STB a reintrodus posibilitatea plății călătoriei prin SMS

dav

O perioadă bună plata prin SMS a lipsit de la STB, dar ce a fost surprinzător este că mi se pare că au dispărut și afișele care anunțau acest lucru în autobuze în trecut, chiar dacă oficial plata prin SMS a fost pusă în pauză în luna mai. Personal eram cu impresia că serviciul nu era oferit de mai mult timp.

De curând am remarcat însă pe site-ul STB că s-a reintrodus posibilitatea de a cumpăra călătorii folosind plata prin SMS, iar de data aceasta printre opțiuni se numără și achiziția de titluri de călătorii pe orice linii.

Trebuie doar să trimiți un SMS cu numărul liniei la 7458, de exemplu pentru 335, fiind o linie urbană, se trimite pentru o călătorie mesajul U335. Pentru liniile regionale R441, iar pentru liniile expres se începe cu E, urmat de linia în cauză: de exemplu E783.
Există și posibilitatea unui abonament de o zi – acesta se activează trimițând textul ZI la 7458. Nu îmi este clar dacă abonamentul este pe 24 ore sau pe ziua respectivă calendaristică.
Prețurile sunt aproape similare la conversie cu cele ale unei călătorii reale, diferența este că indiferent dacă ești pe abonament sau cartelă se adaugă extra TVA – pentru abonament la factura lunară, iar pentru cartele TVA-ul se plătește încă de la achiziția creditului.

Având în vedere că nu circul decât ocazional cu autobuzul, cred că voi renunța de acum să mai încarc cardul Activ. Mă rog, cardurile Activ, că am vreo 3, că mereu le pierd și apoi le găsesc din nou.

Mi-ar plăcea să poată aduce plata călătoriei în aplicația InfoSTB – folosind cardul bancar, oferind ceva mai multă utilitate aplicației.

Am călătorit într-un final zilele trecute și eu cu un Otokar. Autobuzele deja au adunat mult praf și sunt urme de mizerie, dar și vandalism. Ar fi excelent dacă s-ar bloca geamurile perioada aceasta, niște unii deschid toate geamurile chiar dacă instalația de aer condiționat este pornită.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!2 Comments on STB a reintrodus posibilitatea plății călătoriei prin SMS

  1. Abonamentul de zi este valabil până la ora 22.51 sau 22.31 parcă ( chiar eram contrariata ca este o oră….), după m-am prins ca atunci se retrag autobuzele spre depou

    • Ciudat, înseamnă că nu ai posibilitatea de a folosi abonamentul de o zi pe liniile de noapte (de la orele 23:00) până probabil se reactivează sistemul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*