Super-aplicatia made in China – WeChat

Ştiţi că deseori spuneam că Facebook încearcă să îşi creeze o super aplicaţie în care să includă toată informaţia necesară pentru utilizator direct în platformă, fără nevoia de a părăsi platforma, fie ea în web sau mobile. Printre dezvoltările recente care exemplicifică această direcţie se numără posibilitatea de a vizualiza live-uri direct în Facebook, fie că e vorba de video stream sau scoruri live de la competiţii sportive, Instant Articles, intrarea Facebook într-o mică zonă de classifieds pe grupurile create (Btw, Yahoo Groups a murit o dată cu intrarea Facebook aici) şi dezvoltările în direcţia platformelor de support pentru mesageria de pe pagini. Dacă mai pui şi posibilitatea de a cumpăra lucruri prin Facebook (vezi boţii dezvoltaţi), trendul este cât se poate de vizibil.

Şi credeam până săptămâna trecută că doar Facebook are paşi mari în această direcţie însă aparent nu e vorba doar de Facebook, ci e doar o direcţie care pare preluată deja de la mult mai dezvoltatul WeChat. Priviţi acest video despre posibilităţile acestui WhatsApp made in China:

 

Am încercat să mă înregistrez în WeChat însă nu am reuşit să îmi confirm numărul de telefon, pur şi simplu nu vine SMS-ul cu codul. Poate reuşiţi voi.

În rest, Facebook a lansat un update pe partea tehnică pentru Messenger, ce mai adaugă nişte funcţionalităţi.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*