Revolut introduce un serviciu de cumpărare de acțiuni (trading)

Revolut a anunțat astăzi că este în proces de a oferi utilizatorilor Revolut Metal opțiunea de a cumpăra acțiuni de pe bursa americană. Mi se pare o veste extrem de bună pentru că mereu am vrut să testez varii investiții pe bursă, dar valorile minime cu care puteai intra în această zonă erau foarte mari.

Așa, cu o aplicație precum Revolut mă gândesc că pot investi sume mult mai limitate și să îmi fac o mică experiență de fluctuația acțiunilor. Investiția minimă este de doar 1$, iar acțiunile sunt chiar și fracționare.

La anunțul acestui serviciu chiar dacă sunt pe un plan Revolut Metal nu am primit acces în opțiune, dar s-a rezolvat după o actualizare a aplicației. Vă recomand ca dacă opțiunea încă nu este disponibilă să vă actualizați aplicația.

De menționat că la înregistrarea în platforma de trading se realizează un fel de contract electronic și trebuie să vă declarați identificatorul fiscal (CNP-ul). Din punct de vedere fiscal nu prea știu care e treaba cu impozitele pe acest gen de servicii.

Serviciul Revolut Trading va fi gradual extins și pentru utilizatorii Standard și Premium în următoarele săptămâni.

De spus este că serviciul este tranzacționabil strict în perioada de activitate a bursei de la New York. Sunt momentan vreo 300 companii tranzacționabile, mi se par destul de puține, fiind companii foarte mainstream.

Dacă nu ai încă un cont Revolut, poți să îți faci gratuit unul aici și ai și primul card gratuit.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*