Voi cum tratați cu nesimțiții din trafic?

Din fericire, de câteva luni, drumul până la locul de muncă îl fac foarte repede. E drept, este și vară, dar nu mă aștept ca iarna să fac mai mult de 15-20 minute cu mașina, și trecând doar printr-un singur punct de ambuteiaj – Poligrafiei – Casa Presei.

Așa că momentan nu prea am de a face cu prea mulți nesimțiți, drumul e liber, sunt trei benzi, fiecare merge cu ce viteză vrea sau îi permite mașina.

Totuși, ocazional mai trec prin centru la ore de vârf și mă mai apucă dracii. În general nu mă enervez la toate fazele din trafic(deși am și eu limita mea), dar este una la care îmi ies din pepeni. Stai în coloană de 10 minute, îți vine rândul să intri pe stradă când te-ar lăsa cineva și din spate vezi cum se apropie cineva pe contrasens, depășește toată coloana și bagă un semnal dreapta, fix în fața ta.
Genul ăsta de oameni nu doar că și-o scutură peste tine, dar o mai dau cu boltă peste toată coloana de mașini.

Așa mi s-a întâmplat și zilele trecute, cu un dobitoc de la Enel Distribuție. Așteptam ce așteptam, îmi vine rândul să intru pe Aviatorilor de pe o stradă lăturalnică, și vine un șofer cu un tupeu pe care doar un nesimțit de zi cu zi o poate avea.
Evident, îl apostrofez.
– Care e problema ta? îmi spune el.
– Ești un nesimțit fără margini. Stăm de 5 minute în coloană să intrăm și tu depășești toată coloana!
– Păi nu m-am băgat în fața ta! Uite, eu am tras pe banda 2!
– Cum nu te-ai băgat în fața mea când ai depășit toată coloana? Te-ai băgat în fața tuturor!
– Domnule, e permisul meu! conclude el și pleacă.

Ar trebui să îi transmită cineva că în general nu dăm doi bani pe permisul său ci ne înfuriem că dacă te întâlnești cu trei de ăștia ca el pe o stradă, ajungi cu 5 minute mai târziu la destinație. Și nu doar un om, ci toți cei care merg corect și cu bun simț.

Ce mă frapează însă mereu este pasivitatea oamenilor la faze de genul. Cât am stat cele 10 secunde să îi comunic nesimțitului frustrarea mea oamenii s-au apucat să claxoneze în spate.
Eu când văd o astfel de situație nu îl las pe cel care forțează intrarea, mă opresc și îi cedez locul celui în fața căruia s-a băgat. Dar din păcate oamenii bagă capul la cutiuță și își văd de treaba lor, umilință după umilință.

Voi cum tratați cu acești bizoni din trafic? E adevărat, îți și strici tot zenul când dai de 2-3 de ăștia pe drum, așa că nu îmi dau seama cum ar trebui să procedăm.
Dar cert e că dacă îl apostrofez eu pe unul și alți 10 nu îi spun nimic, ba îi mai și fac loc să treacă, genul acesta de nesimțiți se vor înmulți..

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*