Și, voi mai treceți prin piață?

Zilele trecute vorbeam cu cineva că în Kaufland sau alte supermarketuri nu mai găsește mai deloc roșii din România în afara sezonului de vârf. Doar roșii de Turcia, Italia sau Spania. Ceea ce e adevărat, în același asentiment sunt eu, aș plăti mai mult pentru Made in Romania, dar nu am opțiunea asta pentru toate produsele.
Și nu cred că nu se produc roșii în România și toamna, iarna sau primăvara.

Prin piețele clasice deja de ceva vreme au apărut roșiile de seră românești. Am mâncat chiar zilele trecute niște roșii zemoase geniale într-o salată evreiască.

Un alt episod a fost că îmi căutam de ceva vreme niște curele mai casual, de piele, cu cataramă ceva mai mică, înguste și cu talia mică. Găsisem prin Reserved sau H&M, nu mai știu exact, dar prețul era între 60-80 lei. Mi s-a părut cam mult.
Dar trecând prin piață am găsit la o tarabă curele de piele, exact cum îmi doream, la 20 lei. Am luat de aici practic două curele la prețul unei jumătăți de curea de mall. Aceeași construcție, același material, mult mai ieftin.

Acum vreo doi ani am cumpărat și din Piața Obor niște farfurii și platouri pentru pește la un preț extrem de mic. Modelele respective se găsesc în magazine de fiță sau pe net la prețuri de trei-patru ori mai mari.

Morala este să nu ignorăm piețele sau tarabele, chiar dacă este foarte comod să trecem pe la mall. Da, la mall-uri sau centre comerciale ai parcare, găsești varietate și de bunuri și de mâncare, e mai igienic și mai comod, dar de multe ori prețul plătit este pentru acel extra confort și nu pentru altceva.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 comentarii

  1. Eu m-am obisnuit sa tot platesc cu cardul. Din pacate, nu prea merge treaba pe la noi, am inteles ca prin alte orase se poate asta. In plus, e mai comod sa te duci la supermakert, sa le ai pe toate la indemana.

  2. 1. Pe vremea lui Ceasca, rosiile erau cultura anuala/mono-sezonala sau cum i-o fi zis :), mi-e greu sa cred ca s-a deteriorat clima chiar in halul asta…
    2. “salată evreiască”=?

    • 2.O salată simplă cu roșii, usturoi, ulei și, eventual, castraveți. Se zice așa de la zgârcenia proverbială 🙂
      1. Da, așa or fi, dar sunt mai multe tipuri de roșii, de toamnă, de vară și mai există și sere.

  3. Când locuiești la sat ca mine nu prea ai de unde să cumperi de la supermarket sau mall așa că prima opțiune e piața, a doua sunt producătorii locali care au tarabe în fața casei și a treia e vreun mini-market care tot de la producătorii locali se aprovizionează cu produse dinastea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*