Teme comune în filmele SF din ultimii ani: Marte, Elon Musk și puțină inteligență artificială

Dacă e să mă declar fan mare al anumitor filme, acelea cu siguranță sunt cele SF. Am văzut cam toate titlurile recente care au avut câteva mențiuni prin internetul ăsta. Ce mi se pare interesant este că majoritatea poveștilor se învârt în jurul anumitor subiecte comune, și în general a apus era extrateriștrilor – cu excepția notabilă The Arrival. Probabil o dată cu speranța că e destul de puțin probabil să dăm de cineva acolo.

Inteligența artificială deja este oarecum printre noi, așadar filme precum Transcendence astăzi nu ar mai uimi atât de tare. Și când te gândești că au trecut doar trei ani.

Interstellar este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut vreodată.

Totuși, ce mi se pare interesant, în cele vreo 3-4 ultime filme/seriale, pe care le-am văzut este că tema Marte apare destul de des. Practic, în cam toate filmele SF pe care le văd: The Expanse, Mars filmul, Mars Serialul.
Am început astăzi să mă uit și la Salvation, un SF.
Iarăși, se interesectează ideea Marte cu Elon Musk, la fel ca în Mars – Serialul.

Filmele sunt bune, interesante, îmi face plăcere să mă uit la ele, dar subiectele uneori sunt atât de apropiate încât mă întreb dacă nu cumva sunt finanțate extern de obiectivul principal – vânzarea locurilor în cinematografe sau drepturi TV/vizionări pe Netflix.

Ah, mă mai uit la Designated Survivor și actorul principal seamănă extrem de mult cu ce pare Cioloș. Uneori e chiar enervant de bine intenționat.

Aici câteva seriale bune pe care le-am văzut și le recomand. Uneori însă Netflix e super enervant că e în urmă cu sezoanele…sau chiar cu episoadele pe seriale trending.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Mie Interstellar mi s-a parut mult prea tras de par si plictisitor, cat despre teme comune cred ca uiti de Alien si Star Wars care au tematici separate in raport cu ce ai enumerat.

    • Inițial nu am înțeles nici eu mare lucru din Interstellar. După aceea, l-am mai rumegat, l-am mai văzut o dată și mi s-a părut genial. Acțiunea circulară și twistul e extrem de bun.
      Star Wars îți vine să crezi sau nu, dar nu m-a atras. Nici nu am văzut seriile. La fel Alien.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*