Spălătoria auto cu fise în regim de autoservire – O idee bună mai ales în perioada asta

Citeam zilele trecute despre aglomerația la spălătoriile auto. Tocmai din acel motiv, chiar dacă aveam mașina extrem de murdară, nu voiam să merg la spălătoriile clasice, că nu aveam vreo 1-2 ore de pierdut stând la coadă. Sau așteptând afară, în frig, până termină băietii cu spălat mașina. De regulă, foloseam spălătoriile auto ale celor de la Petrom, parțial manuală și parțial automată. Un pic cam scumpă când alegi spălat exterior + prespălare + curățare interioară, dar era convenabil că era mereu în drum spre casă.

Prin zonă nu am vreo spălătorie auto de tip tunel, plus de asta nu sunt prea mare fan al acestor spălătorii.

Ei bine, și cum am citit despre spălătoriile auto în care îți speli tu mașina, mi-am amintit de cum spuneau taximetriștii că își spală în fiecare zi mașina, mergând la una dintre spălătoriile auto unde spală ei mașina, cumpărând fise. Și știam că aveam la un Lukoil o astfel de spălătorie, pe drum spre ei însă am descoperit că mai am o stație Petrom prin preajmă unde exista o spălătorie auto. De regulă alimentez mereu la Petrom, așadar e opțiunea #1.
Nu știam dacă e sau nu cu fisă, s-a dovedit că așa e. Ajung acolo, las mașina în acel garaj și cumpăr două fise.

O fisă a costat 4,50 lei, un preț foarte OK. Am cumpărat două fise, pentru că nemaifiind la astfel de spălătorii, efectiv nu știam dacă mă voi descurca.

Fiecare fisă îți oferă servicii pentru vreo 3 minute, apa vine cu presiune, poți alege și un program cu șampon, unul doar cu apă, șamd. Mai erau vreo 2-3 programe pe care nu le înțelegeam din pictograme, am ales primele două, în ordinea asta. 🙂

Programe disponibile spălătorie auto fise Petrom
Programe disponibile spălătorie auto fise Petrom

Imediat ce am băgat fisa și am ales programul dorit, a pornit apa. O idee este să ai deja în mână lancea de spălare, cum altfel spun și instrucțiunile din boxa pentru spălare.

petrom_instructiuni_spalatorie_auto_fise
Instrucțiuni Spălare

Este posibil să ajungă o singură fisă, caz în care însă nu știu dacă e bine să alegi programul de spălare cu șampon. 🙂
În orice caz, având în vedere prețul spălării cred că o să trec mult mai des pe aici.

Singurul lucru mai puțin plăcut este că nu mi-am dat seama dacă ai opțiuni pentru a usca/curăța mașina de apă după ce ai terminat programul. Poate era însă un program, însă nu mi-am dat seama din pictogramele care însoțeau alegerea programului.

Altă parte bună este că dincolo de partea cu cumpărarea jetonului, nu ai interacțiuni cu personalul. În alte părți, dacă mergi la o spălătorie auto, și nu lași bacșiș vreo 5 lei, ai parte de priviri urâte din partea angajaților.

2 Comments on Spălătoria auto cu fise în regim de autoservire – O idee bună mai ales în perioada asta

  1. Eu numai la dinastea cu fise spal pe aici. Majoritatea benzinariilor au spalatorie cu fise si aspirator cu fise, iar daca n-ai pretentii de sef atunci cu 3-4 euro iti speli si aspiri masina.

  2. În Timișoara am spălătorie cu fise. Costă 2.5 lei fisa, ține 2 minute 30 secunde și ai nevoie se 4-5-6 (în cazul meu). Cu una o cureți rapid de mizerie, murdărie, una pentru spumă, două pentru clătit și una pentru aspirator (5min). O spălam în fiecare sâmbătă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*