Treaba asta cu stadioanele..

Mi se pare ireal că în România stadioanele încep să fie luate ca bunuri semi-private ale unor instituții și din orgoliu, că nu poate fi vorba de motive logice, nu le închiriază celor care ar avea nevoie de ele.

Acum ceva ani mă bucuram că a început construcția stadioanelor și că vom avea condiții civilizate de a participa la meciuri de fotbal și alte evenimente sportive.

Să luăm exemplul stadionului Steaua. Toată lumea știe de cât de greu a ajuns FCSB să joace pe stadionul din Ghencea. Și uitați ce atmosferă mișto a fost pe Ghencea la meciul FCSB cu CFR. Oricum, FCSB cred că va juca pe stadionul Steaua doar când nu vor exista nici măcar umbre ale unor motive pertinente..

Același lucru se întâmplă și la Satu Mare, unde Olimpia Satu Mare (echipa suporterilor) nu poate juca pe Stadionul Olimpia pentru că primăria nu permite accesul. Bine, nu permite, pentru că urmează să facă un regulament nou, timp în care vechiul regulament nu mai e valabil. Iar în același timp, pe stadion are acces doar echipa primăriei – CSM – denumită acum și Olimpia. Noaptea minții.

Părerea mea e că ar trebui să fie prioritară umplerea stadioanelor și prioritizarea accesului spectatorilor. Dacă un eveniment ocupă un stadion degeaba, fără sau cu foarte puțini spectatori, ar trebui să meargă pe un stadion cu o capacitate mai mică atâta timp cât există un interes mai mare pentru un alt eveniment.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*