Se lasă panica în marketing?

În ultimele două-trei zile a fost un adevărat tur al furnizorilor în a suna clienții și a-i întreba de planuri. Inclusiv furnizori care până acum nu vorbeau cu tine decât preponderent pe mail sau se gândeau că sunt prea mari și e de datoria ta să îi rogi să îți presteze niște lucruri.

Nu îmi dau seama dacă unii și-au redus cu adevărat bugetele sau dacă doar se pregătesc furnizorii pentru reduceri de bugete. În orice caz, e foarte legitim pentru branduri să își facă un scenariu de evoluție nasoală.

Alți furnizori au început să dezgroape proiectele uitate pe undeva din lipsă de timp. Unele proiecte din sfera celor pe care le faci atunci când ești pe creștere. Va fi complicat de luat decizii pentru proiecte noi cu un viitor relativ incert al mediului economic.

Și da, e un moment legitim de panică pentru industria de publicitate.

Totuși, am mai scris-o, este responsabilitatea brandurilor de a merge înainte, de a nu comunica tâmpenii (cum făcea un brand de sport) și de a aduce aparența de normalitate într-o perioadă foarte neclară.

Îmi pare sincer rău de cei care organizau evenimente, unele utile pentru progresul industriei, altele utile pentru simplul fapt că adunau la un loc oameni pe care nu îi vedeai prea des datorită distanțării profesionale. La fel și pentru industria de turism, care personal cred eu că alimentează creativitatea și tolerenaț.

Online-ul va crește.

La fel și industria de larg consum care vinde acum probabil de rupe.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*