Spotify după două luni

M-am hotărât să scriu articolul ăsta după ce am aflat că Spotify s-ar lansa curând și în România. Aparent, lansarea ar fi undeva în 19 octombrie. Aș putea spune în sfârșit ne alăturăm și noi țărilor cu apă caldă, Spotify fiind disponibil în majoritatea țărilor din Europa. Probabil în România nu s-a lansat datorită competiției puternice cu serviciile promovate de companiile de telefonie mobilă (serviciul românesc Zonga de Vodafone, respectiv Deezer de Orange).

După ce am venit în Danemarca, vreo lună m-am chinuit cu muzica de pe Youtube, dar nu era o soluție pentru că aici erau tone de reclame – și nici nu le înțelegeam, iar pe telefon efectiv mă chinuiam să pun muzică, și o aveam mereu pe aceeași.

Când într-o zi mi-a povestit un coleg de Spotify și că de ce nu ascult pe serviciul suedez de streaming.

Am avut ceva probleme să instalez aplicația pe telefon, fiind geo-blocată în Google Play, și chiar dacă eram în afara țării, nu puteam să o instalez.
În cele din urmă am rezolvat însă.

Aplicația e perfect sincronizată între telefon și desktop și nu știi ce pierzi până nu o ai instalată. Playlisturile automate sunt grozave, iar extrem de utile sunt playlisturile gata făcute. De exemplu, muzica de „Workout” mă ajută extrem de mult la sală. De aceea mi-am luat și căști de alergat.

În rest, recomandările în general sunt excelente, ai un playlist Discover care îți recomandă muzică în funcție de ce ai mai ascultat. Așa descopăr o grămadă de formații noi.

Singura parte care nu îmi place la Spotify-ul pe care îl folosesc este că nu mi-a recunoscut cardul de România și m-a forțat să adaug cardul de Danemarca. Și, evident, mi-a actualizat prețul serviciul. Nu la obișnuitul 5 EUR/lună, ci la un 13 EUR, că de ce nu. Dar sigur are de a face cu costul drepturilor de autor și banii solicitați de casele de discuri locale.

Desigur, poți folosi și varianta gratuită, dar ai parte de reclame (iar în cazul meu erau într- limbă pe care nu o înțelegeam). Varianta premium te lasă să salvezi muzică local, așadar nu depinzi de conexiunea la internet pentru a asculta muzica preferată – ceea ce este extrem de util în roaming sau când călătorești cu avionul.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Cred ca n-au intrat in Romania mai degraba din cauza unei lipse de cerere pe piata in raport cu costurile. Spotify e cu mult peste concurenta pe care teoretic ar putea s-o aiba in Romania, iar potentialii clienti cu greu ar percepe diferenta in raport cu costurile.
    Cat despre reclame, poti sa le blochezi in mare parte la nivel DNS si astfel sa ai parte de doar 2 anunturi din 10: https://zpoz.net/GDobf; dar chiar si sa nu le blochezi tot sunt mai rare decat pe Youtube si macar nu-ti intrerupe melodia la jumate ca pe Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*