Plata cu telefonul de la ING este o facilitate foarte mișto

De ceva timp am început să folosesc ca metodă principală de plată telefonul la care am adăugat prin funcționalitatea NFC un card din aplicația ING HomeBank.

Principiul este foarte simplu, telefonul are practic „în el” un card și prin senzorul NFC transmite datele cardului către terminale POS care acceptă plata contactless.

În plus, de când am trecut la sistemul de plată ING cu telefonul am schimbat și husa telefonului; practic dintr-un flip cover care avea un buzunaraș pentru card am trecut la husa de silicon default de la OnePlus.

Faptul că pot să merg la cumpărături doar cu telefonul în buzunar este un avantaj major. Deblochez ecranul, apropiu de POS întocmai cum aș apropia un card și asta a fost tot. La tranzacțiile peste 100 lei mi se cere PIN-ul și asta e.

Din câte am înțeles, facilitatea ING Pay este doar pentru telefoane Android. Mai multe detalii aici.
Ce nu am reușit să fac niciodată este să îmi vină notificările Push ale aplicației HomeBank…

Înainte foloseam Revolut tocmai pentru tehnologie și pentru faptul că avea niște statistici foarte interesante referitor la sumele cheltuite. Acum folosesc Revolut în principiu doar pentru plăți pe net (mai ales internaționale) și pentru încasat/splituit nota de plată când ies prin oraș.

Mai am un cont Unicredit în care încasez salariul, dar nu înțeleg nimic din aplicația lor și cum scade soldul (sîc!) așa că fac transfer instant spre ING. În plus, am înțeles că UniCredit nu este nici prea prieten cu Revolut..iar HomeBank-ul web de la ING este cel mai prietenos internet banking cu care am lucrat.

Probabil dacă Revolut ar lansa un sistem de plată similar aș trece din nou pe Revolut.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Plata cu telefonul de la ING este o facilitate foarte mișto

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*