Probabil că va fi anul călătoriilor în țară

Castelul Peleș
Castelul Peleș

La întoarcerea din vacanța de iarnă, eram cât pe ce să cumpăr niște bilete de avion pentru perioada finalului de lună aprilie – început de mai pentru Iordania. Este una dintre locațiile pe care le consider musai de văzut în viața asta.

Cu toate acestea, mă felicit că nu m-am aruncat la a cumpăra biletele, pentru că lucrurile acum sunt atât de imprevizibile(un mare merit are aici Ralu, mereu mă temperează). Mă tem că aceste prime măsuri de anulare a zborurilor spre Italia sau alte restricții de călătorie sunt doar vârful icebergului.

Cred că va fi o adevărată încercare pentru toate companiile din zona turismului perioada următoare, mai ales dacă lucrurile se vor menține mai mult de 2-3 luni. Oricum, dezechilibrele actuale greu vor fi recuperate, în orice industrie. Vorbeam cu niște cunoștințe din sectorul turismului și toți raportează scăderi semnificative de business.

Salvarea probabil însă va fi, cred, din turismul intern. Ceea ce va duce la prețuri și mai mari în clasicele hoteluri de pe Valea Prahovei sau pe litoral, că na, se mută undeva cererea.
Totuși, rezervările probabil vor fi mai ad-hoc, ceea ce va mai salva puțin situația, trebuie să fii foarte precaut să îți faci planuri de călătorie perioada următoare, mai ales dacă plățile sunt în avans.

Mă întreba astăzi un coleg dacă în condițiile actuale aș mai fi plecat în vacanța de care aminteam mai sus. Ca idee, am trecut prin Asia în prima jumătate a lui februarie, cu biletele de avion luate hăt din mai 2019. Dacă aș fi avut biletele de avion mâine, probabil că aș fi anulat plecarea. Nu pentru emoția plecării, ci pentru că e atât de imprevizibil totul. OK, pleci, dar mai sunt zborurile valabile când te întorci? Ești dispus să stai în carantină 2 săptămâni?

Așadar, pentru curajoși aștept oferte foarte bune la biletele de avion pe rutele turistice. În rest, 2020 probabil va fi anul explorării României. Asta dacă va fi vorba de turism în 2020, pentru că dacă se intră în carantină pe arii extinse, stăm în casă și mâncăm conserve.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*