V-ați stabilit concediile?

Mă uitam zilele acestea după oferte de cazare pentru un minim de concediu de vară spre final de august.

Cumva am sentimentul că am rămas ultimul printre cei care și-au blocat o dată în calendar pentru un dorit concediu și sunt surprins de prețurile pentru cazare. Ce e drept, anul acesta nu a fost concediul neapărat o prioritate..iar lista de priorități e oricum lungă.

Anul trecut pentru concediul din Halkidiki & Lefkada rezervasem prin mai-iunie cazarea pentru iulie. Ba chiar plecasem și am rezervat și de pe drum niște cazare în continuarea zilelor pe care le-am planificat inițial. Într-adevăr, era și nebunia cu formularele acelea, ba restricții, ba fără restricții..ceea ce probabil a lăsat mulți vest-europeni pe acasă.

Cumva în aceeași situație ar trebui să fie și anul acesta – doar că nu. Dovadă și cât de aglomerate sunt aeroporturile – toată nebunia din aeroporturi se întâmplă cu un motiv – pur și simplu oamenii pare că au dat năvală să plece în concedii.

Dacă anul trecut mi s-a părut relativ scumpă cazarea în unele locuri, se pare că anul acesta pentru perioada de vară nici opțiuni nu prea ai, dar și prețurile au luat-o galop în sus.

Pentru una dintre locațiile unde am stat anul trecut – și aș fi revenit – prețul este pur și simplu cel puțin dublu. Și repet, scump mi s-a părut și anul trecut, dar ne-am asumat atunci că cel puțin la acel loc rezervasem de pe drum cazarea.

Ei bine, anul acesta fără un plan bine bătut în cuie și cu rezervările făcute e prea riscant să ne punem pe drum. Așa că săptămânile astea va cam trebui să scanez booking, dacă vreau să avem vreo șansă de o cazare decentă pe când vom pleca.

Și parcă mă uit prin buzunar și încep să aleg: vacanță sau altele?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Eu am luat Sevilla inca din iunie. Cel putin bilete. Nu am stabilit inca o cazare pentru ca o sa vreau sa vizitez si prin jur si inca n-am un program fix, in functie de ce se intampla la fata locului.

    Vara nu umblu decat in tara sau cel mult in Bulgaria. Nu vreau sa ma bat cu restul lumi pe-o bucata de nisip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*