Smartwatch Xiaomi Amazfit Stratos

Într-o zi, vechiul meu prieten Fitbit Versa a decis ca după aproape fix 2 ani să nu mai pornească. Touchscreenul de la Versa era oricum stricat de mai bine de un an, așadar a venit timpul pentru un smartwatch nou.

Cum sunt foarte încântat de tot ecosistemul smarthome de la Xiaomi a fost destul de natural că mi-a făcut cu ochiul ceasul Amazfit Stratos.

Așadar, într-o vineri după amiază mi-am comandat cu vreo 550 lei de la PCGarage un Xiaomi Amazfit GTR. Mi-a plăcut și că seamănă destul de mult cu vechiul Vector Watch de care am fost super încântat, dar și el a avut în final o problemă cu ecranul.

Ceasul e de ceva ani pe piață, dar nu m-a interesat atât de tare asta.

Ceasul are câteva avantaje: bateria ține 4-5 zile, ai posibilitatea de a măsura continuu ritmul cardiac, se integrează foarte bine cu niște alte gadgeturi (ex: cântarul tot de la Xiaomi) și arată bine făcut. Ecranul se vede cel mai bine în soare.

În zona de dezvantaje aș menționa: calitatea displayului nu se apropie deloc de Fitbit, nu măsoară continuu numărul de calorii cum o face Fitbit și nici pe departe să vină cu dashboard-ul complet pe care îl oferă Fitbit. Acum, dacă nu ai fost expus acestui ecosistem de smartwatchuri, o să ți se pară Amazfit excelent. Eu vin după niște ani cu Vector Watch și Fitbit Versa 1.
Altă problemă care mi se pare că se va vedea în timp este dată de încărcătorul care are un cablu extrem de subțire.
Touch-ul nu este foarte rapid.

Ca o mențiune, nici pe acest produs nu scrie „Xiaomi”. Este vândut sub brandul Amazfit, dar se integrează cu econosistemul Xiaomi, la fel cum face de altfel și aspiratorul Roborock.

Așadar, deși arată foarte bine ceasul și îți faci treaba cu el, cam cât dai atâta face. Nu e nici pe departe un flagship, dar își dovedește utilitatea în activitate fizică și a fi la îndemână pentru a verifica ora exactă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*