Tăierea unui copac în București

Undeva pe la mijlocul lunii iulie, am trimis o adresă pe email către Administrația Domeniului Public Sector 1 privind prezența unui copac care stă foarte înclinat, chiar deasupra parcării de reședință și pe trotuarul de duce spre locul de joacă din spatele blocului. Este și locul meu de parcare fix sub acest copac, așadar aveam emoții în fiecare zi când se anunțau furtuni.

Ca să vă faceți o idee, vorbesc despre un nuc care avea și ceva crengi uscate dar care mai ales stătea aplecat astfel:

nuc

Bun, am trimis pe email sesizarea către ADP, foarte civizilat. După vreo 3 săptămâni, că nu aveam un răspuns, le-am trimis un follow-up în care îi întrebam în ce stadiu este sesizarea mea. Nu găsesc vreun răspuns la asta, dar undeva la sfârșit de septembrie, primesc în căsuța poștală un răspuns. Practic, mi-au confirmat în scris că au luat act de sesizarea mea și urmează să o transfere mai departe către Direcția de Mediu de la Primărie dar și către o altă entitate – Direcția pentru Agricultură a Municipiului București, care este subordonată Ministerului Agrigulturii.

spatii-verzi-bucuresti

Practic, înțeleg că este nevoie de o altă aprobare ca cei de la ADP Spații Verzi să execute tăierea unui copac care prezintă un pericol la adresa locuitorilor (din punctul meu de vedere, în acest moment).

După ceva timp, primesc în căsuța poștală răspunsul celor de la Direcția de Agricultură în privința tăierii copacului. Aparent, a fost cineva pe teren și a verificat. Le-am trimis sesizare pentru doi arbori, s-a considerat că varianta optimă să se ia în considerare este doar nucul care stătea înclinat. Fair enough.

adresa-ministerul-agriculturii-taiere-nuc

Într-un final, ieri copacul a fost tăiat. Dar, de ieri zile nu pot folosi locul de parcare, pentru că cei de la Spații Verzi au considerat că este OK să ia doar trunchiul copacului și nu și crengile mai mici rămase, depozitate fain frumos pe locul meu de parcare 🙂
Aparent, sâmbătă am treabă cu aruncat crengile alea, dar unde – habar nu am. Oare să mai fac o sesizare la ADP?

parcarea-ocupata-de-crengi

București, cum să nu-l iubești…

UPDATE: După ce două zile m-am plâns pe rețelele de socializare, în a treia zi, vineri, am sunat la ADP Sector 1, spații verzi, să le reclam situația ivită. Apel în centrală, răspuns rapid, expus situația iar seara când am ajuns resturile erau deja luate. There is hope 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Tăierea unui copac în București

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*