Viitoare mega zonă de birouri la Romexpo – Casa Presei

De câțiva ani, se construiește masiv în zona Romexpo – Casa Presei – Expoziției. Configurația străzilor permite o dezvoltare urbană accelerată, loc există, iar dacă vine și metroul în această zonă, cum ar fi firesc la dezvoltările actuale anunțate, am putea asista la un cartier de birouri în toată regula, cu o conexiune decentă cu orașul.

Proximitatea față de zona centrală și față de oaza de verdeață dată de parcul Herăstrău, spre aeroporturile Otopeni și Băneasa, dar și pe lângă câteva cartiere face din această zonă o locație excelentă.

Momentan ce avem în zonă sunt cele câteva clădiri de pe Expoziției (dar unde sunt încă niște șantiere active), turnurile gemene de la Romexpo, noul Ana Tower (27 etaje) dar și clădirile de birouri din spatele Casei Presei.

Pe lângă toată dezvoltarea actuală, s-a anunțat și un mega proiect imobiliar care cuprinde o serie de clădiri turn, printre care și o clădire de 41 etaje (mai mare decât Sky Tower) de 179 metri, dar și alte clădiri de 34 etaje, 31 etaje și o serie de clădiri cu 23-27 etaje. Unde vedeți romburile acelea sunt clădiri zgârie nori.

Practic toată zona cu complexul expozițional Romexpo s-ar transforma într-un ansamblu de clădiri de birouri și zone comerciale (probabil un mic mall, că dacă aduci câteva zeci de mii de oameni în zonă de birouri, trebuie să se și hrănească).

Sincer mie nu îmi pare rău, zona Romexpo este destul de goală, iar un centru expozițional se poate muta în afara orașului, iar cele câteva concerte de se mai țin la Romexpo, chiar în interior, ar trebui să fie într-o sală polivalentă. Oh, wait.

Proiectul de clădiri de la Romexpo ar urma să fie realizat de către compania care deține mall-urile Iulius și care au făcut niște proiecte foarte interesante la Iași și Timișoara.

Evident, principala mea îngrijorare este traficul, pentru că pentru a ieși din cartier de la mine am de ales între Bulevardul Poligrafiei și Șoseaua Griviței. Iar Griviței e compromisă, iar Poligrafiei în timpul școlii este un coșmar dimineața (dar măcar se circulă).

Sursa: Skyscrapercity

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*