De ce nu am fost în vacanțe cu agenții de turism

Sunt mare amator de călătorii, după cum bine știți. Totuși, niciodată nu am fost în vreun city-break sau excursie ceva mai lungă organizată de o agenție de turism. Motivul e simplu, prefer să aleg și să planific până în cele mai mici detalii vacanța mea, de la zboruri și până la hotelul în care voi sta, împreună cu activitățile planificate. Și asta chiar dacă, uneori, agențiile de turism ar putea să ofere pachete de călătorie la un preț mai bun decât reușești tu să vânezi, chiar și cu prețuri reduse.

Mai este însă un motiv foarte puternic pentru care nu mă uit nici măcar după ofertele agențiilor de turim și anume faptul că aceștia sunt vânzători extraordinari și în ultima vreme au început să falimenteze și de pe o zi pe alta. Cum bine puncta Radu, astăzi îți vând un pachet turistic cu zâmbetul pe buze și mâine pot anunța că au intrat în faliment și angajamentele asumate prin vânzarea pachetului… se duc pe apa sâmbetei.

O dată intrată agenția de turism în faliment/insolvență, aceasta nu mai poate onora vacanțele cumpărate de turiștii doritori de concedii. Și uite cum, în această situație ești nevoit să te adresezi societății de asigurare, care ar avea responsabilitatea de a te despăgubi, dar majoritatea agențiilor de turism au garantat un fond de despăgubire din partea asiguratorilor foarte mic.

Astăzi am observat și că o altă agenție de turism a anunțat își închide activitatea, fiind vorba de Mareea Travel, o agenție măricică, că am tot auzit de ei. Acum 3 zile încă postau oferte pe Facebook și imediat după oferta aceea au anunțat, tot pe Facebook, falimentul.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Nu prea inteleg cum o agentie mijlocie cum e Mareea poate sa dea faliment. Asta imediat si dupa sezonul de vara. Acum ori toti romanii nu mai folosesc agentii de turism in Romania si s-au mutat online ori este altceva. As pune si pe bad management dar nu cred ca a fost cazul Mareea.

  2. Mareea a dat faliment? Wow! Ce dracu au facut cu banii din vara? Cred ca toate agentiile mai rasarite au vandut la greu vacante.
    Eu credeam ca daca alegi agentii mai maricele si mai cunoscute, esti mai protejat, dar acum…
    Folosesc in general Christian Tour de cativa ani, nu am avut probleme deosebite cu ei.
    Ca la toate agentiile (si nu numai, cred), locatiile de pe site sunt “cosmetizate”, distantele de la plaja la hotel sunt trecute mai mici decat realitatea, daca mergi cu autocarul, nu sunt chiar toate facilitatile din pliantele frumos colorate, dar… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*