Standarde Apple

Incarc tableta si Kindle-ul si transfer date prin acelasi cablu. Comod, cam in fiecare colt al casei am un cablu USB la micro USB. Intre timp, al cincilea cablu Apple Lightning da toate semnele ca nu vrea sa mai mearga.

Primul cablu a venit cu telefonul. Al doilea, original, cumparat. Dupa aceea am mai cumparat trei cabluri din Gara de Nord, desigur ca nu au costat cate 100 lei bucata. Unul dintre ele, mai de la inceput nu mergea. Ulterior telefonul zicea ca e incompatibil. In regula, trec pe celalalt. Acum acesta da semne ca nu mai face contactele cum trebuie.

Cand toata lumea merge pe un standard, Apple alege sa mearga pe propriul standard. Apple vs restul lumii. Beneficiu pe incasari, frustarea insa e a utilizatorilor.

Umbla vorba ca acum vor sa renunte pe telefoane la mufele standard audio. Oare daca vor face asta vom avea casti incompatibile cu Apple in viitor? Nu de alta, dar daca tot avem cabluri care desi sunt lightning, pe standard Apple, si nu merg – de ce ar fi la casti diferit.

Probabil ati vazut si noul MacBook – un singur port, USB-C. Acolo incarci, acolo transferi date. Pe langa faptul ca Apple isi face propriile standarde – un singur port de conectare „cu lumea exterioara”? Pe bune? Acum ce asteptam, HDD-uri portabile conectate prin wireless/bluetooth? Serios, Apple?

Partea proasta? Din punct de vedere software si hardware produsele Apple sunt construite perfect si sunt un standard in materie de usurinta in folosire.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*