Am revenit pe Android – Huawei P9 lite

Să tot fie vreo trei săptămâni de când mi-am schimbat telefonul. Vechiul iPhone 5S pe care îl am avea niște probleme, cea mai presantă fiind cea a bateriei, nu prea ținea mai mult de câteva ore. Eram mereu cu telefonul la încărcat – fie că eram acasă, în mașină sau la birou. Dacă plecam pe undeva, eram mereu cu Powerbank-ul după mine. Din păcate, nu era singura problemă a iPhone-ului, că mai avea una, ecranul care stătea să iasă din telefon, efectiv apăsai ecranul și simțeai cum se afundă. Altă chestie era că ecranul fiind ieșit în afară era efectiv inutilizabilă camera frontală, că tot praful s-a acumulat acolo și nici nu aveam cum să îl curăț.

Așa că, am zis să cumpăr un telefon nou. Sigur că iPhone 7 îmi făcea cu ochiul, dar am zis că nu mai dau 3000+ lei pe un telefon, din principiu. Adică, am înțeles, e vorba de un telefon frumos, vârf de gamă, dar totuși nu îmi produce valoare un telefon mai scump decât unul basic. Până la urmă, de ce aveam nevoie era să dau telefoane iar printre puținele aplicații pe care le folosesc pe lângă browsing adaug doar Waze, Facebook, Uber, Google Drive și – bineințeles clasicele Gmail, WhatsApp dar și FlightRadar în momentele de curiozitate. Și aplicațiile astea merg cam pe orice telefon.

Și atunci, imediat după Crăciun mi-am comandat un Huawei P9 Lite. Telefonul din specificații pare excelent, mai ales dacă adaugi prețul de aproximativ 1000 lei. Încă mă mai obișnuiesc cu dimensiunea acestuia, iPhone 5S stătea excelent în mâna mea, deși uneori simțeam că ecranul este prea mic. 4 inch vs 5.2 inch, well, e o diferență.

Singura parte pe care o regret față de iPhone este calitatea fotografiilor. Adică, iPhone 5S față poze mult mai bune decât Huawei P9 Lite, în orice condiții de luminozitate. Pur și simplu nu se compară reproducerea fidelă a pozelor. Altă chestiune pe care am remarcat-o la orice produs Apple este că se mișcă constant, când dai de Windows sau de Android deja în multitasking începi să sesizezi diferența de viteză, ceea ce la iPhone nu mi se întâmpla nici după vreo 3 ani de folosire. M-aș hazarda să spun că Huawei P9 lite este extrem de slab la partea foto.

Dar, dacă stau și mă gândesc, pur și simplu nu mai vedeam justificare în a da vreo 3000 lei pe un nou iPhone. Plus că, modelul nou, nu îl văd la fel de bine precum vedeam 5S-ul, un telefon la vremea aceea care era absolut extraordinar în funcționalități și viteză.

Dar, repet, camera e de-a dreptul penibilă la P9 Lite 🙁

Altă chestie mai dubioasă este conectarea Vector Watch la telefon, că nu primesc toate notificările, de fapt mă mir când primesc vreuna, dar aici cred că e mai mult o problemă la Vector. Pe iPhone funcționa ireproșabil.

În rest, construcția lui P9 mi se pare foarte bună, îmi place unde au pus senzorul de amprentă.

Acum, vedem cât o să rezist cu acest Huawei. Că mi-am propus să îl țin ceva vreme 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

    • Depinde, Samsung are o grămadă de telefoane, nu prea știu ce aș alege. Dincolo de vârfurile de gamă nu prea cunosc modele. Uită-te în schimb la review-urile colegului meu, Iulian, pe http://www.itnewz.ro. Tot mai apare pe la birou cu câte un telefon nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*