Recomandări anvelope iarnă?

Am niște anvelope de iarnă printr-un garaj, uzate, cu profil bun, dar cu dată de fabricație din 2010/2008(nici nu mai știu exact, sunt de la final de 2012). Sunt cele cu care a venit mașina, când am luat-o, în primăvară. Am înțeles că indiferent de uzura profilului pentru anvelope, este recomandată înlocuirea acestora dacă au mai mult de 5 ani de la fabricație, o chestie legată de proprietățile cauciucului de a se comporta în parametri programați după un anumit număr de ani. Plus că, mașina nu a stat în garaj, a stat direct în bătaia intemperiilor, cum cu siguranță au stat și anvelopele de iarnă.

Așadar, mă gândesc să le înlocuiesc. Mă tot uit după topuri cu anvelope, tot felul de variante, însă nu găsesc ceva care să fie unanim acceptat în topurile de afară ca fiind cel mai bun. Bugetul este undeva la 200 lei/anvelopă, așadar nu mă gândesc neapărat la modelele cele mai scumpe. Să spunem, că sunt aproape de a cumpăra Continental Wintercontact Ts 860, că pare un preț oarecum în bugetul maxim, dar nu bag mâna în foc nici pentru ele.
Cum anvelopele de vară pe care le am sunt BFGoodrich, și sunt mulțumit de ele, mă uitam și la varianta de iarnă, BFGoodrich G-Force Winter, fiind la preț bun.

Ca idee, sunt dispus să investesc în orice chestie care ține de siguranță & starea tehnică a mașinii. Partea estetică sau de silențiozitate a anvelopelor este pe plan secund. Așadar ar prima argumentele bazate pe experiențe personale.

Apropo, profilul este 175/65R14 82T.

Aveți recomandări, eventual cu experiențe personale?
Desigur, linkurile de afiliere sunt și ele binevenite, în comentarii.

Printre recomandările pe care le-am primit la distribuirea pe Facebook:

  • dacă anvelopele nu sunt prea uzate, să le păstrez pe cele actuale, chiar dacă sunt vechi (dacă inițial credeam că sunt mai vechi de 5 ani, ele de fapt sunt de la final de 2012). Să le și măsor adâncimea profilului, să fie de minim 5 milimetri. Cauciucurile noi vin cu profil de 9 milimetri, când se ajunge la 4 milimetri se consideră uzate (și în unele locuri chiar e ilegal să circuli cu ele).
  • Nokian all the way – producătorul finlandez care a inventat cauciucurile de iarnă. Partea bună? Cele vechi, de iarnă, sunt tocmai Nokian.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 Comments on Recomandări anvelope iarnă?

  1. Eu mi-am cumparat in 2014 un set de iarna Goodyear UltraGrip 9 185/65 R15 88T. Am platit 990 lei + 50 lei montajul. Pana acum sunt super multumit de ele, insa le-am folosit destul de putin. Iarna cu zapada este doar 2-3 saptamani. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*