Am fost la o piesă de teatru – se numea NSFW

Nu am mai fost la o piesă de teatru de ceva ani, din păcate, de la Profu’ cu Răzvan Vasilescu. Excelentă piesă și interpretarea, un monolog continuu de mai bine de-o oră după care rămâi cu multe semne de întrebare.

Să recunosc, probabil aș putea să număr și pe degetele de la mâini de câte ori am fost într-o sală unde se juca teatru (cultural, nu cel cotidian).

Astăzi, am ajuns la o piesă de teatru modernă jucată într-un loc interesant, club Point, interesantă și clădirea, părea că arată ca o clădire renovată, dar și consolidată. Piesa are un nume extrem de interesant, NSFW, de te aștepți la cine știe ce nudități și limbaj, însă nu depășea cu nimic normalul cotidian.

Povestea era practic din ședința de redacție a unei publicații care comite o gafă postând imaginea nud a unei minore pe copertă și de aici complicațiile, dar și finalul așteptat. Nu știu, dar personal am mai auzit povești din zona aceasta și cam intuiesc că se desfășoară lucrurile, însă dacă nu sunteți implicați în domeniu sau vreți să vedeți cum se face presa tabloidă, vă recomand piesa de teatru. Nu cred că e prea departe de realitate de zi cu zi a redacțiilor și aș fi curios și de o satiră cu temă de presă politică.

Probabil că având în vedere și locația, spre finalul piesei am fost transferați de la sala mare într-un beci unde piesa a continuat. Vizibilitate proastă în beci, dar măcar era mișto acompanierea grafică.
Cât despre sala mare, scaune foarte comode, așezate bine, intim, fără să simți că e audiența prea mare. Interpretarea actorilor mișto, mi-a plăcut rolul șefului care făcea un joc psihologic extrem de pervers.

Cea mai șocantă replică? În timpul unui interviu, când unui candidat i se propune să lucreze pe gratis și acesta spune că nu poate pentru că nu a mai lucrat de 9 luni și are rate la apartament: Dacă nu vrei să lucrezi pe gratis (într-un intership neplătit), înseamnă că nu ești suficient de flămând.

Nu am prea înțeles de ce s-a numit piesa NSFW.

Aveam ulterior și să aflu că Point nu e un restaurant/bar/pub cum credeam ci e un club pentru artiști. Din nou, interesant.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*