Guess who’s back

Cam multă liniște pe aici pe blog, semn de schimbări. Și-au fost.

De la începutul lui aprilie, în sfârșit, m-am întors în țară. Uneori nu-mi vine să cred că au trecut doar 9 luni, alteori mă întreb cum de a trecut atât de mult timp.

Multă lume mă întreabă de ce, dar cred că primul răspuns ar trebui să mi-l dau mie. Și întrebarea la care încă sunt dator este că nu știu de ce am plecat. Acum, chiar mi-e mai greu de dat un motiv concret. Să spunem că doream o schimbare, dar nici chiar așa schimbare.

Zarurile care au ieșit nu au fost dintre cele care să mă mulțumească. Sau care să ofere perspective pe termen măcar mediu. Nu mă simțeam în situația de a o lua de la zero, măcar de era o garanție, valorile de care m-am lovit erau diferite de cele de care eram obișnuit.

Dincolo de asta, nu voi uita cum proprietarul care mi-a închiriat ultima cameră mă amenința că va muta lituanieni cu care voi avea divergențe culturale dacă nu reușesc eu să închiriez o cameră de la un danez care s-a cărat fără să plătească. Sigur că da. Mega retardată experiența cu apartamentul în care am stat ultimele 6 luni. Omul nu avea habar nici de câți bani are de încasat de la fiecare. Experiențe.

Primele luni au fost un fel de city-break mai lung, în care după avalanșa de meetinguri în engleză, găseam motive să ies din casă și să mă bucur de nou. Dar când iarna a cam venit, parcă nu mai era atât de distractiv, iar micile imperfecțiuni ale sistemului danez aparent și din exterior perfect parcă începeau să aducă scârțâite. Work life nu era unde îmi doream, personal life se complicau chestii.

Partea bună este că am învățat destul de multe, partea proastă este că nu am învățat lucrurile pe care mă așteptam să le învăț.

În final, aș putea declara Danemarca țara cu cel mai bun marketing de țară dintre cele pe care le-am vizitat. Dar da, au fost și părți bune, păcat de cele 9 luni.

nothing-to-do-here-template.jpg.scaled500

PS: Mă amuză oamenii care îmi spun că vai că de ce nu mi-a plăcut. 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!4 Comments on Guess who’s back

 1. Daca tot ai revenit si aici, poate ca ar merge niste articole (sau ai recomandari de articole) pe urmatoarele teme:

  1) Cum sa aduci trafic targetat pe un site in 2018 (fiindca Facebook iti aduce doar cretini, iar persoanele “quality” dau foarte rar click pe un anunt sponsorizat din news feed)

  2) Cele mai bune metode de a avea un site relevant in Google (in afara de optimizarea site-ului web, quality content & guest posts pe bloguri irelevante nu mai am nicio idee) – dupa modificarile de algoritm din ultimii ani, Google nu imi mai indexeaza toate postarile, desi am sitemap & blogul e optimizat decent. Iar guest posturile nu le vad ca fiind utile pentru ceea ce vreau eu sa fac.

  Am cautat si pe Google articole de genul, dar majoritatea sunt generaliste sau nu se potrivesc si pentru site-uri / bloguri romanesti.

  • De ce aș face asta?
   Pe de altă parte singura recomandare pentru atragerea de trafic pe un blog rămâne de a scrie despre ce vrei tu, când vrei tu și la calitatea pe care o vrei.
   SEO astăzi e mai mult despre user decât despre a optimiza și a scrie într-un anume fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*