Sezamo se pregătește de lansare (prima comandă)

Sezamo
Sezamo

Dacă de obicei eu eram responsabil cu comenzile la Bringo sau Freshful, de data asta i-am spus lui Ralu că va fi ea responsabilă cu comenzile la Sezamo, mai ales că primisese un email cu invitație la prima comandă. Așa a fost să fie 🙂

Linkul site-ului sezamo.ro unde este pusă pe live platforma oricum este deja semi-public, dar nu îl voi posta până nu e și lansarea oficială.
UPDATE: Au pus de o campanie de pre-lansare. Se poate accesa printr-un click intermediar aici.

În multe reviewuri pe Google deja au fost oameni care au punctat experiența cu Sezamo. Presupun că lansarea oficială nu e departe, probabil e vorba de 1-2 săptămâni până se lansează complet.

Probabil țin încă totul într-un fel de circuit închis pentru a mai regla niște chestiuni.

Câteva observații de pe margine:

 • comanda noastră a fost trimisă sâmbătă, primele intervale disponibile de luni (e ceva temporar, sper). Marți au apărut și intervale pentru miercuri dimineață.
 • poți să adaugi produse în comandă/să suplimentezi aceeași comandă până intră în pregătire
 • intervale disponibile de câte o oră – dar doar până la ora 19:00. Personal multe comenzi la Freshful le trimiteam cu livrare după 19:00. Ar fi nevoie de intervale cel puțin până la 21:00.
 • livratorul a ajuns înainte de ora programată – a așteptat sosirea cuiva la locație.
 • chestie mișto: dacă au deja o livrare în zona ta, afișează asta, cu o frunzuliță eco 🙂
 • toate mașinile de livrare sunt electrice
 • prețuri parcă ușor mai mici decât la Freshful și Bringo – am verificat doar câteva articole. Paranteză – incredibil ce price matching face Freshful la Carrefour (sau invers?)
 • site-ul sezamo.ro foarte complex. descrieri de produse foarte complete. arborescență de categorii complexă – poate prea complexă. bravo lor, e ceva de muncă!
 • la multe produse ai data de expirare afișată, din start intră cu reduceri pentru produse cu valabilitate mică
 • dacă la Freshful am renunțat să comand roșii pentru că proveniența era ”Turcia, Spania, Maroc” – la Sezamo ai țara de origine. Nu au multe filtre pe site, dar filtrul cu Tara de origine e util.
 • aria de livrare bună din start: București, Buftea, Otopeni, Corbeanca, zona Snagov și până la Moara Vlăsiei / Grădiștea
 • Livrează de undeva de pe DNCB, zona Voluntari

În orice caz, dacă în pandemie a fost anul platformelor de Q-commerce (Bringo, Tazz, Glovo & co) se pare că ușor-ușor se naște o industrie foarte competitivă pe partea de livrare tip supermarket.

Freshful pare că a pornit repede, Sezamo vine parcă cu ceva solid în spate – să vedem cum pornesc. Bringo e cumva altceva, dar e comparabil aici deoarece Carrefour e imens – deci mereu va avea locul său.

În cele din urmă, o experiență destul de bună cu Sezamo, probabil va ține de preferința de moment unde trimiți comanda.

Mai pe larg despre prima comandă la Sezamo a scris Ralu.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*