Shopping Ads tot mai prezent în România

Am fost săptămâna trecută la un eveniment Google (Retail Academy) și am remarcat că despre Shopping Ads a început să se vorbească la fel de insistent cum la o vreme se vorbea despre mobile first, apoi despre video șamd.

Adevărul este că Shopping Ads a devenit tot mai prezent ca share în total trafic (și bugete) pentru cei care au activat acest nou produs plătit în căutarea Google și încă produsul este la super-început (lansat în România în iunie). În fapt, Shopping Ads este chiar listat ca fiind încă în Beta în România, dar probabil asta pentru că există o expansiune masivă a produsului în lume.

Din punctul meu de vedere, în ultimul trimestru al anului motorul de creștere al traficului din zona de Search va veni din acest produs, care va lua puțin din prezența ad-urilor clasice de tip text.

De asemenea, Shopping Ads va mai avea un efect secundar: va încuraja navigarea de către utilizatori prin mai multe site-uri, ceea ce va rezulta în mai multe clicks în ad-urile plătite. Mă aștept să înceapă să se vadă ușor și în rezultatele organice o influență a Shopping Ads – nu are cum să nu fie o influență când pe mobile ai carusel de shopping + până la patru rezultate plătite text și abia apoi vin rezultatele organice.

În rest, se pare că CPC-urile foarte mari de la lansarea acestui produs s-au mai calmat și au intrat într-o oarecare medie.

În continuarea licitarea merge foarte broad și trebuie să fii foarte atent cu negativele. Pe care nu prea poți să le intuiești, că sistemul e foarte creativ în a se afișa pe căutări care sunt doar tangețial în legătură cu produsele tale. Și evident, targetare tangențială și în masă = CTR mic și bounce mare.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Shopping Ads tot mai prezent în România

  1. Am încercat shopping ads, și mi se pare că produsul nou va rezulta în costuri și mai mari pt paid search, și nu neaparat cu un ROI mai bun. De exemplu dacă ai produse scumpe și interesante, mulți se uită și din curiozitate, și rezultatul e – bani cheltuiți aiurea. Cu asta nu zic că nu se pot face campanii faine, dar șansa de a pierde bani e și mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*