Primul Airbus A321neoLR a fost preluat de HiSky și a ajuns în România

Airbus A321neo LR HiSky
Airbus A321neo LR HiSky

În ultima perioadă am tot fost întrebat de compania aeriană HiSky și ce părere am despre ei. Am aceeași părere ca despre orice companie aeriană: e bună când zboară și mai ales când nu anulează zboruri anunțate și pe care are deja bilete vândute. 🙂

Și din ce am observat, HiSky nu are o reputație pătată de așa ceva iar în ultimii 1-2 ani s-a dezvoltat frumos.

Partea bună cu HiSky este că oferă și zboruri interne, și cam ăsta a fost contextul în care am fost întrebat: dacă îi recomand pe București – Cluj Napoca, că aveau prețuri bune pentru bilete de avion în perioada Untold.

Acum, eu nu am zburat cu ei și nici nu am fost la Untold, așadar părerea mea este una destul de generală.

HiSky mai operează de altfel zboruri interne și pe ruta București – Timișoara. Au prezență pe aeroporturile din București, Timișoara, Cluj Napoca și Baia Mare în România și de asemenea sunt foarte activi și pe Chișinău. Compania este fondată de altfel de foști piloți din Air Moldova.

Nu pot însă să nu remarc faptul că este o companie aeriană care se dezvoltă, și la fel cum am spus-o în cazul Air Connect, este bine că golul lăsat de Blue Air se umple. Și este cu atât mai bine cu cât se umple cu companii aeriene din regiune care zboară și destinații de interes regional – cum ar fi zborurile interne.

Acum însă despre HiSky cred că știrea momentului este faptul că au primit în flotă un avion de tip Airbus A321neo LR. Avionul a fost comandat de ceva vreme și a ieșit direct de la fabrică pentru HiSky. În aprilie, HiSky va mai primi un astfel de avion și va avea astfel în total, în flota sa de avioane, 7 avioane din familia Airbus A320.

Cele două avioane A321neo LR pe care le va avea în flotă operatorul aerian HiSky au fost inițial comandate de Sichuan Airlines, dar aceștia au renunțat la comandă și astfel au fost redistribuite. De aceea avionul a fost revopsit înainte de a ajunge de la fabrică în România.

Autonomie extinsă pentru modelul LR

Prin ce se remarcă însă acest avion? Pe lângă capacitatea mai mare de pasageri, acest avion vine și cu o autonomie extinsă, astfel poate zbura până la 7400 kilometri. Adică dincolo de rutele lungi pe care le zboară de exemplu Wizz Air până în Tenerife sau Dubai/Abu Dhabi din București sau Cluj-Napoca.

Spre exemplu, acest nou avion ar putea oferi de exemplu zboruri din București până în Maldive, o destinație de altfel destul de populară pentru plecări din România. Puțin probabil însă ca astfel de zboruri să fie oferite direct de compania aeriană ci vor fi oferite mai degrabă în regim charter prin agențiile de turism. Alte destinații posibile ar fi prin India sau prin Africa (Etiopia).

Din păcate poziția aeroportului Otopeni nu este una atât de bună ca să putem ajunge în destinații exotice populare fără o escală tehnică de realimentare, deci în realitate faptul că avionul este cu autonomie mai extinsă nu deschide chiar atât de multe destinații populare noi.

Configurație aerisită a scaunelor

Legat de capacitatea de pasageri, un lucru interesant este că HiSky a păstrat configurația aleasă de chinezi.

Astfel, avionul are o configurație de doar 201 locuri, deși teoretic ar putea avea o configurație de 230 scaune. În față par să fie și câteva scaune business.

Un alt lucru pe care îl remarc este că HiSky se laudă că avionul are un sistem de divertisment încorporat în scaune. Nice!

Primul zbor programat vineri, 31 martie 2023 pe ruta București – Dublin

Primul zbor pe care îl va realiza noul avion este chiar vineri, 31 martie 2023, pe ruta București – Dublin și retur.

Pentru început avionul va opera zborurile regulate ale companiei, dar în timp va opera și destinații charter.

HiSky operează în România zboruri interne, din București către Cluj Napoca și Timișoara și zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Iași și Baia Mare către Tel Aviv, Bruxelles, Dublin, Malaga și Paris. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către șase destinații externe, Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv și Roma.

Ai călătorit cu HiSky?

Dacă ai călătorit până acum cu HiSky, m-aș bucura să aflu în comentarii părerile tale. De asemenea și procesul de cumpărare bilete de avion, pentru că site-ul nu mi se pare foarte modern.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Cursa din data de 04.08.2023 H4 1578 22:40 Antalya-Bucuresti anulata stat 4 ore in aeroport fara informatii despre anulare fara sa primeasa nimeni asistenta (apa, mancare, etc.) fara sa ni se asigure cazare la hotel (noroc de agentia de turism). In data de 05.08.2023 la ora 14:30 in sfarsit am avut avion spre Romania!!
    Din cate am inteles nu ar fi prima data cand au probleme!! sper sa ma insel! :((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*