În fiecare vineri, Bucureștiul se blochează

Mi-e groază mereu de ziua de vineri, mai ales la ora plecării de la serviciu. Motivul e simplu: traficul din oraș. Dacă în timpul săptămânii, cam știu scurtăturile (și pe cele pe care nu le iau), vinerea totul devine un mare ghici. Pentru că nu ai de unde să știi pe unde e mai liber, nici măcar mult lăudatul Waze nu prea știe evoluția viitoare a traficului. Deși îți calculează bazat pe momentul pornirii, în drum, totul se poate schimba, mai ales când drumul e scurt și e aglomerat.

De ce se blochează Bucureștiul vinerea? Astăzi motivul dat de toți este meciul România – Polonia. Este un factor, dar cu siguranță nu singurul. În fiecare zi de vineri găsim vreun motiv, astăzi motivul a fost meciul și faptul că pe Kiselef, la ora 18:00, se montau luminițe de Crăciun.

montat-luminite-kiseleff

În realitate, vinerea toată lumea pleacă la oră fixă de la birou. Și atunci, e firesc ca unele străzi să se blocheze. E horror în zona adiacentă birourilor din Pipera între 16:00 – 19:00 – dar după 19:30 e liber cum nu e nici miercurea la 21:00. Iar explicația asta e extrem de simplă. Și firească. Și poate ar trebui să nu mai facem un caz când vineri e aglomerat, poate ar trebui doar ca toată lumea să respecte regulile de circulație.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Sunt mai multe motive pentru care se pot bloca orasele. De multe ori are de-a face cu nesimtirea la volan pentru ca nu doar masina lui Tariceanu opreste aiurea incurcand traficul. Mai sunt multe altele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*