Afiliere Altex: Comisioane noi și perioadă de comisionare 5 zile

După ce o bună perioadă programul de afiliere Altex a fost în moarte clinică, se pare că acum magazinul românesc încearcă să revină pe piața de afiliere. S-a resuscitat cu 1%, dar acel comision, să fim serioși, nu era competitiv.

Așa că la an noi, Altex oferă comisioane noi.

Comisioanele nu sunt foarte mari(grilă comisioane Altex), sunt un pic mai mici decât la eMAG(grilă comisionare eMAG) în general, dar este foarte interesant sistemul de bonificare pentru afiliații silver și gold, la care se adaugă un comision mărit, ceea ce poate fi un avantaj extrem de bun pentru afiliații mari.
Într-o piață în care advertiserii se înghesuie la redus comisioane este excelent că un nume precum Altex face contrariul. Practic este decizia eMAG din 2013, când a oprit afilierea prin AdWords dar a oferit un EPC mai mare pentru creatorii de conținut.

Perioada de comisionare Altex a scăzut la 5 zile(vs 2 zile la eMAG), dar acest aspect nu este neapărat un lucru rău, decizia de cumpărare într-o piață în care fără promoții nu supraviețuiești este destul de rapidă. S-au dus vremurile în care argumentai că clientul are nevoie de mai multe zile până să se decidă asupra electrocasnicului.

Mi-a atras atenție faptul că cei de la Altex au anunțat un sistem prin care pot oferi comisioane speciale pe grupe de producători sau produse individuale și văd că deja au o promoție Samsung cu 5% comision la electrocasnice mari.

Puțină concurență pe zona de IT&C nu strică, chiar dacă încă eMAG oferă condițiile cele mai bune, mai ales datorită ratei de conversie.

În altă ordine de idei, în afiliere rămâne valabilă ideea că consecvența este cheie, atât din partea afiliaților dar mai ales din partea advertiserilor.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Afiliere Altex: Comisioane noi și perioadă de comisionare 5 zile

 1. Pe vremea mea era un film, “Moscova nu crede in lacrimi”. 🙂 Nu mai stiu cu ce era, au trecut multi ani de atunci si eu sunt acum un mos sclerozat. 🙂
  Tot asa si aici, nu cred ca Altex va face mare branza cu afilierea, nu cred ca-si doresc cu adevarat sa faca ceva. Poate ma insel, asa sunt mosii, mai ciufuti si neincrezatori… 🙂
  Luati, dragii mosului, daca sunteti curiosi: https://ro.wikipedia.org/wiki/Moscova_nu_crede_%C3%AEn_lacrimi

  • Momentan, omul serveste locul. Cat timp e cineva acolo care se implica si are incredere de mai sus merge, cat timp nu… va fi mai greu. Cert e ca mai au de rezolvat lucruri.

   Dar e buna concurenta. Una este sa lucrezi cu increderea pe care o are altex, una este sa ai concurenta situatiile cu din online cu cei de la cel/ evoag. Eh, poate se misca un pic piata mai bine. Vedem mai tarziu.

   Sistemul de bonusare pentru performanta e interesant. Vedem cat va dura si daca se vor aproba, evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*