Înainte să dai Windows Reset ar trebui să fii avertizat că va dura o veșnicie

dav

Mi-am luat zilele trecute noul PC de la eMAG. Am optat pentru un model de la resigilate grație prețului excelent pe care l-am prins, fix de ziua mea. Model Asus, 12 GB RAM, i5-6400, 2GB placă video – un adevărat sistem gaming, mai puțin că are HDD (era bun un SSD) + sursa e cam mică.

Ei bine, ajung cu el acasă, că îl preluasem din Showroom Băneasă și îl bag în priză. Pornește. Mi se pare că merge extrem de slab. Din păcate Windows-ul nu a fost curățat, așadar urma să mă conectez pe contul de Steam al unui biet om. Nu îmi place nici ce era pe acolo, erau folosite deja vreo 60 GB așadar zic să îi fac un reinstall.

Cum sistemul venea cu Windows, știam că poți opta pentru un reset/reinstall. Optez pentru asta.

Și, după mai mult de o oră de la acea alegere stau cu 5% progress. Încep să înțeleg și căutările pe Google.

Screen Shot 2017-04-19 at 20.49.15

Așa că, pornesc Mac-ul și downloadez o imagine de Windows 10. Sper să își preia automat cumva sistemul licența de Windows, ceea ce în final a făcut, automat.

Screen Shot 2017-04-19 at 21.09.15

Fast forward – a fost o decizie bună să formatez mai totul și să instalez un Windows curat. După 5 ore cred că aș fi ajuns cu resetul de Windows la 6%, iar cu decizia de a formata și reinstala the hard way sistemul de operare, am scăpat în vreo două ore.

4 Comments on Înainte să dai Windows Reset ar trebui să fii avertizat că va dura o veșnicie

  1. Da e ceva ce merge cu adevarat bine pe Windows? Ca eu zau n-am experienta cu niciun program si nicio functie care sa mearga mai rapid pe Windows decat pe alt OS.

  2. Injura-ma (daca vrei) 🙂 dar incearca si Linux Mint.
    Daca ai Wine, poti rula multe programe Windows.
    Nu sunt un utilizator experimentat de Linux, voi ramane mereu un incepator, dar eu imi fac treaba cu el (initial am avut Ubuntu, dar mi se pare mai complicat putin).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*