Simulare video cu numarul de garnituri de metrou la fiecare ora

Statie Metrou Jiului - Pajura - Bucurestii Noi
Statie Metrou Jiului - Pajura - Bucurestii Noi

Mereu am fost curios cam câte garnituri de metrou sunt simultan pe o linie și cum se așează acestea în timp real și planificările de a atinge stațiile sincronizat. Dacă pe M4, pe care circul des și e o linie foarte scurtă îți dai ușurel seama că în multe momente sunt 3 garnituri de circulă, pe M1, 2 sau 3 îți este practic imposibil să aproximezi.

Eu sunt foarte șocat de exemplu de cât de greu vine M1 la stație la Basarab chiar și pe 9 dimineața, ultima dată m-am enervat că am așteptat fix 9 minute între garnituri, dar uite că am dat de un videoclip care simulează orarul garniturilor și liniilor de metrou și pare că totuși ar fi multe garnituri.

De altfel, legat de M2, mereu mă întrebam de ce nu se face o prelungire a liniei de la stația Pipera și până la rond la McDonalds la OMV, fiind câteva clădiri de birouri importante în zonă: Swan Office Park, Global City, Cubic Center, Vodafone șamd. Problema însă e că la ore de vârf din Pipera metroul deja pleacă plin și pe la Aurel Vlaicu sau Aviatorilor sunt momente când nu toată lumea poate urca.
Iar în zonă încă se construiește. Și încă e mult teren liber.

Sunt foarte mirat în rest, la câți bani se învârt în zona Pipera, infrastructura e la pământ. Linia de tramvai 16 are șinele deloc de încredere, trotuarele sunt varză, dacă treci de bariera de pe Petricani sunt inexistente sau ocupate de mașini.

Altfel, legat de metrou – sunt tare curios ce înseamnă pentru Metrorex cuvântul temporar. A fost atât de comod să cumpăr cartelele de metrou de la automat, acum trebuie să jonglez de la casierie la chioșc și mereu să am la mine cash. Și mare păcat că au scos și cartelele cu 62 călătorii lunare.

Automat cartele metrou Bucuresti
Automat cartele metrou Bucuresti

Păcat, automatele erau o idee excelentă, plata cu cardul mai ales contactless mergea extrem de repede, erau util pentru toată lumea, inclusiv pentru turiști. Nu pot să nu remarc că suntem printre puținele orașe din Europa în care cartelele de acces la metrou se vând predominat la case și nu printr-un sistem automatizat.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*