Schimbarea țării în Google Play nu este un lucru ușor, dar am reușit să instalez aplicațiile care mă interesează

Acum vreo două zile mi-am petrecut mai toată seara și am încercat tot felul de variante pentru a instala o aplicație Android din Google Play care nu este destinată României, sau mă rog, este limitată la instalare în România.
Dar cum nu stau perioada asta în România, contul meu de Google Play a rămas blocat pe țara dragă și nu mă lăsa să descarc aplicația.

Este necesar sigur să adaugi un profil în Google Payments

Toate ghidurile dădeau că pentru schimbarea țării este necesar să adaugi un profil nou în Google Payments, am făcut asta și tot nu a vrut. Google Play de pe telefon tot spunea că nu sunt în Danemarca, deși la opțiuni de plată deja aveam facturarea pe abonamentul local de telefonie mobilă.
Cardul din străinătate nu am vrut să îl adaug, pentru că nu am vrut. Și pentru că după adăugarea profilului nou de țară îmi spunea că facturarea existentă va rămâne pe România. OK, dar nu mai sunt în țară, de ce mă blochezi și nu îmi dai opțiunea de a alege pentru fiecare serviciu? Că nu de alta, dar Netflix și-a dat repede seama că nu sunt în România și mă taxează suplimentar.

Poți să instalezi accesând din browser Google Play

În cele din urmă am reușit să instalez pe telefonul mobil Spotify (că asta era aplicația buclucașă) instalând aplicația intrând în Google Play de pe desktop – efectiv am dat să instaleze în telefon, și mare mi-a fost mirarea că astfel a mers.

spotify

Altfel, Spotify este disponibil în zeci de țări, dar în România nu a intrat. Mă întreb de ce. Nu că nu mi-ar fi simpatic Zonga. 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*