, daca achiti …..un comision de 2%. Pentru a activa contul este necesara o alimentare a acestuia cu 50 de lei( TOP Up pe care il poti face de pe un card ING fara comision) si, achitarea unei sume de 26 lei pentru un card visa ce iti va sosi in arpximativ 10 zil(la unii mai devreme, la altii mai tarziu) Cel mai bine este sa citesti, asa cum ti-a fost sugera, discutiile anterioare .

 79. Salutare
  Cred că am citit articolul de 20 de ori…
  Văd că toată lumea vorbește despre avantajele Revolut când ai RON în bancă și vrei să cheltui EUR (sau altă valută).
  Pe mine m-ar interesa situația inversă. Dacă ai EUR sau USD în bancă (în România), este avantajos să faci plăți în RON cu cardul Revolut (fizic)? Din ce-am citit, înțeleg că da, dar nu prea sunt sigur. Practic alimentez cardul Revolut cu USD și apoi plătesc cu el în RON la magazin?

  Cardul Revolut este acceptat la Administrația Financiară? 🙂

  • Eu am fost o perioadă plecat din țară(încasam salariul în DKK și transferam în Revolut) și am înlocuit transferwise cu Revolut atunci când aveam nevoie de trimis bani în țară.
   Se păstrează aceeași eficiență. Efectiv nu mai conta ce valută am încărcat în Revolut.

   Nu văd de ce nu ar fi acceptat undeva Revolut ca metodă de plată unde se acceptă carduri bancare (inclusiv poșta română, anaf șamd).

  • Ai putea cu siguranță, însă Revolut nu acceptă să îl încarci din prima cu sume foarte mari (variază fără vreo logică anume de la câteva sute de euro la câteva mii).
   Nu ai avea niciun comision extra.

 80. Am comandat cardul premium culoare silver. Este acceptat la inchiriere auto. Este embosat? Mi s-a pare ciudat in poza atasata de tine ca numarul cardului e trecut pe spate. Scrie ca este un card de debit? Pentru inchirieri auto e foarte important sa fie embosat si sa nu scrie ca e debit. Multumesc

 81. Am primit cardul si am facut cateva plati cu el, atat pe net cat si fizic la Lidl. Am o intrebare si poate cei care au paypal ma pot lamuri. Vreau sa adaug cardul Revolt la paypal si am inteles ca este mai convenabil sa las conversia valutara sa o faca Revolt si nu stiu unde trebuie sa bifez. Ma intereseaza sa incasez in paypal atat euro cat si dolari si apoi sa-i transform in lei, dar conversia sa o fac eu in Revolt si nu cei de la paypal. Odata inregistrat cardul in paypal, pot incasa sa zicem euro si sa mearga direct in contul euro si dolarii sa mearga direct in contul de dolari de pe cardul Revolt? Si inca o intrebare: pot avea mai multe valute in paypal cu un singur cont sau sunt obligat sa aleg doar una?
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*