Supraimpozitarea salariilor „mari”

Bancnote România - Lei
Bancnote România - Lei

Când vedeți toată treaba asta în care se anunță impozite mai mari pentru veniturile de peste 25.000 lei brut, uitați-vă la acest calculator. Jucați-vă cu el.

La un salariu brut de 25.000 lei, deja statul primește aproape 11.000 lei. Angajatului îi rămân 14.625 lei.

Nu știu, dar personal nu mi se par mici taxele din România pentru salariu.

Partea că se va aplica supraimpozitarea doar pentru bugetari nu prea are cum să țină, că spun voci că ar fi neconstituțională – nu poți să taxezi diferit contractele de muncă doar pentru că cineva e la stat și cineva la privat. Asta atât cât înțeleg eu, că o fi diferit, vom vedea.

Mă rog, cum spune și Profit.ro, probabil că au găsit o formulă de mijloc ca în final PSD-ul să își pună în aplicare dorința unui impozit progresiv. Că defapt o suprataxare asta e.

Pe de altă parte opulența arătată pe străzi cu mașini de lux, prin cluburi, baruri și restaurante nu din salariile brute de 25.000 lei se ține.

Plus toată referința asta la „salariul președintului” mi se pare deplasată. Mai ales că există o serie de alte beneficii ale președintelui: diurne de deplasare, locuință asigurată și după încheierea mandatului șamd..salariul pentru președinte probabil sunt doar bani de buzunar.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Nu cumva e vorba de 25.000 de lei net? Cel puțin așa s-a rostogolit informația prin bula mea.

    Că dacă se referă la brut e doar furtună într-un pahar de apă sau propagandă pentru cei mulți cu salariul minim pe economie.

    • E vorba de brut.
      președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu ideea de a introduce un impozit progresiv pentru veniturile mai mari decât salariul brut al președintelui, de 25.000 lei. sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*