RAR afișează public istoricul kilometrilor pentru mașini – dar pot exista erori

RAR a lansat săptămânile trecută o aplicație denumită istoric vehicul prin care poți să vezi, în principiu, evoluția numărului de kilometri ai mașinilor folosind doar seria de șasiu. Datele se stocau în principiu de prin 2010 și acum au devenit publice.

E foarte utilă aplicația mai ales pentru mașinile rulate în România, pentru că înglobează evoluția numărului de kilometri la orice trecere prin RAR sau pe la stațiile ITP.

Totuși, este o putere foarte mare pusă în serviceuri și stațiile ITP. Am remarcat că la ultima verificare ITP cei de la stație în loc să pună numărul de kilometri cu 114, au pus 144. Ceea ce dacă aș vinde mașina înainte să ajung la 144.000 kilometri ar fi dubios.

Mă rog, e cam ciudat istoricul de vehicul și din 2014 până în 2016, când am cumpărat mașina, dar fiind o mașină care a stat pe leasing, e posibil să fi stat chiar pe dreapta o perioadă.

În fine, pentru eroarea de la stația ITP le-am scris de vreo săptămână celor de la RAR, încă nu mi-au răspuns.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on RAR afișează public istoricul kilometrilor pentru mașini – dar pot exista erori

  1. Salut! Pana la urma care a fost rezolvarea? Cu o problema asemanatoare ma confrunt si eu. Istoric curat, masina luata de noua dar, supriza mare…azi am aflat ca in baza de date RAR apar alti km. Este clar ca-i o eroare grosolana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*