Unicredit nu mai face dublă conversie la alimentarea Revolut

Revolut
Revolut

Am primit un comentariu zilele trecute pe blog la articolele cu Revolut prin care mi s-a spus că Unicredit nu mai face dublă conversie la alimentarea Revolut.

Pentru cei care nu știu, sunt bănci care atunci când plătești online/servicii la comercianți din străinătate, chiar dacă decontarea tranzacției se face în lei, băncile fac o dublă conversie și anume îți transformă leii în euro și apoi din nou din euro în lei – asta pe comisionul tău.
Dubla conversie are loc la decontarea tranzacției, așadar nu este instant vizibilă. Am scris despre acest comportament în detaliu aici și vă puteți da seama și în exemplul de mai jos:

Ei bine, se pare că pentru alimentarea de test Revolut pe care am făcut-o cu cardul de debit Unicredit Visa de data aceasta nu am mai avut dublă conversie. Am alimentat cu 100 lei și Unicredit a decontat fix 100 lei.

Cam aceasta este diferența față de print screenul de mai sus:

Cu ocazia aceasta am alimentat mai mult din Unicredit și posibil că nu voi mai fi nevoit să îmi mut bani din Unicredit în ING doar pentru alimentarea Revolut.

Nu știu dacă la alte carduri decât la cele de debit emise sub siglă Visa nu mai este decontare, aștept comentarii de la voi legate de comportamentul de decontare al tranzacției dacă aveți card Mastercard la Unicredit.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 Comments on Unicredit nu mai face dublă conversie la alimentarea Revolut

  1. Astăzi am transferat din contul Unicredit suma de 16060 ron în contul Revolut. Am fost taxată cu 48,20 ron comision Unicredit. Banii nu au ajuns în contul Revolut cu toate ca din contul Unicredit au plecat de la ora 14,00. 11.10.2019

    • Alimentarea prin transfer bancar nu este instanta cum este top-up-ul prin cardul bancar. UniCredit probabil ți-a luat un comision de transfer bancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*