Remarketingul este supraevaluat?

Când un om de sales vă spune că a avut 4-5% rată de conversie (sau peste) pe remarketing şi e cea mai bună formă de promovare – fugiţi de el. Nu știe ce vinde.

Remarketing-ul este un canal de optimizare a conversiei pe trafic care deja a venit. Trafic din Display, Search (organic/paid), social, direct – toate acestea sunt optimizate pe remarketing. La fel cum faci optimizarea ratei de conversie prin optimizare on-page, remarketing-ul este un canal similar prin care optimizezi date avute şi/sau date plătite. Este adiacent şi dependent de traficul şi datele deja cunoscute însă nu este un canal minune care face cerere. Remarketing-ul ajută cererea deja existentă venită prin alte canale.

Dacă foloseşti doar remarketing în campanii – optimizezi doar traficul organic. Remarketingul pentru a funcţiona la adevărata valoare şi la scară mare trebuie să fie susţinut de (mult) trafic plătit. Şi de date multe. Nu este doar suficient să targetezi produse căutate, trebuie să targetezi la fel ca în alte campanii – interese pe care deja le cunoşti.

Remarketing-ul stă bine pe last click, aşadar pare soluţia minune în mai toate rapoartele, ceea ce poate crea false impresii.

Desigur că trebuie să folosiţi şi remarketing. Obligatoriu chiar 🙂 , dar să fim conștienți de niște lucruri și de ce unele canale par a avea mai puțin succes decât altele. Nu există formulă ideală de atribuire, după atâția ani în care se tot discută.
Într-o lume ideală, rata de conversie este 100%. Dar cum nu e, aici vine rolul remarketingului și a multor alte specializări și tool-uri în marketing online.

UPDATE: Îţi recomand şi acest articol: Capcanele remarketingului: Îţi construieşti o bulă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. As prefera ca remarketingul sa inceteze dupa achizitia de produs. Sa nu-mi mai invadeze emailurile si toate spatiile publicitare :D.

    Se poate face si asa ceva? De la inceputul anului sunt urmarit de un mouse pe care l-am cumparat…Gata, stop! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*