Am tuns pisicile acasă și nu a fost greu

De ani de zile mă bătea și Ralu la cap să mergem cu pisicile la tuns. Că adevărul e că în casă e cam mult păr. Mi se părea un pic semi absurd să duc pisicile la tuns, de câini tunși am mai auzit (des), dar de pisici nu prea. Așa e când crești la țară.

Totuși, la un moment dat știu că voiam să programez la cabinetul veterinar din cartier un tuns pentru cele două pisici pe care le avem. Din păcate, indisponibilitatea, sau mai degrabă disponibilitatea în intervale orare la care eu mereu sunt la muncă, a frizerului pentru animale, a făcut ca în cele din urmă să nu mai mergem. Și nu a mai intrat tunsul în discuție.

În cele din urmă, pentru a lupta cumva contra părului de animale lăsat la fiecare colț de cameră, am cumpărat un Furminator. Ceea ce s-a dovedit o investiție destul de utilă. Mai ales când o folosim cu regularitate. Ar trebui să folosim mai des peria.

Am cumpărat o mașină de tuns pentru pisici / câini de la Lidl

Eram în dubii zilele trecute dacă să intru sau nu în Lidl, mai ales că era și zi de salariu. Dar am intrat și am descoperit că aveau o mulțime de produse pentru animale. Printre care și două modele diferite de aparate de tuns pentru pisici sau câini. Mă uitam și la preț, 60 lei sau 90 lei. Eram wow, de obicei astfel de modele sunt peste 3-400 lei în oferta magazinelor de specialitate.

Și atunci dilemă, pe care să o cumpăr.

masina-tuns-pisici-caini-lidl

În cele din urmă am cumpărat varianta mai scumpă, pentru că pe lângă mașina de tuns mai avea niște accesorii interesante. Chiar dacă avem unghieră pentru pisici, nu strică una în plus, iar foarfeca din setul al doilea e chiar bună. Pila de unghii pentru pisici sau piaptănul mă îndoiesc că le vom folosi, cred că e mai degrabă pentru câini. Bine, probabil și foarfeca, dar e bună.

masina-de-tuns-pisici

Pe lângă mașinile de tuns, mai erau multe chestii interesante la Lidl – plăci de sisal la preț bun, varii jucării pentru câini și pisici, boluri pentru alimente, lese pentru câini șamd. Nu am văzut niciodată la ei în ofertă o selecție dedicată animalelor de companie, alta desigur decât mâncarea de la ei. Pe care nu prea o iau.

Revenind. M-a impresionat calitatea foarte bună a mașinii de tuns. Rămâne să mai vedem fiabilitatea ei, dar sunt optimist.

Din ce am observat după primele două folosiri este că e silențioasă. Ori pisicile la frizerie cred că de gălăgie se sperie, nu de aparat. O dată ce se obișnuiesc cu gălăgia, încep să stea.

Nu cred că este neapărat foarte importantă viteza mașinii de tuns ci ca să tundă super eficient, fără să tragă părul și să facă cât mai puțină gălăgie. Cred că de aia în setul mașinii de tuns mai aveam o doză bună de ulei, pentru a unge mecanismele când se vor bate între ele componentele metalice.

În fine, după cumpărare abia am așteptat să ajung acasă.

Am început cu răsfățata familiei și prim-locatara, că mă așteptam să fie foarte greu. A fost așa și așa, la un moment dat părea că îi place. Din păcate nu am reușit să o tund chiar cum am vrut, dar în final sunt mulțumit relativ de rezultat.

tuns-maia

Din păcate nu prea am o soluție pentru părul care rezultă în urma tunsului. Dacă pui ceva sub, e prea puțin probabil ca pisica să rămână locului. Așadar îți asumi că imediat după operațiune dai cu aspiratorul.
Sigur, pentru ce nu culegi separat într-o pungă, că altfel poți înfunda aspiratorul.

Rezultatul final e bunicel, data viitoare va fi mai bine. Acum sunt curios în cât timp le va crește blana înapoi.

pusu-maia-tunsi

În mod normal, trebuia să mai insist și să îi tund mult mai bine, dar nu eram sigur cât de bine va ieși, așadar nu am vrut să risc. Ce să risc, nu știu, dar dacă nu va mai fi atât de mult păr, cu siguranță va fi bine. Și cred că și ei sunt mai fericiți, că îi vedeam cum se aruncau pe hol pe gresie sau în chiuveta din baie, de căldură.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!3 Comments on Am tuns pisicile acasă și nu a fost greu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*