Tehnologii inutile: Wi-Fi-ul în autobuzele pentru transport local

Toate autobuzele de aici din Copenhaga au un sticker mare cum că ar avea internet wireless gratuit. Cam ca toate autobuzele cam de prin orice capitală. Exact ce se vrea și în București. Totuși, cred că wi-fi-ul era oferit de ceva ani, pentru că acum mi se pare că e cvasi-inutil.

Inutil pentru că nu cunosc cel puțin în București pe nimeni fără un pachet de date.
Aproape inutil și pentru turiștii europeni, de când cu directiva europeană de roaming.

Singura dată când am folosit internetul wireless pe un autobuz a fost pe o cursă de vreo 70 kilometri între Tel Aviv și Ierusalim.

Plus că, în București, autobuzele sunt făcute pentru trasee scurte și frecvență mare. De aceea au atât de puține scaune..și sunt relativ scurte.
Nu i-ar strica însă Bucureștiului niște autobuze lungi, cu articulație, pe niște linii precum 331, 335 sau altele foarte populare. Sigur, cu păstrarea frecvențelor, care și așa acum sunt foarte aproximative.

Tehnologia de altfel cred că este pentru wireless o cartelă 4G pusă într-un router. Adică no big deal.

Voi ce părere aveți? Este utilă dotarea autobuzelor cu wi-fi sau a devenit ceva inutil și depășit în 2018?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!3 Comments on Tehnologii inutile: Wi-Fi-ul în autobuzele pentru transport local

  1. Total inutil. Daca ai nevoie de net, ai telefon, daca ai telefon trebuie sa fie capabil de wifi, deci costa macar 300-400 lei. La banii astia ai si pachet de date. A, ca mai sunt si ghiolbani cu S8 si fara net, e altceva.

  2. Pe la noi au bagat WiFi pe autobuze inca de prin 2010. Nu pe toate, dar erau foarte multe cu WiFi si la vremea aia nu avea lumea chiar atatia “mega” si “giga” de date. Pachetele de date costau destul de mult si era o chestie utila.
    Apoi, fiind zona turistica erau multe situatii in care veneau turisti si ii usca de bani pe roaming. Acum e OK cu roamingul in interiorul UE, dar sunt tari unde inca te usuca de bani sa stai pe net in roaming, deci sunt binevenite astea si chiar daca ar parea ca vorbim de o tehnologie invechita, nu toata lumea are abonamente cu suficient de mult trafic de date inclus. Sunt si oameni mai conservatori asa.

  3. Eu zic că ar trebui să existe hotspot-uri peste tot. Este adevarat că nu mai depindem foarte mult de WiFi-ul gratuit, dar mai sunt și situații neprevăzute în care să-ți prindă bine puțin net: cade gsm-ul, îți crapă sim-ul sau ești deconectat pentru neplata, atunci simti că e bine să fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*