S-a lansat YouTube Music

Ieri s-a lansat și în România aplicația YouTube Music.
Am dat și eu un download și mi-am activat contul repejor.
E mișto că se conectează la istoricul de muzica YouTube Music, așa că aplicația deja îți știe vagile preferințe muzicale din YouTube (guilty af).

Sunt client de ceva mai mult timp al Spotify și sunt încântat de playlisturile oferite de suedezi și de modul de interconectabiliate al aplicațiilor mobile și desktop sau cu Waze.

YouTube music nu are încă integrare cu Waze, dar probabil e pe vine.

La o prima vedere aplicația mobilă este interesantă, ce am înțeles este că îi lipsește o aplicație de desktop, dar se poate accesa varianta web.
Este foarte similară și ca funcționalitate cu Spotify, are ca plus în interfață la prima vedere controlul mai facil al ordinii listei de redare, playlisturile sunt tot ușor de accesat. Parcă se pune mai puțin accent însă pe paginile artiștilor.

 

Prețul YouTube Music pentru versiunea premium (fără reclame) este de 23 lei/lună. Un pic cam mult dacă comparăm cu Spotify.

În orice caz, prima lună este gratuită și mi-am pus un card virtual Revolut blocat după înregistrare. Voi activa plata recurentă manual, dacă va fi cazul să prelungesc.

Pare că YouTube Music are ceva mai mult conținut local decât Spotify.

În versiunea premium poți să asculți doar audio, fără redarea videoclipului, salvând probabil foarte multă bandă. Și reclamele dispar, că era imposibil să asculți muzică la volan în aplicația de Youtube.
Un alt lucru care ajută este că poți asculta muzica cu ecranul blocat.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!