Surviving Mars – Joc de strategie SF

Dacă în ultimii vreo doi-trei ani am vizualizat o grămadă de filme din sfera SF, când a apărut prima dată Surviving Mars pe Steam evident că mi-a făcut cu ochiul. Era însă la un preț mare, așa că l-am adăugat în favorite și am așteptat cuminte vreo două luni notificarea de preț redus.

După ce l-am instalat, am pierdut deja vreo două weekenduri în joc. Ba aș putea spune că am jucat într-o zi de la amiază până noaptea târziu.

Este un joc captivant, îți ia puțin să îl înțelegi și care este ordinea lucrurilor. Dacă mai schimbi un pic gradul de dificultate este chiar un joc de strategie foarte complex.

Povestea desigur este că trimiți niște rachete cu oameni pe Marte, construiești domuri, ai drone cu care faci activitatea extra-dom, rovere, centre de comandă. Ocazional mai apare câte o furtună, vreo ploaie de meteoriți sau coloniștii sunt nefericiți și trebuie fie să repari colonia din punct de vedere tehnic (alimentarea cu apă, oxigen), fie trebuie să îi faci fericiți pe oamenii din colonie.

Ce mi se pare foarte interesant este că toată tehnologia din joc pare să fie foarte common sense, ceea ce te face să te întrebi de ce naiba nu suntem deja pe Marte. 🙂

Jocul nu prea are o finalitate evidentă și orice ai face până la urmă ai niște momente de criză de tipul nu mai ai resurse, nu ai balansul potrivit de specializări șamd.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*