S-a publicat ghidul final pentru programul AFM Fotovoltaice 2023

AFM a publicat ghidul final pentru accesarea programului “Fotovoltaice 2023”. Cel mai probabil programul va începe undeva după 12 mai, că până atunci se pot înscrie instalatorii.

Cei de la Genway au fost destul de drăguți să îi informeze cei care s-au înscris prin toate modalitățile posibile: email, sms. Și asta chiar dacă modificarea de anul acesta este destul de radicală, iar accesarea programului nu se face prin instalatori, ci prin înscriere directă de către beneficiar.

Ghidul publicat și pe site-ul instalatorului Genway se regăsește aici. Aici și niște întrebări frecvente foarte ajutătoare.

Programul de stat asigura o cofinantare de 20.000 lei pentru instalarea de sisteme fotovoltaice on-grid de cel puțin 3 KW.

Așa cum s-a spus și înainte, se menține necesitatea ca adresa de instalare să fie la aceeași adresă ca cea de domiciliu. Cred că o să fie aglomerație pe la Evidența Populației prin Ilfov perioada următoare 🙂 Noroc că am fost săptămâna trecută la schimbat de buletin. Deși nu am schimbat domiciliul special pentru fotovoltaice, a grăbit puțin procesul. Altfel posibil să mai fi stat puțin cu rezidența (flotant).

Recomandările mele, că sigur va fi ca un fel de Black Friday pe site-ul AFM, să aveți un checklist foarte bun:

  • toate documentele scoase (Extras carte funciară, certificate fiscale șamd)
  • cont creat pe site-ul AFM și uitat cam cum e interfața, să nu ne uităm apoi ca curca-n lemne
  • O minimă idee despre ce sistem fotovoltaic se vrea a se instala

Hai să prindem cu toții fonduri și să ne bucurăm de instalare rapidă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*