Shopping: Portofel compact bărbătesc

Amuzant, pe măsură ce am devenit tot mai independent financiar am observat că am tot migrat spre portofele mai mici. Pe vremea când aveam 20 ani și încă ocazional mă subvenționau părinții aveam un portofel absolut uriaș.

La prima plecare în afara țării în interes de serviciu mi-am luat primul portofel de care spun astăzi că ar fi decent. Apoi am folosit un alt portofel cumpărat într-o ofertă la Kaufland – de la Bugatti. Cred că între timp mai folosisem și alte portofele.

De ceva vreme cochetam cu ideea de a-mi cumpăra un port-card mai mare, cum văzusem pe afară. Singura mare problemă este dată de cartea de identitate românească – care are o dimensiune mult prea mare. Iar eu port cartea de identitate chiar de fiecare dată, mai ceva ca telefonul. Așa că abandonasem ideea unui astfel de port-card.

Văzusem în ultima vreme tot felul de reclame video în Facebook și Instagram cu portofele practice, optimizate oarecum pentru cele esențiale. Mi se părea totuși cam scump la peste 100 lei, chiar dacă erau din piele și lucrate manual să le testez.
Portofelul este genul de lucru pe care îl cumpăr offline. Acum sigur, probabil că voi fi mai dispus să cumpăr online astfel de portofele, deși nu schimb prea des portofelele.

Săptămâna trecută am trecut pe la un magazin japonezo-chinezesc – Miniso. Printre multe chestii interesante de care probabil nu aveai nevoie aveau și un raft de portofele bărbătești. Așa am găsit noul portofel pe care îl port, care e super practic.
Ce îi lipsește față de alte portofele: buzunărașul pentru monede. Chiar devenise inutil, nu foloseam monede de multă vreme, decât dacă mergeam pe la Kaufland/Lidl și luam coș mare, iar aceste monezi le mai țineam prin mașină.

Așa că iată noul meu portofel compact care conține cele 3 carduri principale pe care le folosesc (Revolut, Unicredit, ING), documentele de identite (permis, buletin) și prin alte buzunare alte carduri diverse pe care nu le iau mereu după mine(sodexo, cardul de credit).

Sunt și două compartimente pentru cash, dar aici încap lejer doar banconetele de 10 lei și de 50 lei. Cum însă nu prea port cash mult decât foarte rar, îmi asum că dacă voi avea bancnote de 100 – 200 lei le voi îndoi pe jumătate.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*