Un țap ispășitor știut de la bun început

Încă de pe la mijlocul campaniei de calificări, când toată lumea încă avea răbdare cu acum ex-selecționerul naționalei de fotbal, Christoph Daum, lumea spune să avem răbdare. Dar, în fapt, eu deja știam ce se întâmplă.

Daum habar nu avea unde a venit, dar a fost totuși o performanță pentru el să fie selecționerul naționalei noastre de fotbal. Întotdeauna spunea că e obiectivul său calificarea la Mondialul din Rusia și se agăța de acest obiectiv.

Acum, când a fost ratat, nu mai e selecționer. Foarte corect, dar și foarte previzibil, de la bun început.

Sincer, eu cred că Daum a fost adus pe post de țap ispășitor încă de la început. Nu sunt convins dacă el și-a asumat acest rol sau chiar a crezut că FRF-ul îi va prelungi contractul pentru un mandat de construcție.
Și sigur că acum toată lumea se înghesuie să îl critice.

Noi avem așteptări mari, FRF-ul ne cântă în strună că putem, acum a pornit și marketingul la FRF, dar lipsește echipa. Iar o selecționată națională nu se face prin schimbarea unui selecționer sau schimbarea unei conduceri la nivel de federație de fotbal.
Performanța la acest nivel se clădește timp de decenii, prin programe dedicate sportului. Și nu neapărat doar cu implicarea FRF-ului, că FRF-ul e un ambasador care ar trebui să facă lobby ca parte mare din sport să fie spre fotbal. Dar noi nu avem sport mai deloc. Îmi aduc aminte cum sălile de sport se betonau. Câte terenuri de fotbal accesibile oricui aveți prin cartier?

Sigur, ocazional, uimim pe toată lumea și ajungem în Top 10 naționale din lume, doar pentru că ne programăm bine amicalele și jucăm la rezultat, nu la plăcerea sportului. Și aste face ca dezamăgirea să fie și mai mare.

Credeam că mai jos de cum eram anul trecut, după Europeanul de fotbal din Franța nu prea putem fi. Mai ales după acel meci cu Albania. Am fost așa cam în fiecare meci din actuala campanie de calificări la Mondial.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Chiar trebuie sa avem echipa nationala de fotbal? Daca nu se mai poate de ce sa ne facem de ras? Nu mai bine stam in banca noastra? Cu cine sa mai faci echipa de fotbal cand 90% dintre jucatori sunt niste cocalari care viseaza numai tatuaje, masini si femei? Iar asta e nivelul tarii, cred ca ar trebui sa revenim cu picioarele pe pamant si sa intelegem ca romania e o tara prabusita, din toate punctele de vedere, iar fotbalul e doar o ramura unde se confirma acest lucru.

    Mai bine cu banii dati la antrenori facem curatenie in tara, ca o sa ajungem precum India in maxim 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*