Time management in marketing afiliat

Marketingul afiliat poate fi unul dintre cele mai grozave joburi pe care le poti avea. Desi de multi nu este considerat un job in adevaratul sens al cuvantului – daca reusesti sa traiesti din asta, atunci cum altfel l-am putea numi? Afilierea, pe langa asta, reprezinta un vis foarte tangibil in a face din sintagma – bani online, usor – realitate. Desigur, banii vin “usor” o data ce ai o idee si esti focusat pe respectiva idee.

Consider ca toate proiectele web de marketing afiliat trebuie tratate din prisma perspectivei utilizatorului.  Ori utilizatorul cum interactioneaza cu site-ul tau? Evident, prin continut – care poate fi video, scris sau comparatii. Iar continutul bun se creaza in timp. Cu cat mai mult timp dedicat, cu atat rezultatele vin intr-o maniera mai consistenta. Si dureaza.

Personal, fac marketing afiliat si prin PPC sau email marketing. Dar diferenta pe aceste abordari este ca atunci cand nu muncesti – venitul nu este recurent. Asadar, este continutul solutia pe termen lung? Categoric!

Asadar, cum ne dedicam continutului?

Cu toate ca personal munceam cand aveam chef – taskurile erau bine definite din timp. Imi fixam deadlineuri. Nu poti avea performanta in online daca nu esti consecvent. Foloseste-te de:

 • Google Calendar
 • Rescuetime
 • Feed-uri (aboneaza-te la bloguri de nisa, vezi de unde vine informatia)
 • Tool-uri SEO pentru a monitoriza competita
 • Google Alerts pentru monitorizarea anumitor noutati pe diferite subiecte (keywords)

Este foarte importanta consecventa pentru a ajunge la venituri consistente, in timp. Am intalnit oameni care practica marketingul afiliat de 4 ani in regim “part time” si sunt multumiti de rezultate si stiu ca ar fi putut obtine mai mult cu focus pe productivitate.

Dar voi?

Sunt curios si de planificarea voastra. Voi cum va impartiti timpul dedicat pentru marketingul afiliat? Aveti un calendar sau scrieti doar cand aveti inspiratie pe un subiect? Ce credeti ca putem face din prisma impartirii timpului pentru a creste veniturile realizate online?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

7 comentarii

 1. cand vrei sa faci performanta, cred ca nu este suficient sa scrii cand ai inspiratie si atat. este necesar sa ai un plan dupa care lucrezi, iar mai important este ca acel plan sa fie urmarit indeaproape.

 2. Eu recunosc ca scriu articole cu linkuri de afiliere doar cand am inspiratie si chef. E clar ca nu poti trai din asta daca procedezi la modul asta, dar se strange la un moment suficient cat sa-mi mai iau o jucarie noua.

 3. Timpul intotdeauna a jucat cel mai important rol in viata noastra deci nu vad de ce nu ar sta la fel lucruri si in AM. Este important sa muncesti, sa muncesti mult si cu spor, astfel ca timpul va fi intotdeauna prietenul tau. Investitia poate fi si sub forma materiala, asta e clar, dar cea mai importanta investitie o reprezinta tot munca ta.

 4. Self Discipline, foarte adevarat!
  Eu folosec focus booster (timer de 25 de minute pentru serii pomodoro foarte eficiente) si chrome nanny (opreste accesul la site-uri pe care in mod normal iti pierzi timpul-setezi o limita de timp zilnica)

  Daca ne-am dedica toti continutului am face blogurile romanesti extrem de bune si nu ar mai ranca site-urile cu low quality content.

1 trackback / pingback

 1. Dependenţa de online | Gabriel Ursan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*