Paywall în publishingul românesc

Sunt câteva (puține) site-uri de informații în România care au conținutul în spatele unui paywall. În ultima vreme citesc surse tot mai diferite, așa că mi-e destul de greu să rămân zilnic fanul unei publicații.

Informația produsă de aceste site-uri este relativ puțină pentru a mă câștiga drept client plătitor, din păcate și pentru ei, și pentru mine.

Câteodată însă aceste site-uri produc conținut care mă interesează, conținut cu care de regulă sunt agățat din Facebook sau Feedly. Din păcate, după câteva rânduri apare mirobolantul „Citește continuarea pe ….”.
Un singur articol nu mă va face să plătesc.

Câteva publicații de afară se ascund tot după un paywall, dar îți oferă 3-4-5 articole gratuit, pe lună sau pe săptămână, depinde și de frecvența lor de a publica. Și de obicei îmi sunt destule.
Trade-ul? Revin cu fiecare dată de plăcere.
Pe site-urile care mă agață dar nu îmi oferă informația intru cam cu strângere de inimă.

Cred că ar fi simplu de implementat un astfel de sistem.
Dacă nu pe bază de cookies, pe bază de login – mult mai simplu. Și atunci mai au publisherii și adresa de mail…

Undeva ar trebui să existe o cale de mijloc.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Paywall în publishingul românesc

  1. Pe la noi site-urile cu astfel de sisteme au obiceiul sa ofere si posibilitatea de acces pentru o singura zi (1 euro pentru 24 de ore) ca si la trial-urile de la p0rn de altfel si cred ca e o metoda mult mai eficienta decat sa impui efectiv un abonament lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*