S-a schimbat ceva cu parcările în Sectorul 1 sau doar în Pajura?

Am trecut miercurea trecută prin Pajura, pe strada Pajurei și nu prea înțelegeam de ce mi se părea atât de diferit.

Mi-am dat seama ulterior: se pare că nu se mai poate parca pe strada principală.

În trecut au tot fost tentative de a bloca parcarea pe strada aceea.

La un moment dat s-au montat stâlpișori. Care au dispărut sau care au fost montați din loc în loc. S-au chinuit săptămâni în șir să le monteze, că mașinile erau parcate și nemișcate de pe trotuar cu săptămânile.

Până la urmă se pare că citind pe grupul cartierului de pe Facebook s-a recurs la o altă variantă: amenzi.

Amenzi fără discuții că este sau nu e un metru până la gard. Pur și simplu nu se mai poate parca sub nicio formă pe trotuar.

Într-adevăr era dificil să mergi pe trotuar pe o stradă care e destul de circulată. Nu aveau loc mai nicăieri doi oameni să meargă și dacă te nimereai pe trotuar cu cineva din sens opus, trebuia ca cineva să cedeze circulația.

La fel și pentru mașini: pentru că se parca pe ambele sensuri, troileibuzele nu aveau loc și trebuiau să se aștepte deseori ca să poată trece pe ambele sensuri.

Acum sigur, există și reversul medaliei: străduțele laterale, și așa umplute de mașini, s-au umplut și mai tare. Partea interesantă e că înțeleg din discuțiile de pe grupul de cartier că au început să dea și acolo amenzi, ceea ce mi se pare exagerat.

Pajura este un cartier fără bulevarde și fără multe posibilități de parcare. Fără un loc al tău e un chin parcarea la ore la care toată lumea e acasă. Și atenție: aici mă refer că nu prea erau locuri nici pe trotuare..

Pur și simplu sunt blocuri cu câte 100 apartamente cu sub 10 locuri de parcare, cum e de exemplu cel de mai jos, așa că nu era greu de înțeles de ce se parca pe trotuar.. În stânga mai e o parcare, dar e parcarea pentru magazine, poștă șamd. Pe de altă parte, la 50 metri de acest bloc, poliția locală și-a păstrat 21 locuri de parcare

În altă ordine de idei, cică s-ar monta niște parcări supraetajate în cartier.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Se dau amenzi. Acum ceva zile pe trotuarul dintre Jiului și Bucureștii noi, toate mașinile erau cu fluturaș. Ba chiar una nu avea nici numerele puse :)) Nu cred că le-o luat poliția…

    Ba chiar se și ridică mașinile care zac. Așa s-au mai eliberat locuri de parcare în zonă. Că mă disperau să le văd cum zac și eu să mă învârt juma de oră după un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*