Primul zbor cu avionul ultraușor

Mă știți, e clar, mare pasionat de avioane. Anul ăsta am ținut morțiș să ajung și într-un simulator dacă tot am trecut prin Malaezia – povestea aici. Și așa cum mă știți voi, mai bine mă știe Ralu, care mi-a trimis de ziua mea un mail cu un cadou – o programare la zbor cu avionul ultrașor. 🙂

Așadar, weekendul trecut am avut ocazia să ajung în timpul zborului (adevărat) pentru prima dată în cockpitul unui avion. A fost vorba de un avion ultraușor de tip Ikarus C42, un avion pe care mulți încep drumul spre licența de pilot. Din păcate eu nu cu ocazia asta am fost pe acolo, dar cine știe ce ne rezervă viitorul. Și bine ar fi să ne rezerve astfel de lucruri.

Zborul l-am avut de la Aerodromul Clinceni, am ajuns destul de greu la hangar, pentru că intâi am intrat în sediul Aeroclublui României, unde am avut parte de niște scene ca din Kafka cu toți paznicii punând întrebări. Aparent mai era o intrare, pe lângă cei de la TNT Brothers.

În orice caz, aveam așteptări destul de slabe pentru zborul cu un avion ultraușor. Nu știu de ce, pe mine mă pasionează avioanele jet, și aici aș putea să zic că sunt mare fan Boeing. Oarecum discreditam ultraușoarele, dar după un zbor scurt uite că le re-evaluez. Incredibil cum se simte zborul dintr-un astfel de avion care are aripile construite și din pânză specială. Are un feedback extraordinar la comenzi iar aterizarea nu vă mint că a fost dintre cele mai line, cu toate că am aterizat cu un ultraușor pe o pistă neasfaltată!

1_DSC_1301_first copy

2_DSC_1310_plecare copy

3_DSC_1323_decolare copy

5_IMG_7020 copy

8_IMG_7042_aterizare copy

10_DSC_1352_sossire copy

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Primul zbor cu avionul ultraușor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*