Seriale pe care le-am urmărit în ultima perioadă pe Netflix

Cum spuneam, de ceva timp Netflix este principalul loc de unde am început să îmi iau momentele de divertisment reprezentate de filme, la fel cum folosesc Spotify pentru muzică. Am deja o listă destul de mare de seriale pe care le-am văzut în ultimii ani, așa că am zis să recapitulez puțin ultimele filme pe care le urmăream, le-am terminat sau le urmăresc în continuare pe Netflix perioada aceasta.

De data aceasta lista este reprezentată de filme mai degrabă de tip istorice, având în vedere că în ultima astfel de recapitulare vorbeam de filme SF, iar în lista anterioară mai degrabă de filme cu mafioți, fiind hype-ul cu Narcos.

Frontier ★★★

Povestea începe foarte bine, intrigile sunt interesante, răsturnările de situație însă prea dese. Sezoanele se termină fix când începe acțiunea să devină mai interesantă, am impresia că au tăiat un sezon în două.

Black Sails  ★★★★★

Excelent, m-a ținut începutul de an cu sufletul la gură, abia așteptam să ajung acasă, să deschid tableta și să văd continuarea următorului episod. 4 sezoane consumate în 2-3 săptămâni, binging adevărat! De departe cel mai bun serial văzut anul acesta.

Serialul se termină cu un deznodământ absolut epic, motivația din spatele Căpitanului Flint și ceea ce îl oprește fiind de neașteptat. John Silver dacă la început îți pare un oportunist, de-a lungul sezoanelor te cucerește chiar atunci când te îndoiești de Flint. Toate personajele secundare au o construcție care nu te plictisește niciodată, deși la un moment dat știi la ce să te aștepți de la ei. Și totuși, când e cel mai evident că ar urma o acțiune, se întâmplă total neașteptat, exact ca finalul.

O poveste captivantă despre lorzi deveniți pirați și despre intrigile din zona Bahamas într-o perioadă în care pirații răscoleau marea și se ambiționau să își creeze propriul stat în Nassau.

Se completează foarte bine și cu Assasins Creed Black Flag.

Vikings ★★★★★

https://www.youtube.com/watch?v=1j2sXLbzm9U

Foarte bun serialul, are și multe sezoane, construcția personajelor m-a captivat într-atât încât după ce am terminat toate cele 4 sezoane existente pe Netflix am început să mă super documentez despre faptele din serial.

Ar mai fi și un sezon 5 care nu este încă pe Netflix. Mă cam scoate din sărite Netflix că nu continuă un serial cu toate sezoanele.

The Last Kingdom ★★★★

Povestea oarecum completează Vikings, este tot un serial despre nordici, mai degrabă despre cum un anume britanic crescut după legea de atunci a danezilor începe să facă treaba murdară a regilor Angliei în speranța că își recapătă drepturile. O telenovelă istorică însă foarte interesantă în completarea Vikings.

Norsemen ★★★

Un serial oarecum satiră despre stilul de viață al vikingilor. Cum am trăit prin zona aceea, recunosc niște patternuri foarte interesante. Contextul este istoric, discursul foarte actual despre cât de enervanți pot fi uneori nordicii (nu mă înțelegeți greșit, e satiră).

Salvation ★★★

Povestea este că un tânăr cercetător descoperă că pământul va fi lovit de un asteroid care are potențialul de a distruge toată omenirea.
Am menționat anterior de el, am ajuns în sezonul 2, cumva începe să fie oarecum plictisitor, povestea este lungită semi artificial. Sezonul I chiar a fost însă interesant.

Ozark ★★

Am văzut primul sezon, am tot așteptat să se întâmple ceva mai realist, mai captivant, din păcate serialul este relativ previzibil prin construcție și panica personajului principal deja e prea mult.

Am mai văzut din grupa asta și Troy, dar este un serial de consumat doar să treacă timpul.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*