Uber scade tarifele dar şi standardele în Bucureşti

Uber

Astăzi, Uber a anunţat faptul că preţurile vor scădea din nou, atât pentru clasicul UberX cât şi pentru UberSelect. UberX practic devine mai ieftin decât taxi-ul, în condiţii de preţ standard, fără surge, la cei 1.30 lei – dar atenţie că nu e singurul cost, Uber taxează şi minutul petrecut în cursă, nu doar kilometri parcurşi. Aşadar, ar fi cam tot pe acolo în preţ fără surge.

Scăderea preţurilor vine şi ca o adaptare la piaţa locală:

  • pare că s-a făcut o nouă împărţire între UberX şi UberSelect. Scăzând tarifele, probabil că scad şi criteriile de acceptare în UberSelect astfel că posibil să vedem tot mai multe Logan-uri pe UberX sau maşini vechi
  • vor fi acceptate maşini de până la 15 ani. Aici e amuzant, Uber spune astamăsura vine în contextul în care parcul auto din București are numeroase autoturisme mai vechi de 10 ani în stare excelentă de funcționare care pot fi valorificate acum pe platforma Uber.
    Aş fi curios de media de vârstă a maşinilor din România pe UberX în comparaţie cu alte ţări.
    Cred că având această schimbare, mulţi îşi vor cumpăra maşini special pentru a face Uber.

În rest, sunt destul de mulţumit de serviciile oferite de Uber, am călătorit cu ei până acum lejer de 100 ori, pe 3 continente. Cel mai mişto e când ajungi pe un aeroport străin şi decât să jonglezi cu taxi-urile, îţi chemi simplu un Uber şi ai şi estimat de tarif până la locul de destinaţie, fără să fie neapărat nevoie să comunici cu şoferii. Sau dacă tot ai ceva de comunicat, de regulă engleza în multe locuri e impecabilă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*