Garmin Instinct Solar – Smartwatch

După ce cu Xiaomi Amazfit-ul trecut am tot avut probleme la curea și mai ales probleme de sincronizare cu telefonul (aplicația aia s-a tot actualizat și m-a exasperat) am început să folosesc tot mai puțin ceasul.

Totuși, aveam nevoie de un smartwatch pentru a avea la îndemână informații și a vedea puținele notificări de pe telefon pe care le țin active. Mai ales dacă sunt prin curte și telefonul îmi este undeva, acele câteva notificări pot fi importante.

Oscilam între Apple Watch și Garmin Instinct

Oscilam foarte tare între un Apple Watch și un Garmin Instinct Solar.

Veți spune că aceste ceasuri nu au absolut nimic în comun între ele din punct de vedere al designului și modului de folosire și nu aș putea să contrazic acest lucru.
Dacă din punct de vedere funcționalitate fac cam aceleași lucruri, modul cum este livrată funcționalitatea aceea din punct de vedere design și user experience sunt total diferite.

Așa că a trebuit să mă hotărăsc: vreau un ceas drăguț pentru mers la birou și activități light, cu încărcare zilnică pe care să trebuiască să îl dau jos dacă fac ceva activități prin curte (grădinărit, etc)…sau vreau un ceas care livrează aceleași funcționalități, are baterie cu durată de folosire mai extinsă dar informația este livrată mai „rugged” și pot turna chiar și beton cu el la mână.

Am ales Garmin Instinct Solar

Și am ales Garminul pentru că am zis gata, m-am mutat la casă, voi avea mult de lucru prin curte, ultima mea grijă ar fi să nu stric ceasul (cum am făcut cu Fitbit-ul Versa la care i-am făcut inutilizabil touch-ul după câteva săptămâni).

Am urmărit mult timp prețul smartwatch-ului pentru că după ce m-am hotărât spre el au fost oscilații semnificative de preț. I-a crescut prețul cu vreo 20%, practic. Apoi când s-a redus cu 10% l-am cumpărat, în cele din urmă mai primind o reducere de preț (clasic eMAG..). Bineînțeles, l-am comandat din nou și am dat retur la ceasul anterior, economisind 100 lei…

Ei bine, acum am aproape un an de când folosesc ceasul Garmin Instinct Solar și sunt extrem de mulțumit.

Față de obiectivele principale pentru care l-am luat (ceas cu baterie mare, rezistent), acum îi folosesc și funcțiile sportive.

Mi s-a părut foarte interesantă opțiunea de încărcare solară, practic fața ceasului are niște fotocelule care permit încărcarea la soare. Și e foarte tare să ai ceasul la mână și în același timp el să se încarce. Sigur, încărcarea aceasta solară durează mult mai mult decât cea la cablu. Dar cel mai practic mi s-a părut în mașină, la un drum mai lung.

Aplicația este destul de complexă, dar mi se pare relativ greoaie sincronizarea. Informațiile se duc cât de cât și în aplicația iOS – Apple Health. Nu știu, am așteptări eu prea ridicate, sau sincronizarea e în general dificilă când vorbim de sisteme diferite? Sau mai dă rateuri și dacă ar fi fost un Apple Watch?

Nu îmi dau seama dacă alte smartwatch-uri recunosc mai bine activitățile fizice, de forță, dar parcă aveam ceva așteptări mai mari de la ceas pe partea de antrenamente de forță. Adică aș vrea să facă diferența mai bine între mișcările exercițiilor.

Recunoașterea somnului este OK (parcă era ceva mai bună la Versa), nu folosesc însă partea de pulsoximetrie.

Iar cât privește designul, nu mi se pare că ar arăta ciudat nici la cămașă. Cred și că se mulează mai mult pe personalitatea mea decât s-ar fi mulat un Apple Watch foarte glossy.

Una peste alta mi s-a părut un preț corect pentru ceea ce face.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*