Student: In chirie sau la camin?

Recunosc, am al treilea an de studenţie şi încă nu am stat la cămin. Nu la unul de stat. De ce? Nu sunt eu de medie mare, să fiu printre primii doi pe grupă de 25 şi astfel să îmi pot pune măcar cererea de cămin și nici nu sunt genul descurcăreț care să știe unde să pună…ahem..întrebarea.

Totuşi, am stat la un cămin privat, care avea prețuri mari ..şi condiţii nu prea bune. În fine, din greşeli înveţi aşa că anul acesta m-am mutat într-un apartament cu 3 camere cu un prieten şi prietena sa. Două dormitoare ocupăm, eu unul, ei unul. Livingul imens e pentru filme, muzică, entertainment va să zică. Bucătărie unde poţi găti, poţi mânca liniştit, spaţiu pentru noi şi pentru veşnicii musafiri.

Şi toate astea cât costă? 100-euro pe lună pe persoană. Față de cele 90 eur pe lună cât dădeam pentru o cameră în care dormeam cu toții și cealaltă cameră folosită pe post de living.

Comparăm cu o cameră de cămin unde doar pentru a intra plăteşti (dai mită) 3-400 euro şi stai cu morcovul în fund ca să nu vină un control? Şi apoi plăteşti chiria lunară de cel puţin 150 lei în Timişoara? Ajungem la sume apropiate cu cele ale unei camere într-un apartament de 3 camere. Şi unde împarţi camera cu încă 4-5 colegi care cine ştie ce obiceiuri au? Da, confortul costă, dar dacă calculezi corect, ajungi la aproximativ aceleaşi sume dacă iei în considerare toate celelalte. Unde găteşti la cămin? Mănânci la fastfood shaorma? Nu, nu e bine! Îţi duci hainele la spălătorie sau te cerţi pentru locul pe caloriferul din camera de cămin? Eu prefer să îmi pun hainele pe balcon!

Fii deştept şi calculează tot atunci când te decizi să plăteşti mita pentru o cameră de cămin! Pentru un stil de viaţă sănătos, pentru o cameră doar a ta, pentru confort şi pentru a putea veni cu prietena acasă la tine, în camera ta, alege să te muţi în chirie. Dacă vrei să alegi veşnicele certuri cu colegii de cameră, mâncarea nesănătoasă şi hainele pline de fum, mută-te în cămin. Tu alegi!

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. In anul intai desi am intrat primul pe facultate, am fost repartizat la internat de liceu, repartitie ccareia i-am spus pass.. asa ca un semestru am stat pe blat in camin (deh, prieteni) si in al doile in chirie. mi-a placut prima varianta dar s-a vazut la rezultatele finale, am fost nevoit sa vin in toamna in re re, re…
    Anul urmator am prins loc am prin cazare, dar stateam pe blat in alt camin studentesc (de doamnisoare), si dupa am ales definitiv chiria….
    Pentru succes de ales e chiria… pt socializare, declaratii la militie, nervi, nopti nedomite, caminul e solutia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*